صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۴ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹
رحیمی:

پژوهشگاه‌ها در دوران کرونا فعال‌تر از شرایط عادی عمل کنند

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دوره کرونا، فعالیت‌های پژوهشی باید با قوت بیشتر از قبل ادامه داشته باشد.
کد خبر : 542324

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور، غلامحسین رحیمی، در شانزدهمین جلسه مجمع پژوهشگاه‌های ملی کشور با تأکید بر ماموریت‌گرایی پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی وزارت علوم در جمع‌بندی برداشت خود از فعالیت پژوهشگاه‌های کشور طی پنج ماه تصدی این سمت گفت: با آشنایی نزدیکی که در این مدت با ظرفیت عظیم پژوهشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی وزارت علوم پیدا کردم معتقدم این پژوهشگاه‌ها که با دشواری‌های بسیار تشکیل شده و توسعه یافته‌اند، سرمایه علمی بسیار باارزشی برای کشور هستند که به نظر می‌رسد بسیاری از نهادها و مراجع مدیریتی ما اطلاع کافی از این توانمندی‌ها ندارند و اغلب به دلیل اینکه عمدتاً با مسائل دانشگاه‌ها سروکار داشته‌اند برداشت دقیقی از این توان علمی ندارند.


وی افزود: پژوهشگاه‌ها هر یک باید نسبت به تدوین و اجرای یک تا سه طرح کلان اجرایی بلندمدت نیز اقدام کنند که در شورای عالی عتف به تصویب برسد و چه بسا در آینده پژوهشگاه‌ها بر اساس همین طرح کلانی که عهده‌دار شده‌اند شناخته شوند. البته منظور از طرح‌های کلان با تعریفی که در گذشته از طرح‌های کلان شده بود و به نتیجه نرسید کاملاً فرق دارد و ناظر به نیازهای میان‌مدت و بلندمدت کشور است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تأکید کرد: ضرورت دارد پژوهشگاه‌ها نیز مثل دانشگاه‌ها به سمت استانداردسازی ساختارها و روش‌ها بروند و در عین توجه به اقتضائات ملی از استانداردها و اصول علمی بین‌المللی پیروی کنند.


وی با بیان اینکه پژوهشگاه‌ها باید با توجه به پاندمی کرونا شرایطی را فراهم کنند که محققان فعالیت‌های پژوهشی را که امکان انجام آن بدون حضور در محل کار وجود دارد به‌صورت دورکاری انجام دهند، تصریح کرد: البته باید مراقب بود که شرایط موجود خللی در فعالیت‌های پژوهشی ایجاد نکند و فعالیت‌های تحقیقاتی با قوت بیشتر و حتی قوی‌تر از دوره قبل از کرونا ادامه داشته باشد.


وی در ادامه با تقدیر از اقدام پژوهشگاه‌های وزارت علوم در تشکیل و تداوم مستمر جلسات مجمع پژوهشگاه‌های ملی که نقش مؤثری در رفع مشکلات و پیشبرد فعالیت‌های پژوهشی کشور دارد بر ضرورت پیگیری فعالیت‌های مجمع در قالب کارگروه‌های تخصصی و منحصر نشدن آن به جلسات روسای پژوهشگاه‌ها تأکید کرد.


رحیمی اضافه کرد: طی هماهنگی صورت گرفته با مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور که از اعضای مجمع است مقرر شده محققان این مرکز به‌صورت پاره‌وقت (چند ساعت در هفته) در برخی پژوهشگاه‌ها و مراکز پژوهشی حضور پیدا کنند که هم از نزدیک با روند فعالیت مؤسسات پژوهشی آشنا شوند و هم دانسته‌های علمی خود را در اختیار مدیران پژوهشگاه‌ها بگذارند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر