صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۱۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹
جهان‌آرا به بررسی ابعاد سیاسی و رسانه‌ای ترور شهید فخری‌زاده پرداخت؛

نبویان: آقای روحانی و ظریف پاسخ دهند اطلاعات دانشمندانمان را چه کسی در اختیار نامحرمان قرار داد؟/ خوش چشم: اگر پاسخی به عاملان ترور داده نشود، شدت و اهداف آن‌ها در مراحل بعدی بالاتر می‌رود

در سومین برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» با موضوع بررسی ابعاد سیاسی رسانه‌ای ترور دانشمند شهید دکتر محسن فخری‌زاده، به موضوع انتقال اطلاعات دانشمندان هسته‌ای به خارج و ضرورت پاسخگویی به این جنایت پرداخته شد.
کد خبر : 545152

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سومین برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» با موضوع بررسی ابعاد سیاسی رسانه‌ای ترور دانشمند شهید دکتر محسن فخری‌زاده، دوشنبه دهم آذرماه از شبکه افق پخش شد.


عملیات تروریستی اخیر و به شهادت رساندن دانشمند برجسته ایرانی، دکتر محسن فخری‌زاده، مسئله پیچیده‌ای است که نیاز به بررسی‌های گسترده امنیتی، اطلاعاتی و رسانه‌ای دارد. بر این اساس برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» در سومین قسمت از فصل سوم خود به همین مسئله پرداخت. حجت‌الاسلام سید محمود نبویان نماینده مجلس شورای اسلامی و سید مصطفی خوش‌چشم تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی مهمانان این برنامه بودند.


نبویان نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه در برجام مواردی را برخلاف منافع ملت بزرگ ایران از دست دادیم. ما برای تأمین برقمان به یک راکتور هزار مگابایتی بوشهر نیاز داریم، تا به ۲۰ هزار مگابایت مصوبه مجلس برسیم.



وی ادامه داد: اما برای تأمین سوخت هزار مگابایتی بوشهر نیازمند سی تن موارد سه و نیم تا پنج درصد هستیم. متأسفانه ما به دلیل اینکه الان نمی‌توانیم تولید کنیم، آقای صالحی رئیس اعلام کردند که از روسیه ۶۰ میلیون دلار می‌خریم. از طرفی مردم به برق نیاز دارند و ما سالانه ۶۰ میلیون دلار پرداخت می‌کنیم اما سؤال اینجاست که چرا این کار را انجام ‌می‌دهیم.


غرب خواستار تعطیلی دائمی دانش غنی‌سازی در فردو شده است


سید محمود نبویان عنوان کرد: قبل از این دولت، برای بحث‌های هسته‌ای در دوره دکتر جلیلی ما ۱۱ تن تولید کردیم تا بتوانیم نیاز مردم را حل کنیم. البته ما یک کار دیگری انجام می‌دادیم و آن ۲۰ درصد بود.


حجت‌الاسلام نبویان افزود: ما ۲۰ درصد را برای بیماران سرطانی می‌خواهیم که الان حدود یک‌میلیون بیمار سرطانی ما نیازمند رادیو داروهایی هستند که در راکتور تحقیقاتی تهران تولید می‌شود و سوخت آن ۲ درصد است و ما به آن نیاز داریم. ما ۴۴۷.۸ کیلو ما تولید کردیم، اما در برجام اتفاقات دیگری رخ‌داده است.


وی با اشاره به خسارت‌هایی که برجام نسبت به منافع ملت ایران گفت: ما ۳۰ تن نیاز داشتیم، ۱۱ تن تولید کردیم. امریکا و دشمنان ما همان کسانی که شهید فخری زاده را ترور کردند. آن‌ها گفتند ملت ایران حق ندارد بیش از ۳۰۰ کیلو داشته باشد اما چرا! آن‌ها اعلام کردند که شما باید ۴۴۷.۸ کیلو را باید اکسید و نابود کنید و هرچه دارید به خارج از کشور ارسال کنید. خط تولید هم جمع‌آوری کنید بعد ما مشکل شما را پنج کیلو، پنج کیلو حل می‌کنیم. حال که آمریکا اذن به پنج کیلو داده بعضی از داخل سه کیلو وارد می‌کنند.


نبویان اظهار داشت: به ما گفته‌اند که سانتریفیوژ بالاتر از نسل یک حق ندارید مصرف کنید، به ما گفتند تولید سانتریفیوژ ممنوع است. به همین خاطر ما نزدیک ۱۰ هزار سانتریفیوژ جمع‌آوری کردیم چراکه فقط به ما اجازه ۵۰۶۰ هزار سانتریفیوژ را داده‌اند.


وی افزود: در نطنز ما در نزدیک ۱۰ الی ۱۶ سانتریفیوژ داشتیم که جمع‌آوری کردیم، اعلام کردند تا زمانی که موجود انبار ۵۰۰ نشود حق تولید ندارید آن‌ها حق تولید سانتریفیوژ را از ما گرفتند حتی اعلام کردند فردو هم تعطیل شود.


نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: طبق متن برجام توضیح می‌دهم آن‌ها به ما گفتند فردو به لحاظ غنی‌سازی باید تعطیل شود، فردو مرکز غنی‌سازی بود هم غنی‌سازی ممنوع شود، حتی دانش غنی‌سازی در فردو تا ابد تعطیل شود.


وی افزود: آقایان ظریف در برجام تعهد دادند که ما یک مرکز غنی‌سازی داشته باشیم و باز فرآوری تا ابد ممنوع باشد. تحقیق و توسعه تا ابد ممنوع است. یعنی دانش آن را بچه‌های دانشجو نباید یاد بگیرند.


نبویان در ادامه افزود: ما طبق ماده چهار NPT تصریح‌شده است که هر کشوری که عضو NPT است، حق دارد به هر میزان که در تحقیق و توسعه، تولید، استفاده از فناوری و انرژی هسته‌ای تولید یعنی غنی‌سازی داشته باشد. البته به صلح‌آمیز بودن گزینه اصلی آن است و آژانس هم نظارت می‌کند که صلح‌آمیز است یا خیر.



وی با اشاره به اینکه چند درصد صلح‌آمیز است بیان کرد: راکتور تحقیقاتی تهران که سوخت آن ۲۰ درصد است، قبل از آمریکا به رژیم سابق داده بود سوخت آن ۹۳ درصد بود پس ممکن است ۹۳ درصد داشته باشید اما صلح‌آمیز باشد.


نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آن‌ها در مذاکره به آقای روحانی ظریف گفتند که شما باید بپذیرید که حق قانونی خود در ان.پی.تی استفاده کنید. شما در دنیا یک استثنا هستید و تمام مشکل ما این است که استثنا ما چیست؟ می‌گویند چون هر چه ما می‌گوییم گوش نمی‌کنید پس استثنا هستید! دکتر جلیلی قبول نمی‌کردند که دولت ایران استثنا است و ملت ما هم مثل بقیه است.


هیچ‌کس بعد از انقلاب پروتکل الحاقی جز ظریف و روحانی نپذیرفت


نبویان در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در برجام پذیرفتیم که استثنا هستیم، پس من آمریکا باید برای شما تعیین کنم چند درصد غنی‌سازی داشته باشید!


نبویان تصریح کرد: بنده آماده مناظره درباره برجام هستم چرا حضور پیدا نمی‌کنند، البته من با هرکسی هم مذاکره نمی‌کنم چراکه با اعضای اصلی تیم مناظره می‌کنم.


وی ادامه داد: تحریم‌ها چند نوع هستند، هسته‌ای، موشکی، منطقه‌ای، حقوق بشر بخش‌های مختلف تحریم‌ها به شمار می‌آید. هسته‌ای خودش شامل چهار بخش است، امریکا همان چهار بخش را برداشته بود که شامل انرژی، آموزش، تکنولوژی و بانکی است.


نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: آقای ظریف بعد از دو سال مذاکره تعهد دادند که چهار بخش را نمی‌خواهیم و فقط دو بخش صادرات نفت و بانکی را می‌خواهیم قرار شد که از ۲۷ دی سال ۹۴ تحریم‌ها را بردارند اما چنین اتفاقی را شاهد نبودیم. در بند ۳۷ برجام آمده است که اگر آن‌ها به ایران اعتراض کنند که شما تعهدات را انجام ندادید، تمام تحریم‌های قبلی برداشته می‌شود. البته در مکانیسم ماشه اگر ایران هم به آن‌ها اعتراض کند، تحریم‌ها برداشته می‌شود.


وی عنوان کرد: حرف ما این است که ملت ایران از حق هسته‌ای برخوردار است و چرا ۶۰ میلیون دلار به روسیه بدهد. دولت موظف است سه ونیم تا پنج درصد برای سوخت و هر جا که نیاز است را تأمین کند. همچنین ۲۰ درصد را برای بیماران سرطانی تأمین کند با توجه به اینکه ما به تعهداتمان عمل کردیم چرا همیشه ما باید ضرر کنیم.


نبویان بیان کرد: در تاریخچه اتفاقات هسته‌ای بعد از انقلاب هیچ‌کسی پروتکل الحاقی را نپذیرفت، اما در دهه ۸۲ تا ۸۴ آقای روحانی و آقای ظریف پذیرفتند.۲۸ آذر ۸۲ آقای صالحی به دستور آقای روحانی و ظریف پروتکل الحاقی را امضا می‌کند.


حتی البرادعی در کتابش به نام اصل فریب در صفحه ۱۴۶ گفت: ایران یک امتیاز انحصاری را به‌طرف غربی داد.


وی اظهار داشت: باید با قبول این پروتکل ریزترین گزارش را به آن‌ها ارائه دهید، آن‌طرف به‌راحتی اطلاعات را افشا می‌کنند. زمانی که مراکز در دست آن‌ها قرار می‌دهید، یعنی در معرض جاسوسان قرار می‌دهید. حتی اتفاق افتاد که اطلاعاتی که آژانس از ایران گرفته بود، در روزنامه‌های آمریکا منتشرشده بود. چند بار ایران اعتراض کرد اما برای آن‌ها محرمانه نیست.


 این نماینده مجلس شورای اسلامی در اظهارنظر پایانی خود بیان کرد: ما ممکن است بین حدود یک الی دو ماه به اروپا و غرب این فرصت را بدهیم که احساسی برخورد نکردیم، اگر شما تحریم‌هایی که ظالمانه علیه ملت را برداشتید. ما متعهد به برجام خواهیم شد. البته یکی از گرفتاری‌هایی که ما الان داریم همین است که دولت قوانین کشور را آنجایی که دوست دارد انجام می‌دهد و اگر دوست نداشته باشد قوانین را زیر پا می‌گذارد.


در گزارش علی‌اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی اتمی آمده است که بازرسان آژانس 26 بار از مراکز نظامی ایران بازدید داشته‌اند که در این خصوص آقایان روحانی و ظریف باید پاسخگو باشند.


آقای رئیس‌جمهور در کتاب خود و در صفحهٔ 1006 می‌گوید: بنا بر پروتکل الحاقی هر متخصص نظامی و هسته‌ای را اگر آژانس برای مصاحبه طلب کند باید در اختیارشان قرار دهیم که در این راه این کار هم انجام دادیم. حال باید از آقایان روحانی و ظریف پرسید که آیا شهید فخری زاده را هم در اختیار آژانس قرار داده‌اند یا خیر؟


حال سؤالی برایمان پیش می‌آید که این اطلاعات دانشمندانمان را چه کسی در اختیار نامحرمان قرار داده است.


مجلس برای حفظ جان و اطلاعات دانشمندان هسته‌ای خود تصمیم گرفته است که مانع از پذیرش پروتکل الحاقی شود و این مسئله قرار است به‌زودی در صحن علنی مجلس مطرح گردد و دولت موظف است این مصوبه مجلس را اجرا کند.


چشم‌انتظاری اسرائیل برای دریافت پاسخ از ایران دشوار است


در ادامه این برنامه سید مصطفی خوش چشم؛ تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل به بررسی ابعاد رسانه‌های خارجی و بیگانه پرداخت و درباره واکنش رسانه‌های خارجی به ترور دانشمند هسته‌ای‌مان گفت: اصل ماجرا این است که اکثر رسانه‌های دنیا در این تفسیر با ما مشترک هستند که این کار اسرائیل بوده است، اما رسانه‌های غربی سعی‌شان بر این است که بیشتر کار را به اسرائیل ارجاع بدهند و آمریکایی را تبرئه کنند.


وی ادامه داد: البته مهم‌ترین مسئله این است که روایت خودشان را از انگیزه، تحلیل انگیزه‌ها و اهداف را به ما منتقل کنند و سعی بر این است که با عملیات‌های روانی واکنش ما را کنترل کنند.


این تحلیل‌گر و کارشناس رسانه‌های بین‌الملل بیان کرد: از طرفی اسرائیلی‌ها سعی می‌کنند اگر جلوی واکنش ایران را نمی‌توانند بگیرند، نوع واکنش و زمانش را آن‌ها برای ما تعیین کنند.



خوش چشم بیان کرد: اگر به صحبت‌های مقامات ما در این چند وقت نگاه کنید هرکسی به یک زبانی سعی می‌کند زمان را مشخص نکند. این برای اسرائیل سخت است و نمی‌تواند چند ماه نیروهای خود را آماده‌باش نگه دارد بنابراین سعی می‌کند با تحریک ما بازده زمانی را کوتاه کند. 


وی عنوان کرد: نمی‌تواند زمان عملیات را متوجه شود اما با عملیات روانی بازده زمانی را کوتاه می‌کند و فرماندهان نظامی ما سعی می‌کنند اگر یک تا سه ماه باشد را به سه روز کوتاه کنند.


این کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح داد: واکنش ما می‌تواند این‌گونه باشد که بگوییم هدف ما کارهای کوچک نیست چراکه ارزش آقای فخری زاده برای ما خیلی بالا بوده است و جواب ما هم ارزش بالایی دارد.


وی افزود: از طرفی اگر ما جوابی ندهیم، شدت و اهداف او بالاتر می‌رود. اگر جلوی او را بگیری جنگ نخواهد شد اما اجازه به ادامه کارش بدهید او در فواصل نزدیک اهداف بیشتر و بزرگ‌تری می‌دهد و جواب ما سطحش بالاتر خواهد رفت.


خوش چشم در اظهار پایانی خود این‌چنین عنوان کرد: اگر با هر منطقی نگاه کنید اگر شما به این حملات پاسخ ندهید ادامه پیدا می‌کند و این ادامه پیدا کردن باعث می‌شود برخی بگویید آقای ترامپ هست می‌زند و بایدن بیایید این کار را انجام نمی‌دهد. درصورتی‌که این‌گونه نیست.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر