صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹
در تحقیق دانش‌آموخته دکتری تخصصی معماری انجام شد؛

تحلیل تأثیر اقلیم بر شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن تبریز در دوره معاصر

دانش‌آموخته دکتری تخصصی رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در تحقیق خود «تحلیل تأثیر اقلیم بر شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن تبریز در دوره معاصر (مطالعه موردی: محله‌های زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر)» را بررسی کرد.
کد خبر : 542267

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ محمد جدیری عباسی دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر از رساله خود با عنوان «تحلیل تأثیر اقلیم بر شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن تبریز در دوره معاصر (مطالعه موردی: محله‌های زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر)» با موفقیت دفاع کرد.


شهریار شقاقی و جلال سالک به‌عنوان استادان راهنما و سهیلا حمیدزاده استاد مشاور در جلسه دفاع حضور داشتند.


جدیری عباسی در تشریح چکیده پایان‌نامه خود با عنوان «تحلیل تأثیر اقلیم بر شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن تبریز در دوره معاصر(مطالعه موردی: محله‌های زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر)» به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: هزاران سال پیش آب و هوا با شرایط محیطی کاملاً متعادل بوده و شرایط زندگی برای بشر مناسب‌تر بوده است، اما امروزه ساختمان‌ها بیش از نیمی از مصرف انرژی در سراسر جهان را برعهده دارند.


وی اضافه کرد: براین اساس ساختما‌ن‌ها  به‌طور قابل توجهی با انتشار گازهای گلخانه‌ای به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی دامن می‌زنند.


دانش‌آموخته دکتری تخصصی رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر عنوان کرد: در فرآیند گذر از معماری خانه‌های تاریخی به خانه‌های معاصر در ایران به‌خصوص تبریز، باید دریافت که خانه‌ها چه ارزش‌هایی را از دست داده‌اند و چه عواملی دیگری به غیر از دانش بومی، طبیعت‌گرایی و صرفه‌جویی در انرژی بر شکل‌گیری خانه‌های معاصر تبریز از جمله محله‌های زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر(عج) تأثیر گذاشته است.


توجه به اقلیم در طراحی و معماری مسکن معاصر تبریز


جدیری عباسی بیان کرد: سؤال اصلی تحقیق این است که در برنامه‌ریزی و طراحی و معماری مسکن معاصر تبریز چه میزان به اقلیم توجه شده است؟ هدف از این تحقیق ارزیابی تأثیر اقلیم بر شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن تبریز در محلات زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر(عج) است.


وی یادآور شد: روش تحقیق من توصیفی-تحلیلی و پیمایشی بوده و به منظور گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی استفاده کرده‌ام و جامعه آماری شامل کل جمعیت سه محله (زعفرانیه، رشدیه و ولیعصر(عج)) 136315 نفر بوده و حجم نمونه 382 نفر تعیین شد که از طریق فرمول کوکران به دست آمده است.


دانش‌آموخته دکتری تخصصی رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر افزود: برای پایایی سؤالات از آلفای کرونباخ استفاده شده که براساس آن ضریب پایایی سؤالات ۰.۸۹۸ به‌دست آمده است.


جدیری عباسی متذکر شد: برای تحلیل اطلاعات از تکنیک ویکور و ماتریس SWOT استفاده شد که براساس آن برای وزن‌دهی معیارها از تکنیک آنتروپی شانون به بررسی برهمکنش و تأثیر معیارها بر شکل‌گیری مسکن و درجه اهمیت آنها در مقایسه با یکدیگر پرداخته شده که با تقریب قابل قبول محوری بودن تمام موارد و لزوم به‌کارگیری همزمان آنها در طراحی نشان داده شده و از نرم‌افزار شبیه‌ساز ENVI-MET استفاده شده است.


وی تأکید کرد: در پایان راهبردهایی برای بهبود طراحی اقلیمی در شکل‌گیری مسکن که در آینده ساخته می‌شوند، ارائه شده است.


دانش‌آموخته دکتری تخصصی رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تشریح کرد: نتایج تحقیق نشان داد که در شکل‌گیری و تیپولوژی مسکن معاصر تبریز شرایط اقلیمی کمتر مورد توجه بوده است، اما به‌کارگیری شرایط اقلیمی در برنامه‌ریزی، طراحی و معماری مسکن معاصر در شهر تبریز می‌تواند منجر به صرفه‌جویی انرژی و بهینه‌سازی آن شود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر