صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
انسیه شاه‌حسینی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

روایتی از اجحاف دولت سرمایه‌دارها در حق بسیجی‌های سینما/ نفوذی‌ها فیلمسازان انقلابی را خانه‎‌نشین کرده‌اند

فیلمساز زن سینمای ایران گفت: بسیجی‌های مخلص و حرفه‎ای که مدافعان فرهنگی‎اند، سال‌هاست متأثر از نفوذی‌‎ها خانه‌نشین شده‌اند.
کد خبر : 543414

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سینمای ایران طی چند دهه اخیر شاهد ظهور فیلمسازان و فیلم‌هایی است که در تلاشند سوی خاصی از تفکر انقلابی را در قالب داستان‌های مختلف به تصویر بکشند و هر از گاهی نیز شاهد اتفاقات متمایزی از آنان هم هستیم که به مراتب قابل دیدن و رخ‌نمایی هستند.


ژانر دفاع مقدس نقطه عطف این ماجراست؛ سینمای ایران به همین منوال در سال‌های اخیر و فرم‌های مشابه انقلابی شاهد مصادیق دیگری هم بوده‌ که به نظر می‌توان به ادامه انعکاس مفاهیم انقلابی در این سینما امید بیشتری داشت. البته فاصله وضعیت موجود در قیاس با ایده‌آل‌ها بسیار است که باید دید موانع کجاست.


در این راستا انسیه شاه‌حسینی که عمده فیلم‌های خود را در ژانر سینمای دافع مقدس ساخته و همچنان در تلاش برای ساخت فیلم «به کودکان شلیک نکنید» در حوزه مقاومت است به خبرنگار آنا گفت: من هر وقت راجع به بچه‌های بسیجی حرف می‌زنم، از آرزو و رؤیاهایی که پیش روی‌شان است حرف می‌زنم. من به اینها امیدوارم و می‌دانم که می‌توانند به درستی این فرهنگ را پیش ببرند.


نگویید نمی‌شود و نمی‌توانیم


وی افزود: خود من نیز از ابتدای انقلاب آدم آتش به اختیاری بوده‌ام با اینکه موانع و مشکلات بسیاری را تجربه کرده و می‌کنم اما تلاش داشته‌ام از روی موانع بپرم چون فیلمساز انقلابی نمی‌تواند فقط بگوید نمی‌شود و نمی‌توانم!



بنا بر وظیفه‌ای که دارم، همیشه به استان‌های مختلف می‌روم و با بچه‌های بسیجی مرتبطم اما امروز می‌دانم به محض روی کار آمدن دولت سرمایه‌دار آقای روحانی، بودجه این بچه‌ها را حتی به یک پنجم کاهش داده‌اند اما همچنان مشغول کار هستند.



کارگردان فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی» تأکید کرد: من بنا بر وظیفه‌ای که دارم، همیشه به استان‌های مختلف می‌روم و با بچه‌های بسیجی مرتبطم اما امروز می‌دانم به محض روی کار آمدن دولت سرمایه‌دار آقای روحانی، بودجه این بچه‌ها را حتی به یک‌پنجم کاهش داده‌اند اما همچنان مشغول کار هستند.


شاه‌حسینی به فیلمسازی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: فیلمسازی احتیاج به سرمایه و حمایت مستقیم دارد ولی این آقایان انگار مزرعه سینمای بسیج را سم‌پاشی کرده‌اند. بنابراین تولیدی هم نمی‌تواند صورت بگیرد. اگر حرکتی هم در این سینما از طرف چهره‌های متعدد می‌بینید، جزیره‌ای و برحسب عُرضه و ارتباط و توان شخصی‌شان است.


یا به فکر سوددهی هستند یا عامل نفوذی نمی‌گذارد متعهدها کار کنند


وی درباره مشکلات پیش روی سینمای متعهد توضیح داد: متأسفانه دو نکته این سینما را رنج می‌دهد. من کاری به بخش‌های غیرانقلابی ندارم بلکه مسئله را درون نهادهای فرهنگی و انقلابی جستجو می‌کنم. یک دسته نهادها و آدم‌هایی هستند که ساخت فیلمنامه انقلابی را لازم می‌دانند اما به صرف اینکه این فیلم برگشت سرمایه و سوددهی ندارد آن را رد می‌کنند.


این فیلمساز تأکید کرد: این آقایان باید دنبال این بچه‌های کاربلد فیلمساز باشند که با فیلم‌هایشان جریان‌سازی کنند اما انگار در این سینما نیز فقط دنبال پول هستند.


