صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حمیدی‌مقدم عنوان کرد؛

جایزه ویژه فرهنگ مقاومت به جوایز «سینما حقیقت» اضافه شد/ در بخش بین‌الملل نمایش فیلم هست، اما رقابت نداریم

دبیر چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت از اختصاص «جایزه ویژه فرهنگ مقاومت» در جشنواره امسال خبر داد.
کد خبر : 545315

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست رسانه‌ای چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» با حضور «محمد حمیدی مقدم» دبیر این  جشنواره به صورت مجازی در حال  برگزاری است.


دبیر جشنواره سینما حقیقت در آغاز این نشست گفت: سال سخت و متفاوتی را از سر گذراندیم. از انتهای سال 1398 تا امروز همه ما و همه دنیا با کرونا درگیر هستیم. اما پرسش شایداین باشد که ضرورت برگزاری جشنواره در وضعیت فعلی چه بود و چگونه به اینجا رسیدیم؟


محمد حمیدی‌مقدم افزود: بسیاری از رویدادهای جشنواره‌های سینمایی در سطح دنیا تعطیل شده و یا  به تعویق افتادند. اما بعد از دوسه ماه جشنواره‌های مهم دنیا به این نتیجه رسیدند که به لحاظ تقویت ساختارهای اجتماعی باید جشنواره‌ها را برگزار کنند چراکه باید شور و شعف در جوامع به وجود بیاید. خوشبختانه چندین جشنواره با شکل جدید و اضافه‌شدن پخش آنلاین برگزار شد که جشنواره فیلم کودک و نوجوان در این زمینه پیشگام بود.


برگزاری اولین جشنواره کاملاً برخط سینمایی


وی اظهار کرد: ما در شورای سیاستگذاری این رویدادهای بزرگ را رصد کردیم و برآن شدیم  تا به سمت تجربه‌ای تازه برویم. این تجربه تازه، خطرات و ابهاماتی داشت. طراحی جشنواره سینما حقیقت  بر اساس برگزاری به صورت کاملاً برخط است و می‌توانم بگویم چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت اولین جشنواره‌ کاملاً برخط سینمای کشور خواهد بود و امیدوارم دریچه جدیدی برای سایر رویدادهای کشور باشد.


 آمار امیدوارکننده  آثار ارسالی در روزگار کرونایی


دبیر جشنواره سینما حقیت گفت: با توجه به شرایط خاص کرونایی اصلا انتظار دریافت آثر مثل سال‌های گذشته را نداشتیم، اما در کمال تعجب و البته خوشحالی شاهد رشد 3 تا 4 درصدی آمار ثبت فیلم‌ها بودیم. در مجموع 894 فیلم در دبیرخانه ثبت شد و این واقعاً برای ما شگفت‌انگیز بود.


حمیدی‌مقدم افزود: 67 فیلم در بخش مسابقه ملی حضور دارند. 26  مستند کوتاه، 25 مستند نیمه بلند و شانزده فیلم بلند در جشنواره حضور دارند. در بخش جایزه شهید آوینی با توجه به آثار زیادی که ارسال شده بود 31 فیلم راداریم. در بخش مستندهای کارآفرینی که از سال گذشته به جشنواره اضافه شده است 16 فیلم در جشنواره حضور دارند.


وی عنوان کرد: باتوجه به مسئولیت اجتماعی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و جشنواره سینما حقیقت، امسال شاهد اضافه‌شدن بخش «روایت کرونا» هستیم که در  این بخش 5 فیلم به نمایش در می‌آید.


 برگزاری بخش بین‌الملل به شکل غیررقابتی


حمیدی‌مقدم افزود: همچنین ما امسال 10 فیلم خارج مسابقه داریم که آثار مهم و خوبی هستند. در بخش بین الملل با توجه به محدودیت‌های کرونایی در شورای سیاتگذاری تصمص گرفتیم که این بخش حذف شود. اما با توجه به اشتیاق مخاطبان و سینماگران، حق پخش تعدادی از مهم‌ترین فیلم‌های مستند در اواخر سال 2019 و سال 2020 که در جشنواره‌های مختلف برگزیده شده‌اند را خریداری کرده‌ایم که در روزهای جشنواره به صورت غیررقابتی به نمایش در می‌آید.



وی درباره پخش آثار جشنواره به صورت برخط نیز گفت: پلتفُرم «هاشور» برای پخش آثار جشنواره برای فیلمسازان و اهالی رسانه در نظرگرفته شده است. به عبارت دیگر این پلتفرم همان نقشی را ایفا می‌کند که سال‌های گذشته پردیس سینمایی چارسو به عنوان خانه جشنواره مستند برای ما داشت.


