امتحانات پایان ترم مجازی است/ دیگر از دانشگاهی پذیرفته نمیشود که سامانه آموزشی مجازی نداشته باشد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی خاکی صدیق ظهر امروز در نشست مجازی با خبرنگاران گفت: در همهگیری کووید - 19 تجربیات نابی به دست آوردیم. علیرغم همه صدمات برکات برای آموزش عالی داشت. در ابتدای بحران بازنگریهایی داشتیم که تفویض اختیارات لازم انجام شد.
تغییرات ترم قبل به قوت خود باقی است
وی افزود: هر آنچه از ترم قبل تغییری ایجاد شد به قوت خود باقی است. ابتدای سال پیشبینی میشد که بخشی حضوری بخشی مجازی باشد، اما متاسفانه این کار محقق نشد و نتوانستیم این خواسته را اجابت کنیم. با توجه به همه گیری ویروس کرونا تمام آموزشها مجازی است.
معاون آموزشی وزارت علوم بیان کرد: بخشی از عقبماندگی دروس عملی انجام شد ولی بازهم برگزاری دروس عملی متوقف شده است. البته برخی از آزمایشگاههای الکترونیکی در حال برگزاری است که کار دشواری است که امیدواریم استمرار پیدا کند.
شعار ما توسعه استقرار و استمرار آموزش الکترونیکی است
خاکی صدیق اعلام کرد: توسعه استقرار و استمرار آموزش الکترونیکی شعار ماست، در دوران پساکرونا هم آموزش الکترونیکی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: هدف اصلی ما در شرایط کنونی این است که آموزش نباید قطع شود تا دانشجویان از دروس شان عقب نمانند. اگر شرایط کنونی ادامه داشته باشد، آزمونهای ترم به صورت الکترونیکی خواهد بود. در این ترم تجربههای لازم را به دست آوردهایم. امتحانات مستمر در اولویت کاری دانشگاهها قرار گرفته است تا دانشجویان در این زمینه متضرر نشوند.
چون ترم دیرتر شروع شد واحدهای کمتری به دانشجویان اعطا میشود
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: به دلیل اینکه ترم دانشجویان جدید دیرهنگام شروع شد، تعداد واحدهای کمتر به این دانشجویان اعطا میشود تا این دانشجویان بتوانند ترمشان را به پایان برسانند.
خاکی صدیق گفت: از آنجایی که تعداد دانشگاهها و مؤسسات متعدد است توصیه ما این است که مؤسسات و دانشگاهها بر اساس راهبردهایی که در جلسات مطرح میشود عمل کنند.
وی افزود: ترم گذشته ارزیابی محدودی از دانشگاهها انجام شده است بر اساس یافتههای آن سیاستهای بعدیمان را اتخاذ کردیم. این فرآیند ارزیابی و نظارت در این ترم هم انجام میشود. پرسشنامههایی تدوین شده است که دانشگاهها باید در موعد مقرر به این پرسشنامهها پاسخ دهند.
محمدرضا آهنچیان، مدیرکل برنامهریزی آموزشی وزارت علوم درباره اخباری که درباره رشته روانشناسی در رسانهها مطرح میشود، گفت: تمام دانشگاه ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی جزء زیر نظامهای آموزش عالی هستند. منتظر ارائه گزارش دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه هستیم.
پاسخهایی برای پرسشهای سه گانه خبرگزاری آنا
خاکی صدیق در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه چطور بار دیگر به دانشگاه پیام نور اجازه برگزاری آزمون فراگیر را ارائه دادید، با اینکه سیاست وزارت علوم فاصله گرفتن از برگزاری آزمون در دوره تحصیلات تکمیلی است، گفت: این تصمیم از سوی شورای سنجش و پذیرش گرفته شده است و در حیطه اختیارات معاونت آموزشی وزارت علوم نبود.
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا، درباره تغییر در پذیرش دانشجویان در دوره تحصیلات تکمیلی گفت: فعلاً این موضوع در حد طرح است و با سازمان سنجش آموزش کشور در حال تهیه آن هستیم در صورت نهایی شدن به مراجع ذیصلاح ارائه میشود.
خاکی صدیق در پاسخ به پرسش دیگر آنا درباره تکمیل ظرفیت اظهار کرد: اگر بنا باشد که تکمیل ظرفیت در دورههای مختلف برگزار شود باید شورای سنجش و پذیرش درباره آن تصمیمگیری کند.
دفاع الکترونیکی و نیمهحضوری از پایان نامهها در حال انجام است
معاون آموزشی درباره دفاع پایاننامهها گفت: دفاع الکترونیکی و نیمهحضوری از پایاننامه در حال انجام است.
وی درباره تعطیلی دو هفتهای دانشگاهها گفت: روال آموزشی در دانشگاهها بهصورت الکترونیکی بود که در حال انجام است و این محدودیتها تأثیری ندارد. اما دانشجویان تحصیلات تکمیلی در صورت نیاز به اقدامات آزمایشگاهی میتوانند در دانشگاهها حضور یابند و برنامههای خود را پیش ببرند. خوابگاهها هم به فعالیت خود ادامه میدهند، تعطیلی سراسری برای خوابگاهها نداریم.
خاکی صدیق ادامه داد: کارکنان دانشگاهها هم میتوانند بر اساس اعلام ستاد مبارزه با کرونا حداکثر تا یک سوم برای پشتیبانی از فعالیت دانشجویان حضور داشته باشند.
دیگر از دانشگاهی پذیرفته نمیشود که سامانه آموزشی مجازی نداشته باشد
خاکی صدیق درباره سؤال دیگر خبرنگار آنا مبنی بر اینکه اگر دانشگاهی سامانه آموزش مجازی نداشته باشند و بخواهد از پیامرسانها برای آموزش استفاده کند آیا وزارت علوم با آن دانشگاه برخورد میکند، اضافه کرد: دیگر اکنون از دانشگاهی پذیرفته نمیشود که سامانه نداشته باشد و بخواهد از سایر طرق آموزش بدهد، پس از انجام سنجشها دیگر اجازه پذیرش دانشجو به آنها داده نخواهد شد.
آهنچیان نیز دراینباره گفت: اخیراً باخبر شدیم که دانشگاهی به دانشجویان عنوان کرده 4 جلسه کلاس آنلاین دارد مابقی جلسات بهصورت آفلاین خواهد بود، دانشگاهها باید کلاسهای برخط برگزار کنند، اجازه برگزاری کلاس آفلاین ندارند. این مسائل از دانشگاههای پذیرفتنی نیست و برخوردهای لازم صورت میگیرد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/