صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۴ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹
احمدی عنوان کرد؛

عرضه ویرایش نوین از کتاب فقه محمدی به بازار کتاب‌های دینی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج گفت: به اهتمام مرکز تحقیقات کردستان‌شناسی این دانشگاه، ویرایش نوینی از کتاب فقه محمدی آیت‌الله مردوخ کردستانی به بازار کتاب‌های دینی عرضه شد‎.
کد خبر : 543492

جمال احمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در سنندج، درباره تازه­‌ترین تلاش فرهنگی خود در زمینه چاپ و نشر ویرایش نوین از کتاب فقه محمدی اظهار کرد: شیخ محمد مردوخ مشهور به آیت‌الله مردوخ کردستانی متولد سال 1256 و متوفی به سال 1354 یکی از عالمان و دانشمندان بزرگ کُرد در سده اخیر بوده است.


وی افزود: او که در بسیاری از میدان‌های علمی-معرفتی سال‌های متمادی تلاش‌های ارزنده‌ای داشته، صاحب آثار گوناگون در زمینه‌های مختلف است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج اضافه کرد: تاریخ، ادبیات، شعر، الهیات اسلامی، طب سنتی، فلسفه، کلام و فقه، تنها برخی از علومی هستند که شیخ محمّد مردوخ در آنها دارای تألیفات ارزنده‌ای است.


احمدی بیان کرد: این اثر، ویرایش نوینی از کتاب فقه محمدی است که مرحوم آیت‌الله مردوخ پیش از وفات به آن اقدام کرده بود.


وی بیان کرد: 75 سال از چاپ نخست و نشر این کتاب می‌­گذرد و همواره یکی از آثار قابل اعتماد و مورد وثوقی بوده که محل رجوع و استفاده فقیهان، طالبان و حاجت‌مندان به مباحث فقهی است.


سهولت بهره‌مندی علاقه‌مندان به فقه و مسائل فقهی آشنا به زبان فارسی


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تأکید کرد: این کتاب به این دلیل که به زبان فارسی تألیف و تا حدودی نیز بومی شده است، خوانندگان و علاقه‌مندان به فقه و مسائل فقهی آشنا به زبان فارسی و بعضاً ناآشنا به زبان عربی و منابع وسیع‌­تر، پاسخ پرسش‌های خود را در آن جستجو  و توانسته‌­اند به سهولت از آن برخوردار و بهره‌مند شوند.


احمدی ادامه داد: همان­‌گونه که شیخ محمد مردوخ فرموده­‌اند، مطالب این اثر برگرفته از منابع عربی فقه شافعی است که ایشان علاوه‌بر بومی‌ کردن، به زبان ساده‌­تری آن را در اختیار علاقه‌مندان قرار داده­‌اند.


ویراستار چاپ جدید کتاب فقه محمدی عنوان کرد: این اثر برای هشتمین بار است که جامه طبع به خود می­‌گیرد که چاپ نخست این اثر را چاپ­خانه دانش در سال 1324 برعهده داشته است.


وی تبیین کرد: پس از آن 6 بار دیگر کتاب به زیور طبع آراسته شده و علاقه‌مندان از آن بهره‌مند شده‌­اند، اما مرحوم آیت‌الله در اواخر دهه 40 خورشیدی مجدداً کتاب را بازبینی و بررسی دقیقی می‌­کند و حواشی ارزنده‌­ای بر کتاب می­‌نویسد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج تأکید کرد: این حواشی با خط خود ایشان روی نسخه چاپ نخست کتاب به سال 1324 موجود بوده و در این چاپ جدید به‌صورت پانویس آمده است.


مدیر دپارتمان زبان و ادبیات کردی مرکز تحقیقات کردستان­شناسی واحد سنندج درباره سایر مزایای کتاب فقه محمدی در ویرایش جدید یادآور شد: آیت‌الله مردوخ علاوه‌ بر حواشی کتاب، چند مطلب کوتاه نیز در باب فقه و چگونگی نوشتن کتاب و قانون و لغز و ... در ابتدا و انتهای کتاب با خط خود نوشته بود که آن مطالب، عیناً حروف‌چینی شده و در ذیل مطلبی با عنوان «مقدّمه مولف» آمده است.


احمدی توضیح داد: البته مرحوم آیت‌الله، مقدمه خود را منسجم و در قالب مقدمه نیاورده‌­ و اگر پراکندگی مباحث در مقدمه ایشان دیده می‌­شود به این دلیل است که وی قصد نوشتن مقدمه را نداشته­‌؛ اما چون در روشن‌کردن برخی مطالب کتاب راهگشا بود، به ناچار ویراستار عین آن مطالب را با عنوان مقدمه مولف ذکر کرد.


وی گفت: از شیخ عبدالمؤمن مردوخ فرزند مرحوم آیت‌اللّه مردوخ به‌دلیل در اختیار قرار دادن نسخه محشّی به خطِ مرحوم پدرشان سپاسگزاری کنم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج افزود: همچنین از غریقی ناشر زحمت­کش و قدیمی سنندج که چاپ و نشر کتاب را برعهده داشت و همچنین دوست و همکارم امید ورزنده رئیس مرکز تحقیقات کردستان­شناسی واحد سنندج برای تسهیل برخی امور مربوط به آماده‌سازی کتاب و کمک به چاپ و نشر آن قدردانی می­‌کنم.


انتهای پیام/4078/4103/


انتهای پیام/

ارسال نظر