صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹
گزارش آنا؛

هزینه‌هایی که بی‌تدبیری دولت در آبان ‌98 به کشور تحمیل کرد/ از نارضایتی‌های سیاسی-اجتماعی تا کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم

آمار و ارقام اقتصادی در طول یک سال گذشته حاکی از آن است که افزایش نرخ بنزین در آبان 98 به وخیم شدن اوضاع معیشتی مردم و نارضایتی‌های اجتماعی-سیاسی منتهی شده است.
کد خبر : 540957

 گروه سیاسی خبرگزاری آنا- سارا خانمحمدی؛ در پی افزایش قیمت بنزین در بامداد ۲۴ آبان سال گذشته موجی از اعتراض، برخی شهرهای کشور را در بر گرفت. معترضان علت اعتراض خود را افزایش ناگهانی قیمت بنزین اعلام کردند؛ اما این فقط ظاهر ماجرا بود.


زمانی اعتراض‌های بنزینی بالا گرفت که برخی فرصت‌طلبان با ایجاد ناامنی در پی صدمه زدن به نظام و اموال بیت‌المال برآمدند. از این زمان به بعد تفکیک اعتراض‌کنندگان به گرانی و براندازان نظام دیگر سخت نبود.


 اما در میان ناامنی‌های ایجادشده و اعتراض‌ها، ردپای رسانه‌های بیگانه به‌راحتی مشهود بود به گونه‌ای که ساعت‌ها برنامه‌ را به فتنه‌های رخ‌داده در ایران اختصاص دادند.


متاسفانه در نتیجه این تنش‌ها، خسارت‌های بسیاری به اموال بیت‌المال و همچنین اموال شخصی مردم وارد شد و در پی این ناامنی‌ها برخی از نیروهای امنیتی و مردم بیگناه نیز به دست مزدوران و فرصت‌طلبان جان خود را از دست دادند.


پیامدهای سیاسی-اجتماعی فتنه 98


دولت با اقدامی نسنجیده و افزایش یک‌باره قیمت بنزین، هزینه گزافی را به کشور تحمیل کرد، به گونه‌ای که اعتماد مردم به مسئولان، مسیر نزولی طی کرد. در این رابطه مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث رخ‌داده در آبان ماه سال جاری، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «مجلس شورای اسلامی و نمایندگان ملت هیچگونه دخالت و حتی اطلاعی از این اقدام غافلگیرانه دولت نداشتند. این اقدام در مجموع اقدام غلطی است.»



این در حالی است که برخی از مدعیان اصلاحات، از جمله روزنامه سازندگی، معتقدند که افزایش نرخ بنزین در سال گذشته، «هزینه جراحی» اقتصاد کشور بود!


سید نظام‌الدین موسوی، عضو کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، در پاسخ به این ادعا در یادداشتی توئیتری نوشت: «از بی‌تدبیری‌ها و فجایع خیابانی که بگذریم، انتظار این است که بعد از جراحی، حال بیمار خوب شده یا حداقل بدتر نشود. آیا طی یک سال اخیر حال اقتصاد ایران بهتر شده یا به قهقرا رفته است؟»


طبق آمارهای ارائه‌شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌ای در مهر ماه ١٣٩٩ به عدد ۴١,۴ درصد رسیده است که بسیار بیشتر از نرخ تورم سال گذشته است. این آمار و ارقام یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴١.۴ درصد بیشتر از مهر ١٣٩٨ برای خرید «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.


نرخ تورم نقطه‌ای مهر ماه ١٣٩٩ در مقایسه با ماه قبل نیز ٧,٠ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» با افزایش ۹ واحد درصدی به ۴٠.۵ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ۶.٠ واحد درصدی به ۴١.٩ درصد رسیده است.



فشار بر معیشت مردم جبران‌ناپذیر است


تدوین طرح سه‌فوریتی برای بازگرداندن نرخ بنزین به قبل تصمیمی بود که برخی نمایندگان مجلس در مقابل بی‌تدبیری دولت اتخاذ کردند اما موضوع مهم این است که  تصمیم یک‌شبه دولت هزینه‌های بسیاری بر مردم تحمیل کرد. در این باره کوروش کرم‌پور حقیقی، دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس دهم درباره این اقدام دولت گفت: من مخالف افزایش قیمت بنزین هستم، چون فشار بر معیشت مردم جبران‌ناپذیر خواهد بود.



وی افزود: برای کار خوب نیاز است که زیرساخت‌های خوب آن نیز فراهم شود در حالی که در بحث بنزین چنین چیزی را شاهد نبودیم.


تصمیم شتاب‌زده


نمایندگان بسیاری در مخالفت با تصمیم ناصواب دولت در بحث نرخ بنزین اظهارنظر کردند که در میان آن‌ها چهره‌های موافق دولت نیز وجود داشت. آن‌ها نیز معتقد بودند تصمیمی به دور از کار کارشناسی گرفته شد. در این باره معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم درباره افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین گفت: متاسفانه یک سیاست شتاب‌زده اتفاق افتاد.



وی ادامه داد: تاکنون چندین بار تصمیم به افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین داشتند که ما نمایندگان مجلس بدون در نظر گرفتن جناح سیاسی با آن مخالفت کردیم. سه سناریو مطرح شده که با مخالفت نمایندگان مواجه شده بود. باید گفت، با این تصمیمی که گرفته شد اقتصاد ایران که نفس‌نفس می‌زند از نفس خواهد افتاد.


اذعان مخالفان و موافقان دولت به عجولانه بودن افزایش نرخ بنزین از یک سو و آمار و ارقام اقتصادی در طول یک سال گذشته، حاکی از آن است که این به اصطلاح جراحی، به بهبود اوضاع منتهی نشد و وخامت شرایط معیشتی مردم را در پی داشت؛ موضوع تأسف‌باری که دولت می‌کوشد تبعات آن را متوجه خارج از مرزها و تحریم‌ها کند.


انتهای پیام/۴١۵١/


انتهای پیام/

برچسب ها: بنزین دولت فتنه
ارسال نظر