حمید مقدم گفت: علاوه بر این بستر پخش، مخاطبان عادی می‌توانند با مراجعه به بستر پخش نماوا و فیلیمو و خرید بلیت فیلم‌های جشنواره را تماشا کنند. ضمن این که تمام درآمد ناشی از فروش بلیت  به صورت کامل به صاحبان اثر و سرمایه‌گذران تعلق می‌گیرد.


اختصاص جایزه ویژه فرهنگ مقاومت و نکوداشت اساتید فقید سینمای مستند


دبیر چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت عنوان کرد: علاوه بر جایزه شهید آوینی با توجه به شهادت سردار سلیمانی که یک ماه پس از برگزاری جشنواره سال گذشته رخ داد و همچنین شهادت  دکتر محسن فخری‌زاده امسال یک جایزه ویژه با عنوان فرهنگ مقاومت داریم که از جوایز مهم جشنواره امسال است.


وی ادامه داد: مهم‌ترین رکن برگزاری جشنواره‌ها همان برخورد فیزیکی و گردهمایی فیلمسازان و مخاطبان حرفه‌ای سینمای مستند است.با توجه به فضای تعاملی ما در حوزه برخط، سعی می‌کنیم این فضاها را قوت بدهیم.


حمیدی‌مقدم با گرامیداشت یاد و خاطره  هنرمندان بزرگ سینمای مستند که در سال گذشته از دست دادیم یعنی زنده‌یادان منوچهر طیاب، اکبر عالم، خسرو سینایی و حمید سهیلی از اختصاص سه روز جشنواره به این هنرمندان فقید خبر داد. برگزاری سه بزرگداشت برای سه مستند ساز کشورمان کامران شیردل، مهوش شیخ الاسلامی و فرشاد فدائیان از دیگر  برنامه‌های جشنواره است. به این ترتیب هفت روز از روزهای برگزاری جشنواره به نام مستندسازان خوب کشورمان نامگذاری شده است.


 دبیر جشنواره سینما حقیقت همچنین عنوان کرد: اهالی رسانه و مطبوعات به صورت رایگان از تمام محتوای تولید شده جشنواره و کارگاه‌های آموزشی از طریق سامانه برخط هاشور بهره‌مند خواهند شد.


حمیدی مقدم درباره انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران نیز گفت: این موضوع امری است که توسط نمایندگان خانه سینما انجام می‌شود و خودشان دارند سازوکاری پیدا می‌کنند که باید آن را چطور با سامانه‌های برخط پیش ببرند طی یکی دو روز به نتیجه خواهد رسید و فکر می‌کنم بتوانیم امسال در حوزه آنلاین هم این آرا را داشته باشیم.


 وی افزود: امسال در حوزه مسائل زیست‌محیطی، اجتماعی فیلم‌های تاثیرگذاری داریم. همچنین امسال به آیین‌ها، رسوم و فولکلور و خرده فرهنگ‌ها مثل گذشته توجه کرده‌ایم.



امکان صرفه جویی مالی درصورت برگزارنشدن جشنواره


شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» هم که در جلسه حاضر بود در پاسخ به این پرسش  که برگزار نشدن جشنواره و صرفه‌جویی مالی می‌توانست باعث افزایش تولیدات مستند شود؟ گفت: هر بخش از مجموعه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در زمینه تولید انیمیشن، سینمایی و تولیدات مختلف بودجه مستقل دارد و به واسطه موضوع مورد بحث هزینه می‌شود. برگزار نکردن جشنواره نمی‌توانست بودجه را به بخش‌های دیگر تزریق کند.


حمیدی مقدم عنوان کرد: در جشنواره سال گذشته چهارده فیلمساز زن داشتیم اما امسال نوزده فیلمساز زن داریم. نباید بحث انتخاب را در حوزه‌های این چنینی تقلیل بدهیم. ما در هر سه حوزه کوتاه، نیمه بلند و بلند از فیلمسازان خانم بهره گرفتیم و افرادی به شدت موثر در حوزه آرا و تبادل نظر وجود داشتند. دوستان ما هم در حوزه انتخاب به اثر توجه کردند نه اینکه ببینند سازندگان چه کسانی هستند.


 خطر قاچاق فیلم‌ها در زمان پخش آنلاین


وی  درباره خطر قاچاق فیلم‌های حاضر در جشنواره نیز اظهار کرد: مسیر اصلی همان سایت جشنواره سینماحقیقت می‌تواند باشد و دوستان از همان گذرگاه به پلتفرم‌ها راهنمایی می‌شوند. بحث امنیت هم مهم است ما اختراع کنندگان چرخ نیستیم، بزرگان جهان با این موضوع درگیر هستند. ما در فراخوان هم گفتیم که این امکان وجود دارد که با همه تلاش‌ها برای صیانت شاید، رخنه‌ای رخ دهد.


