صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹
مصطفی کارخانه در گفتگو با آنا:

سرمربی نوجوانان باید فهم و سواد والیبالی داشته باشد/ کارهای تکنیکی و فنی در رده پایه سخت پیش می‌رود

کارشناس والیبال کشورمان گفت: داشتن فهم و سواد والیبال و در کنار آن، تعامل و تجربه می‌تواند ملاک‌های انتخاب سرمربی تیم والیبال نوجوانان باشد.
کد خبر : 541021

مصطفی کارخانه در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان گفت: به نظرم تیم ملی والیبال نوجوانان از رده جوانان و حتی بزرگسالان اهمیت بیشتری دارد. به همین خاطر انتخاب سرمربی این رده سنی باید خیلی حساب‌شده انجام شود. تیم والیبال نوجوانان به فردی به‌عنوان سرمربی نیاز دارد که در وهله اول معلم و پدری کرده باشد. به این خاطر که این رده سنی روحیه ظریف و بسیار حساسی دارند و نوع ارتباط برقرار کردن با آنها نیاز به صبوری دارد. بنابراین فرد باید اصول روان‌شناسی را هم بلد باشد تا بتواند تعامل خوبی با بازیکنان پایه داشته باشد.


وی اظهار کرد: در رده نوجوانان معمولاً کارهای تکنیکی و فنی خیلی سخت پیش می‌رود، به این خاطر که بازیکن هنوز جا نیفتاده و نیاز به سرمربی قوی دارد تا بتواند در کنار دارا بودن اصول روان‌شناسی و صبوری به آنها آموزش فنی هم بدهد. معمولاً در این رده سنی نقش سرمربی برخلاف رده جوانان و بزرگسالان اهمیت بیشتری دارد، به این خاطر که در تیم‌های جوانان و بزرگسالان، بازیکنان از نظر فنی و تکنیکی به درجه قابل قبولی رسیده‌اند اما در رده نوجوانان هنوز به این مرحله نرسیده‌اند و باید سرمربی توانایی و قابلیت بالایی داشته باشد تا آنها به‌خوبی پیشرفت کنند.


کارشناس والیبال عنوان کرد: به عقیده من سرمربی تیم ملی نوجوانان والیبال علاوه بر تخصص، باید تجربه و انگیزه هم داشته باشد تا بتواند بازیکنان را جذب کند. در حال حاضر چندین گزینه مطرح شده که به نظر من همگی آنها خوب هستند ولی باید در انتخاب سرمربی این رده سنی دقت لازم انجام شود. اگر سرمربی انتخاب شود که با نوجوانان کار کرده باشد، قطعاً بهتر می‌تواند با آنها تعامل برقرار کند. مربیانی مثل وکیلی، شهنازی، رضا مؤمنی مقدم و مسعود آرمات همگی از نظر فنی قابل قبول هستند اما در نهایت تصمیم‌گیرنده نهایی رئیس فدراسیون است و خود او هم باید پاسخگو باشد. با توجه به شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا من بعید می‌دانم مسابقات آسیایی برگزار شود، بنابراین این تیم باید بلافاصله در رقابت‌های جهانی شرکت کند. در دوره قبلی تیم نوجوانان در جایگاه پنجم قرار گرفت و برای این دوره باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا در جایگاه بهتری قرار گیرد. در کنار آن فدراسیون می‌تواند از نظر کارشناسان استفاده کند تا در نهایت یک مربی دلسوز برای تیم نوجوانان انتخاب شود.


کارخانه خاطرنشان کرد: گزینه‌هایی که مطرح شده‌اند همگی سرمایه‌های والیبال هستند. برای آنها هزینه شده که به این مرحله رسیده‌اند. به اعتقاد من باید حبّ و بغض‌ها کنار رود و منافع ملی در نظر گرفته شود. متأسفانه ما در ورزش، راه و رسم درست استفاده از ورزشی‌ها را به‌خوبی نمی‌دانیم. بازیکنی که دوره بازیکنی‌اش به‌تازگی تمام شده را به عنوان سرمربی انتخاب می‌کنیم در صورتی که هیچ تجربه‌ای ندارد اما یک تا دو سال بعد که تجربه کسب می‌کند، او را کنار می‌گذاریم. در فوتبال هم به همین صورت است. در حال حاضر علی دایی یکی از بزرگان فوتبال ایران است اما می‌بینیم که در کنار است. این افراط و تفریط‌ها به هیچ‌عنوان خوب نیست. اگر در والیبال چندین گزینه برای هدایت تیم نوجوانان مطرح است باید به هر کدام از آنها نمره دهند و هر کس که بیشترین امتیاز را گرفت، انتخاب شود.


وی گفت: به اعتقاد من داشتن فهم و سواد والیبال و در کنار آن، تعامل و تجربه می‌تواند ملاک‌های انتخاب سرمربی تیم نوجوانان باشد. در این رده سنی بازیکنان به انگیزه نیاز دارند و سرمربی تیم باید بتواند چنین کاری را انجام دهد. از طرفی در بُعد فنی هم حرف برای گفتن داشته باشد. یک مربی که خودش سواد والیبالی ندارد، نمی‌تواند بازیکنان را رو به جلو ببرد. به نظرم اگر یک مربی جوان برای این رده سنی انتخاب کردند باید در کنار آن یک مدیر فنی باتجربه هم بگذارند تا بتواند خلأها را پر کند.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر