صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۸ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹
سرنخ‌های تازه کرونا برای درمان‌ سرطان؛

ترکیب دارویی درمان سرطان برای افراد مختلف، متفاوت است

روش‌های درمانی روی برخی از بیماران خوش‌شانس کرونا می‌تواند به کشف روش دارویی جدید در درمان سرطان منجر شود.
کد خبر : 542014

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوري و دانش‌بنيان گروه دانشگاه خبرگزاري آنا، اگرچه حتی بهترین داروهای سرطانی نیز برای اکثر افرادی که سرطان در بدن آنها گسترش یافته است وقت زیادی نمی‌خرد، اما موارد استثنایی نادری نیز وجود دارد؛ بیمارانی که تومورهای مختلف در بدن‌شان از بین می‌رود و برای سال‌های سال در سلامت کامل باقی می‌مانند. مدت‌هاست که محققان این گیرنده‌های استثنایی(exceptional responders) را به عنوان موارد غیر قابل توضیح ارزیابی کرده‌اند. اکنون تلاشی برای مطالعه روش‌مند این دسته از بیماران به کسب داده‌هایی منجر شده است که می‌تواند به بهبود درمان‌ سرطان در بقیه افراد نیز کمک کند.


در این پروژه که با هدایت انستیتوی ملی سرطان ایالات متحده(NCI) انجام شده است، DNA  تومورها و سلول‌های ایمنی سرطانی در 111 گیرنده استثنایی مورد بررسی قرار گرفت. دانشمندان در طی این تحقیقات متوجه تغییراتی ژنومیکی در تومورها یا سلول‌های ایمنی 26 بیمار شدند. این تغییرات بسیار حائز اهمیت است زیرا ممکن است توضیح دهد که چرا دارویی که برای اکثر افراد مؤثر نبوده، روی تومورهای این افراد برای ماه‌ها یا سال‌ها بعد جواب داده است. نتایج آزمایش‌ها روی برخی موارد حاکی از آن بود که ترکیب برخی داروهای به‌خصوص می‌تواند نتایج بهتری را در پی داشته باشد.


دیل گارسد(Dale Garsed)، از مرکز سرطان‌شناسی پیتر مک‌کالوم استرالیا می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهد که بررسی و تحقیق روی این چند فرد خوش‌شانس ارزشمند بوده است و این مطالعه راه‌های جدیدی را برای درمان سرطان روی بقیه مبتلایان به سرطان نشان می‌دهد.»


هارولد وارموس(Harold Varmus)، زیست‌شناس سرطانی از دانشگاه علوم پزشکی ویل کورنل که خود روی این مطالعه کار نکرده است می‌گوید: «مشاهده این اطلاعات جدید از این تحقیقات بسیار امیدوارکننده است زیرا بررسی بیماران سرطانی که به طور غیرمنتظره‌ای از درمان‌های موجود نتیجه خوبی گرفته‌اند می‌تواند چراغ راه کارهای بعدی باشد.» او می‌افزاید هر چند این نتایج «پیچیده» است، اما فرضیات منحصر به فردی را پیش می‌کشد که ارزش آزمایشات ژنومی بعدی را روی تومورهای بیماران دارد و شاید کمک کند تا بتوان درمان‌های سرطان را اصطلاحاً سفارشی‌سازی کرد بدین معنی که هر فرد یک ترکیب دارویی خاص را بسته به نوع تومور و مکانیزم سیستم ایمنی بدنی خودش دریافت کند. 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: تومور سرطان
ارسال نظر