کارگردان فیلم دفاع مقدسی «پنالتی» اضافه کرد: مساله دیگر متأسفانه به نفوذی‌هایی برمی‌گردد که در دل شوراهای مختلف نهادهای فرهنگی و سینمای انقلابی نفوذ کرده‎اند. این مراکز اتفاقا مدیران خوب، باسابقه مذهبی و انقلاب دارند ولی وقتی در مسندی می‌نشینند به دلیل عدم آگاهی از حوزه فرهنگ، تمام عرصه را به شوراهایی می‌سپارند که درونشان نفوذی جا خوش کرده است.


شاه‌حسینی گفت: این شوراها به دلیل وجود چنین افراد نفوذی که رأی بقیه را هم می‌زنند، ویروسی شده‌اند. نفوذی‌ها آبشخورشان جای دیگری است اما در این شوراهای ذیل آدم‌های خوب ناگاه ورود کرده‌اند و بهترین فیلمنامه‌ها را نیز زیر پا می‌گذارند تا فیلم خوب حتی در دل نهادهای فرهنگی انقلابی ساخته نشود.


وی با اشاره به نهادهای دولتی اینگونه گفت: فارابی و ارشاد و بخش خصوصی تکلیفشان مشخص است و ما را آدم‌هایی بدبین به موضوعات می‌دانند! بازهم خوب است که رک اعلام می‌کنند و اتفاقاً می‌گویند فلان جا را اصلاح کنید تا فلان حمایت را ببینید اما درد ما همین شوراهای درون نهادهای فرهنگی خودی است.



ای کاش آن مدیر در راس، کمی بر این همه شوراها نظارت مستقیم کند و همه چیز را به گردن شورایی که درونش نفوذی دارد نسپرد. آدم نفوذی را لال کنند. نگذارید دیگران هم مرعوب این جور آدم‌ها شوند. این ویروس‌ها در مراکز فرهنگی ریخته‌اند.



ببینید در زیرمجموعه‌تان چه خبر است


شاه‌حسینی خطاب به مدیران نهادهای فرهنگی انقلابی عنوان کرد: ای کاش آن مدیر در رأس، کمی بر این همه شوراها نظارت مستقیم کند و همه چیز را به گردن شورایی که درونش نفوذی دارد نسپرد. آدم نفوذی را لال کنند. نگذارید دیگران هم مرعوب این جور آدم‌ها شوند. این ویروس‌ها در مراکز فرهنگی ریخته‌اند.


این فیلمساز ادامه داد: متأسفانه مراکز حزب‌اللهی ما گاه ناخواسته زیر چیزی را امضا می‌کنند که تیشه به ریشه انقلاب می‌زند؛ همین‌طور هم که در قهرمان‌سازی‌ها مسیر را تغییر داده‌ایم. برنامه‌ریزی را در سه چهار سال ریخته‌اند و نه چند ده سال.


مسئول بخش «فیلمسازان بسیجی» جشنواره فیلم مقاومت خطاب به فرمانده سپاه گفت: سردار سلامی افکار ایده‌آل فرهنگی دارند و می‌بینید در حیطه رزمی و دستاوردها و غیره کاری کرده‌اند که نقل محافل روسای جمهور دیگر کشورها شده‌اند، اما نمی‌‌دانم چقدر فرصت کرده‌اند که در حیطه فرهنگی و سینمایی از نهادهای ذیل مجموعه سپاه بازخواست کنند.


من اگر جای سردار سلامی بودم ...


شاه‌حسینی افزود: ما نباید این خط قدرت دفاعی، مقاومت و غیره را در حوزه فرهنگ و هنر از جمله سینما گم کنیم درحالی که جای سوال است چرا اینها در فیلم و سریال‌ها منعکس نمی‌شود و انگار اینجا نیز همان عوامل نفوذی به خوبی کار می‌کنند.


این فیلمساز سینمای دفاع مقدس اعتقاد داشت: من اگر جای سردار سلامی بودم، زلزله‌ای در حوزه فرهنگ می‌آوردم و همه جا را مستقیماً زیر نظر خودم می‌گرفتم و لااقل از مدیران ذیل مجموعه بازخواست می‎کردم که چه کرده‎اید؟ بسیجی‌های مخلص و حرفه‎ای که مدافعان فرهنگی‎اند، سال‌هاست که متأثر از این نفوذی‌‎ها خانه‌نشین شده‌اند.


شاه‎حسینی گفت: کشور ما در حیطه قدرت دفاعی و مقاومت مثل شیری کشورهای دیگر منطقه را به دهن گرفته تا از دست نروند اما در فرهنگ خبری از انعکاس این واقعیت نیست. بنابراین امیدوارم سردار سلامی که دغدغه فرهنگی دارد، مدیران فرهنگی و نهادهای انقلابی‌‎اش را مستقیماً بازخواست کند که چرا عملکرد فلان مرکز فیلمسازی انقلابی منتهی به خروجی قابل قبولی نمی‌شود.


انتهای پیام /4143/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر