صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌کند؛

«کایلی مور گیلبرت» چگونه از شخصیت‌های مقاومت جاسوسی می‌کرد؟/ جنگ روانی دشمن برای تبدیل عامل موساد به پژوهشگری بی‌آزار

جاسوس سه‌تابعیتی رژیم صهیونیستی پس از فراگیری آموزش‌های خود در سرزمین‌های اشغالی راهی کشورهای عربی و ایران شد تا از شخصیت‌های برجسته مقاومت اطلاعات جمع‌آوری کند.
کد خبر : 544813

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، 30 شهریور 1397 خبر دستگیری جاسوس زن توجه رسانه‌ها را به ایران جلب کرد.«کایلی مور گیلبرت»، جاسوس سه‌تابعیتی رژیم صهیونیستی-استرالیا-انگلیس بود که رسانه‌های خارجی او را محقق، پژوهشگر، اسلام‌شناس و استاد دانشگاه معرفی کرده بودند.


کایلی ۳۱ ساله با عنوان استاد دانشگاه و شیعه‌شناس، به تمام کشور‌های مهم منطقه غرب آسیا سفر کرده بود؛ ایران، مصر، سوریه، عراق، بحرین و کویت. او در این سفر‌ها در مجامع علمی و مذهبی حاضر می‌شد و با شخصیت‌های فرهنگی و مذهبی این کشور‌ها در ارتباط بود.


کایلی مور گیلبرت کیست؟


کایلی مور گیلبرت جاسوس صهیونیستی است که سپتامبر 2018 وارد ایران شد و به‌گفته خودش در ترکیه و چند کشور عربی نیز فعالیت کرده است. مطالعات اسلامی خاورمیانه دارد و با توجه به آشنایی‌اش به فضای مذهبی کشورمان برای جاسوسی از ایران وارد کشور شد. این جاسوس سه‌تابعیتی استرالیایی-انگلیسی-صهیونیستی را سرویس جاسوسی MI6 به سرویس‌های رژیم صهیونیستی معرفی کرد و در پوشش استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن و دانش‌آموخته دانشگاه کمبریج انگلیس در سپتامبر 2018 وارد کشور و تا تابستان 1397 روند دستگیری وی به‌دلیل جاسوسی از ایران پیگیری می‌شد.



سربازان گمنام امام زمان(عج) جاسوس اسرائیلی را هنگامی که قصد داشت از فرودگاه امام خمینی(ره) از کشور خارج شود، دستگیر می‌کنند. به‌گفته خودش فعالیت‌های جاسوسی را در پوشش اسلامی در ترکیه انجام داده و علاوه بر سرزمین‌های اشغالی به چند کشور عربی نیز سفر کرده بود. با وجود این اظهارات، ماهیت فعالیت‌های وی در ترکیه و کشورهای عربی باید در دست بررسی قرار گیرد. وی برای جمع‌آوری اطلاعات از جامعه روحانیت کشور به قم سفر کرده بود.


مانور رسانه‌ای برای تطهیر چهره کایلی


دستگیری جاسوس رژیم صهیونیستی برای غربی‌ها سنگین بود و در همان ابتدای انتشار خبر دستگیری وی، تلاش‌های رسانه‌ای خود را برای موج‌سواری بر این موضوع که کایلی چهره‌ای علمی بود متمرکز کردند.


بوقچی‌های غربی با تصویرسازی‌های هالیوودی تلاش کردند از یک دیو سه‌سر و جاسوس ارشد صهیونیستی چهره‌ای فرهنگی و علمی بسازند تا نزد افکار عمومی، این جاسوس را به معلم و شخصیت علمی تبدیل کنند و به این وسیله ایران در مظان اتهام قرار بگیرد.




بیشتر بخوانید:


نخستین تصویر تبادل جاسوس صهیونیستی با سه تاجر ایرانی+ فیلم




کایلی در استرالیا متولد شد و پس از جذب به‌وسیله سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (امان) موفق شد در دانشگاه کمبریج انگلستان پذیرش بگیرد و تابعیت این کشور را نیز پذیرفت. باز شدن پای کایلی به انگلیس باعث شد با فردی صهیونیست‌تبار به‌نام «روی بینکوویت» دوست شود و در سال 2007 به سرزمین‌های اشغالی سفر کند. در اسرائیل دین خود را به یهودیت تغییر داد و تا سال 2011 چندین بار دیگر به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد.


دوستی که کایلی با وی مدت‌ها همراهی می‌کرد از افسران ارتش رژیم صهیونیستی بود؛ ولی رابطه آن‌ها دوامی نداشت و جاسوس اسرائیلی مدتی بعد با فرد صهیونیست‌تبار دیگری به نام «روسلان هودروف» ارتباط گرفت که با هدایت‌های سرویس جاسوسی اسرائیل، این ارتباط به ازدواجی تشکیلاتی منجر شد.


روسلان از یهودیان مهاجر دهه 1990 به سرزمین‌های اشغالی است. او نیز از افسران ارتش رژیم صهیونیستی بود که بعدها در یک بنگاه جاسوسی ذیل عنوان یک شرکت استرالیایی متعلق به سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) مشغول به‌کار شده بود.


روسلان کایلی را به یکی از افسران موساد به نام «زوهار» معرفی کرد و به او ایمیل فرستاد و تذکر داد که درباره خاورمیانه با این افسر امنیتی دیدار می‌کند.



در عکس فوق کایلی نفر چهارم از سمت راست است که در سال 2013 در یک مرکز آموزش نظامی در شهر حیفا گرفته شده است. کایلی در این مرکز تحت آموزش قرار گرفته و در همان سال در مرکز مطالعات موسوم به «ضدتروریسم» ICT که وابسته به هرتزلیاست حضور داشت. هرتزلیا مؤسسه‌ای در رژیم صهیونیستی است که در پوشش امور تحقیقاتی بسیاری از فعالیت‌های جاسوسی را عملیاتی می‌کند.


چندی بعد هرتزلیا، کایلی را در قالب فعالیت‌های پوششی ولی با ماهیت جاسوس آموزش‌دیده به‌کار گرفت تا برای آن دستگاه عملیات شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات انجام دهد و امور مربوط به شبکه‌سازی به وی واگذار شد.


کایلی پس از سه ماه کارآموزی در ICT برای فعالیت در یکی از پروژه‌های تعریف‌شده در این مجموعه، به نام «پروژه ایران» جذب شد. او در سال 1392 در  سفری سه‌ماهه به همراه همسرش به سرزمین‌های اشغالی، هفته‌ای چهار روز به صورت حضوری یا آنلاین با مرکز هرتزلیا در ارتباط بود. در همین برهه، او پروپوزال تحقیقی با موضوع «ایران و تلاش برای ایجاد یک بلوک شیعه در غرب آسیا با هدف اشاعه تروریزم و فرقه‌گرایی» با محوریت حضور ایران و متحدان آن در سوریه، به آی سی تی ارائه کرده بود.


جاسوس صهیونیستی، زبان‌های فارسی و عربی را در مدت یک سال و 6 ماه زیر نظر افسری اطلاعاتی به نام «جاسم حسین» معروف به «عمار» در یکی از کشورهای حاشیه جنوب خلیج‌فارس فراگرفت و حتی برای فراگرفتن چگونگی داشتن حجاب نیز به‌خوبی آموزش دید.



جاسم حسین، چهره نزدیک به دستگاه استخبارات رژیم بحرین است. گیلبرت با هماهنگی و همکاری وی به بحرین سفر کرد تا به صورت میدانی با سوژه تحقیق آشنا شود. او به صورت مرتب با افسران سرویس اطلاعاتی حکومت آل خلیفه در رستورانی در منامه دیدار می‌کرد.


در ادامه کایلی برای ارتباطات با محور مقاومت شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کند و در سال 2015 در پوشش ادامه تحصیلات تکمیلی و ارائه تز دکتری خود برای دانشگاه ملبورن، جمع‌آوری اطلاعات از ارتباطات درونی شیعیان بحرین را آغاز و در ادامه تلاش می‌کند با سفرهای پی در پی بر زبان‌های محلی مسلط شود.



جاسم حسین


او دو بار به بحرین سفر کرد و به‌دنبال شناسایی چهره‌های اثرگذار در گروه‌های مخالف رژیم آل خلیفه بود و دستور داشت تا ارتباطات میان شیعیان بحرین با محور مقاومت را کشف کند.


مأموریت جاسوسی در ایران


کایلی پس از آنکه با فضای کشورهای عربی آشنا شد، مأموریت خود را برای جاسوسی در ایران آغاز کرد و وارد فاز شبکه‌سازی شد. او از طرف سرویس اطلاعاتی غربی-عربی-عبری دستور داشت تلفن همراه و همه وسایل الکترونیکی خود را تعویض کند و با شگردهای اطلاعاتی که پیش‌تر در سرزمین‌های اشغالی آموزش دیده بود، علامت صحت و سلامت را تعیین کند تا در صورت اقدامات پیش‌بینی نشده، ‌اقدامات بعدی از سوی همسرش روسلان انجام شود.