دبیر جشنواره افزود: ما مسأله احتمال قاچاق را صادقانه با فیلمسازان در میان گذاشتیم چنانچه همین گفتگو را رویدادهای بزرگ جهانی هم با فیلمسازان خود تقسیم کردند. اما ما راهی که پیشنهاد کردیم فرهنگ‌سازی و مواجه فیلمسازان با این ریسک است. مواجهه ما با این پلتفرم‌ها به گسترش این سینما می‌انجامد، با ارگان‌ها درباره این موضوع صحبت کردیم. همچنین با فیلمسازان هم درباره سرقت آثار صحبت کرده‌ایم و همه با علم بر این موضوع در جشنواره شرکت کرده‌اند. البته همه ما تلاشمان را برای صیانت از آثار می‌کنیم.ضمن این که امکان نمایش برای خارج از کشور وجود ندارد و آی پی‌ها برای داخل طراحی شده است.


حمید مقدم گفت: ما یک خانه جشنواره داریم که مثل همیشه تمام آثار در این سامانه به نمایش درمی‌آید و شاید بعضی فیلم‌ها امکان نمایش عمومی نداشته باشند. در بخش سامانه‌های برخط «فیلیمو»، «نماوا»، «هاشور» و «تیوا» آنچه در فضای عمومی نمایش داده می‌شود، یکسان و یکدست است. اگر کسی نتواند فیلمی را در روز اول ببیند دیگر این نگرانی وجود ندارد که بخواهد حتماً در ساعت مشخصی تماشای فیلم را شروع ببیند. وارد سامانه که می‌شود فیلم‌هایی که در یک روز نمایش داده می‌شود را می‌تواند در ظرف زمانی ۱۲ ساعت ببیند.


وی افزود: از طرفی مسأله ورود به اقتصاد و بازار را مطرح کردیم تا دنیای جدید، آورده بیشتری برای مستندساز داشته باشد. بنابراین در بخش عمومی، بلیت‌ها تک سانس خریده می‌شود و بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان -با توجه به مضامین و تنوع- قیمت گذاری می‌شود و مخاطب می‌تواند سه فیلم را در بازه ۶-۷ ساعت ببیند.
حمیدی مقدم عنوان کرد: بنابراین نمایش یکدستی در همه سامانه‌های برخط خواهیم داشت و اگر کسی فیلم مورد علاقه خود را از دست بدهد می‌تواند به سامانه دیگری رجوع کند و فیلم را ببیند پس نمایش فیلم در سامانه‌ها به شکل گردشی خواهد بود.


 تغییر زمان برگزاری جشنواره


حمیدی مقدم در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره زمان برگزاری جشنواره توضیح داد: قرار ما این بود که طبق زمانبندی هجدهم تا بیست و پنجم  آذرماه جشنواره را برگزار کنیم ولی با توجه به شرایطی که پیش آمد و شهر تهران در شرایط قرمز پیش آمد بر آن شدیم جشنواره را هشت روز با تاخیر شروع کنیم و خدمات را به صورت بی نقص ارایه بدهیم.


وی افزود: تصمیم بر این شد از ۲۵ آذر تا ۲ دی جشنواره برگزار شود و دوم دی مراسم اختتامیه خواهد بود همین تاخیر هشت روزه برای این بود که دوستان کارهایشان را بهتر انجام بدهند و این وقت را دادیم که دوستان فیلمساز هم آثارشان را ارایه بدهند.


دبیر چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت در پایان با اعلام این مطلب که به دوستان و همراهان مطبوعاتی می‌بالیم که همیشه کنار ما هستند افزود: اگر آنها نباشند به ویزه در شریاط خاص امسال، جشنواره هیچ انعکاسی نخواهد داشت.همه ما با یک هدف مشخص که مسئولیت اجتماعی برای وضعیت امروز و ایجاد شور و نشاط برای برون رفت از وضعیت فعلی است دنبال می‌کنیم و شما اهالی رسانه هم همان هدف را پوشش می‌دهید. که تحقق این هدف در کنار شما رخ خواهد داد.



وی گفت: امیدوارم با همکاری و تلاش دوستان خوبم در بخش‌های مختلف بتوانیم یک مجموعه با نشاط و محتوای فرهنگی قابل اعتنا را در این دوره از جشنواره عرضه کنیم.


در پایان این نشست از پوستر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت که توسط رضا عابدینی طراحی شده بود نیز  رونمایی شد.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر