کاوشگر جدید چین به ماه فرستاده شد/ چینیها بهدنبال کسب اطلاعات بیشتر از قمر زمین
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، سازمان فضایی چین روز گذشته کاوشگری با نام Chang’e-5 به سمت ماه پرتاب کرد. اگر تمام مراحل مأموریت طبق برنامه پیش برود، این کاوشگر تا پایان هفته آینده نمونههایی از خاک و سنگهای سطح ماه را جمعآوری میکند. پس از 10 سال این اولین بار است که چینیها اقدام به نمونهبرداری از سطح قمر زمین میکنند.
احتمالاً مأموریت کاوشگر تحقیقات چینی 14 روز طول میکشد. این دستگاه بهخوبی برای حرکت در مناطق مختلف ماه مجهز شده و مقاومت بالایی در برابر کاهش دمای این سیاره در طول شب دارد. کاوشگر Chang’e-5 قرار در منطقهای از ماه که مونس رومکر نامیده میشود فرود بیاید. این منطقه همان ناحیهای است که فضانوردان سفینه آپولو در دهه 60 میلادی از آنجا بازدید کردند.
چینیها امیدوارند سفینه تحقیقاتی آنها در این مأموریت محمولهای از سنگ و خاک ماه با وزن بیش از 1.8 کیلوگرم را به زمین بیاورد. ناسا بین سالهای 1969 تا 1972 بیش از 381 کیلوگرم از خاک و سنگهای سطح ماه را به زمین منتقل کرد. اگر چین در این مأموریت موفق شود پس از شوروی و آمریکا سومین کشوری خواهد شد که با موفقیت محمولهای از خاک و سنگ سطح ماه را به زمین رسانده است.
سازمان تحقیقات فضایی چین اخیراً بودجه کلانی از دولت این کشور دریافت کرده و پروژههای تحقیقاتی زیادی را در حال اجرا دارد. دانشمندان این سازمان امیدوارند تا سال 2030 چین پایگاه تحقیقاتی دائمی روی سطح ماه ایجاد کند.
انتها پیام/4144/پ
انتهای پیام/