صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹
واکنش متخصص طب سنتی به اظهارنظرها در خصوص داروهای گیاهی:

برخی از پزشکان طب مدرن در حال درمان بیماری‌ها با استفاده از طب سنتی هستند/ اطلاعات برخی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا درباره طب سنتی ناقص است

متخصص طب سنتی با انتقاد از مواضع اخیر یکی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص طب سنتی و داروهای گیاهی می‌گوید، ایشان به دلیل اطلاعات ناقص، موضوعات اخیر را مطرح کرده‌ است.
کد خبر : 544208

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، چندی قبل یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در اظهاراتی در خصوص طب سنتی گفته بود که این طب حرفی برای گفتن ندارد و باید تحقیقات بیشتری انجام دهد.


البته این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید دارد که وجود طب سنتی را می‌پذیرد اما با بیان اینکه بخشی از طب‌سنتی وارد سیستم عطاری‌ها شده است با انتقاد از این روند و شیوه درمان گیاهی معتقد است که «طب سنتی را قبول داریم اما به جای خودش» و خاطرنشان می‌کند که از این طب سوءاستفاده شده است.


در واکنش به صحبت‌های این عضو ستاد که در مورد طب سنتی بیان شده است، یک متخصص این طب در گفتگو با خبرنگار حوزه سلامت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا صحبت‌های مطرح‌شده در خصوص طب سنتی را ناکافی دانست و گفت: طب سنتی یکی از تخصص‌های علم پزشکی است و به نظر می‌رسد این عضو ستاد به دلیل اطلاعات ناقص در خصوص طب سنتی، موضوعات اخیر را مطرح کرده‌ است.


محمدمهدی مظهری افزود: امروز جمعی از پزشکان عمومی و حتی متخصصان در برخی از دانشکده‌ها در حال فراگیری طب سنتی آن هم در مقطع (PHD) هستند. حتی در وزارت بهداشت نیز دفتری با عنوان «طب ایرانی» وجود دارد و فعالیت‌های آموزشی در این زمینه نیز با مجوز انجام می‌شود. بسیاری از فعالان طب سنتی مقالاتی را در این حوزه ارائه داده‌اند که از نظر سطح علمی نه تنها در داخل کشور، که به تأیید سازمان جهانی بهداشت نیز رسیده است. با این اوصاف کشور ایران همچنان در مقام مقایسه با کشورهای غربی فعالیت کمتری در زمینه طب سنتی دارد.


وی به صحبت‌های یکی از اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در رابطه با به‌روزرسانی طب سنتی و عدم توانایی این طب برای ارائه ایده‌ اینگونه پاسخ داد که مقالات منتشر شده و حتی روند پژوهشی موجود در دانشکده‌های تخصصی طب سنتی مؤید به‌روز بودن دانش در این حوزه از درمان است.


این متخصص طب سنتی درباره بسته شدن عطاری‌ها اظهار کرد: بنده معتقدم که فعالیت این صنف باید نظام‌مند شود، به این معنا که افراد بر اساس مجوزهای صادر شده از سوی متخصصان این حوزه فعالیت کنند. عطاری‌ها باید توجه کنند این مواد دارو هستند و همانطور که مزایایی دارند ممکن است عوارضی هم داشته باشد بنابراین لازم است سازماندهی تحت نظر متخصصین و پزشکان طب سنتی صورت بگیرد که در این شرایط فعالیت آنها مناسب خواهد بود.


مظهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در رابطه با نقش طب سنتی در کنترل و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا، ادامه داد: حضور کمرنگ متخصصان طب سنتی در بیمارستان‌ها و بخش‌های بستری بیماران، یکی از مشکلات و موانع متخصصان این حوزه برای کنترل کرونا بود. متاسفانه در جریان شیوع بیماری کرونا فضایی ایجاد نشد تا متخصصان طب سنتی همانند سایر فعالان علم پزشکی در مراکز درمانی در مقابله با کرونا حاضر شوند.


وی با بیان اینکه بحث اصلی طب سنتی حفظ سلامتی و پیشگیری است و این طب در هر سه سطح پیشگیری نقش بسیار جدی دارد، بیان کرد: طب سنتی بر موضوع «ویروس»، «محیط» و فرد «میزبان» تأکید می‌کند که بر اساس آن باید در سطح سوم فرد میزبان را از نظر ایمنی فیزیکی به سطحی برساند تا دیگر محیط و ویروس نتواند شخص را بیمار کند. به عبارت دیگر اگر سطح ایمنی بدن افراد افزایش یابد، مطمئناً می‌توانند در برابر این ویروس مقاومت کنند. امروز شاهد هستیم که علاوه بر نقش طب سنتی برای پیشگیری از شیوع بیماری داروهایی نیز از سوی متخصصان این حوزه برای درمان کرونا عرضه شده که دست کمی از طب نوین ندارد. کمااینکه 4 مورد از داروهای طب سنتی که اثربخشی مناسبی برای درمان بیماری کرونا دارند، مجوز لازم برای تولید انبوه را گرفته‌اند.


مظهری با تأکید بر اینکه افرادی که در حال حاضر به عنوان عضوی از ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و نقش قابل ملاحظه‌ای در سلامت جامعه دارند، باید اطلاعات خود را نسبت به طب سنتی به‌روزرسانی کنند، خاطرنشان کرد: علت موضع‌گیری برخی در مقابل طب سنتی، اطلاعات محدود آنها نسبت به این طب است. امروز برخی از همکاران در طب مدرن که در زمینه بیماری‌های عفونی فعالیت دارند، در حال بهره‌گیری از طب سنتی هستند. لذا اساتید باید اطلاعات خود را کامل کنند و بعد اظهارنظر کنند.


این متخصص طب سنتی ضمن یادآوری ناکامی‌های ستاد ملی مقابله با کرونا جهت کنترل این بیماری اظهار کرد: همچنین داروهایی که خودشان برای درمان کرونا تجویز کردند فاقد بررسی تحقیقات بوده، اما همین داروها به عنوان پروتکل درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. به نظر می‌رسد برخی از افراد به جای بررسی طب سنتی، موضع رد و انکار این علم را در پیش گرفته‌اند چرا که رد کردن یک موضوع بسیار آسان‌تر از کسب اطلاعات کافی در رابطه با آن موضوع و اظهار نظر علمی در مورد آن است.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: طب سنتی مینو محرز
ارسال نظر