صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹

جنگ کاترپیلارها برای تصاحب غذا/ جدال حشره‌ای که از تولد تا پایان عمر روی یک گیاه می‌ماند

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که با کاهش میزان گیاه استبرق، کرم‌های کاترپیلار مونارک به شدت حالت تهاجمی می‌گیرند.
کد خبر : 542050

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوري و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاري آنا، محققان در آزمایشگاه مشاهده كردند كه کرم‌های کاترپیلار مونارک(Monarch) موسوم به کرم صدپا در حال جستجوی غذا روی برگ گیاه استبرق، شروع به زد و خورد با یکدیگر کردند.


الکس کین(Alex Keene)، زیست‌شناس و دانشمند علوم اعصاب و همکارانش در گزارشی که ‌بیستم نوامبر در iScience منتشر کردند نتیجه گرفته‌اند که این رفتار پرخاشگرانه کرم‌ها با هدف دستیابی به تنها منبع باقیمانده غذا صورت می‌گیرد.


تحقیقات قبلی الکس كین در مورد مگس‌های میوه و غارماهی‌ها بوده است، اما او بعد از مشاهده تصادفی یکی از کرم‌های مونارک تصمیم گرفت آزمایش‌های خود را روی آنها انجام دهد. این پژوهشگر دانشگاه آتلانتیک فلوریدا می‌گوید: «در ابتدا به صورت تصادفی با درگیری دو کرم مواجه شدم. سپس فضای پژوهشی و رسانه‌ای را جستجو کردم و متوجه شدم این موضوع بامزه در هیچ جا ثبت نشده است.» انواع دیگر کاترپیلارها نیز رفتار تهاجمی مشابهی را در وضعیت مشابه از خود بروز داده‌اند.


این احتمال نیز وجود داشت که حشرات، غذاهای مختلف را بر یکدیگر ترجیح دهند که خود تحقیق جداگانه‌ای می‌طلبید و تیم تحقیقاتی برای انجام تحقیق خود ناچار بودند متغیرهای مختلف را یکسان در نظر بگیرند تا تغییرات احتمالی قابل اندازه‌گیری باشد.  گردباد دوریان که در سال 2019 رخ داد این تحقیقات را یک بار در میانه راه به تعویق انداخت.


الکس کین توضیح می‌دهد در ادامه راه، یافتن گیاه استبرق عاری از سموم دفع آفات سخت‌تر از حد انتظار بود. هنگامی که محققان این چالش‌ها را پشت سر گذاشتند، مقدار مواد غذایی موجود برای کرم‌ها را محدود کردند، به طوری که این حشرات ناچار شدند برای خوردن غذا با یکدیگر وارد رقابت شوند و به صورت غیرمعمول سر خود را به یکدیگر بکوبند.  


جاب دی‌رود(Jaap de Roode)، زیست‌شناس دانشگاه ایموری آتلانتا، که در این تحقیقات نقشی نداشته است، می‌گوید این نوع رفتار در خارج از آزمایشگاه رخ می‌دهد. «رقابت می‌تواند سخت باشد، زیرا كرم‌های مونارک گزینه‌های غذایی محدودی دارند. این حشرات فقط استبرق می‌خورند و کمابیش تا وقتی که گرسنه باشند روی گیاهانی که در آن متولد شده‌اند می‌مانند، زیرا خزیدن از گیاه به گیاه دیگر انرژی می‌برد. اگر غذای کافی از یک گیاه برای تغذیه چندین کرم وجود نداشته باشد آنها جان سالم به در نمی‌برند.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: کرم
ارسال نظر