کایلی در سال 2018 وارد ایران شد تا شناسایی و برنامه‌ریزی اولیه را انجام دهد.



طبق آموزش‌های کایلی و برای اینکه کسی به رفتارهایش شک نکند، دستور داشت در همه مکان‌های گردشگری و تفریحی حضور یابد و در آن‌ها با تلفن همراه خود عکس بگیرد. این موضوع شامل مکان‌های مذهبی نیز می‌شد و همچنین دستور داشت برای عادی جلوه دادن ترددها، همه سفرهایش را با تاکسی‌های اینترنتی انجام دهد و از خطوط تلفن ایران هیچ تماسی با خارج از کشور نگیرد.



به او گفته شده بود سفرهایش به سرزمین‌های اشغالی و هرگونه ارتباط با صهیونیست‌ها را پنهان کند. او برای نفوذ در جامعه هدف، خود را به امور مذهبی علاقه‌مند نشان داد به‌طوری که در بازه زمانی مشخص، حضور زیادی در مکان‌های مذهبی داشت.



او قرار بود یکی از چهره‌های مهم بحرینی حاضر در ایران و مقیم در شهر مقدس قم را پیدا کند و با ارتباط با وی به شبکه‌ای از بحرینی‌های مقیم ایران دسترسی یابد. اما این چهره مهم، به‌سادگی قابل دسترس برای یک خارجی نبود و این مشکل قرار بود به‌وسیله رابطی که در پیوند با جاسم حسین بود، حل شود. یعنی گیلبرت باید به «الیاس» در ایران متصل می‌شد تا به واسطه او رد آن چهره معروف بحرینی در قم را پیدا کند.


الیاس البته از ماهیت واقعی کایلی و مأموریت او اطلاعی نداشت، بلکه گمان می‌برد قرار است به فردی پژوهشگر و علاقه‌مند به انقلاب بحرین کمک کند. این مهره کارکشته سرویس جاسوسی اسرائیل توانست با شگرد قدیمی جاسوس‌های صهیونیست (در رأس آنان لیونی، وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی)، الیاس را به خود جذب و او را وادار به همکاری کند.


کایلی پس از بازداشت و تفهیم اتهام به جرم جاسوسی در ایران به وسیله دستگاه قضائی تنها برای یکی از عناوین ارتکابی خود به تحمل 10 سال حبس محکوم شد.


درنهایت پس از گذشت دو سال از حبس وی و با توجه به اهمیت مأمور کایلی برای غربی‌ها و پس از درخواست‌های مکرر مقام‌های ارشد سیاسی، دولتی و اطلاعاتی، ‌این جاسوس سه‌تابعیتی پنجم آذر ماه جاری با سه فعال اقتصادی ایران که به اتهام نقض تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان در حبس بودند، به مقام‌های استرالیا تحویل داده شد.


جاسوس‌هایی در لباس پژوهشگر


در جنگ روانی‌ای که دست‌کم از زمستان 1396 و پرونده جاسوسان محیط زیستی علیه ایران و تشکیلات اطلاعاتی و قضائی جمهوری اسلامی به راه افتاد، با شبکه پیچیده رسانه‌ای دشمن، این‌گونه وانمود می‌شود که چیزی به نام «جاسوسی» علیه کشوری با وسعت، جمعیت، جایگاه و اهمیت راهبردی آن در منطقه و عرصه بین‌الملل یعنی جمهوری اسلامی ایران وجود خارجی ندارد و افرادی که به‌عنوان جاسوس به تور نیروهای اطلاعاتی ایران می‌افتند، صرفاً پژوهشگر، توریست، فعال محیط‌زیست یا علاقه‌مند به فرهنگ و جاذبه‌های ایران هستند.


جای تعجب دارد که این پژوهشگران از فرط علاقه و دلسوزی برای ایران و ایرانی، داده‌ها و اطلاعات فوق حساس تأسیسات موشکی و هسته‌ای ایران را جمع‌آوری یا از سر علاقه شخصی و برای کلکسیون خانوادگی هویت و مشخصات فعالان محور مقاومت را گردآوری می‌کنند!


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ناشناس
12:31 - 1399/09/12
به جا این کارا بند تنبون مسولین تون را ببندید.
الف میم
10:29 - 1399/09/12
جاسوسان ونفوذیهای درون دستگاه های امنیتی را دستگیر کنید اینکه یه کاسه لیس خیلی کوچیکه