صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۷ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹

آیا در آمریکا کودتا می‌شود؟

ترامپ نخستین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکاست که از پذیرفتن شکست خودداری می‌کند و این موضوع موجب شده است تا برخی گمان کنند او در حال فراهم کردن زمینه‌های کودتاست.
کد خبر : 540874

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ برای نخستین‌بار در تاریخ آمریکا پس از شکست در رقابت‌های انتخاباتی از پذیرش شکست  سر باز می‌زند و با بیان تقلب در انتخابات و نقص در ساختار انتخاباتی، هواداران خود را به اعتراض در کف خیابان‌ها و برپایی تجمعات گسترده فرا می‌خواند.


اقدامات خلاف قانون رئیس‌جمهور کنونی آمریکا باعث شده است تا ناظران و شهروندان این کشور نگران اوضاع داخلی شوند و این شائبه به وجود آید که ممکن است ترامپ خود را مهیای برپایی کودتا  می‌کند و از شهروندان آمریکایی می‌خواهد تا برای حفظ حکومتش به خشونت‌های غیرمنتظره دست بزنند.



تجمع حامیان ترامپ در واشنگتن


اصطلاح کودتا برای آمریکایی‌ها چندان غریب نیست، آن‌ها بارها در روند دموکراتیک کشورهای مختلف دخالت کرده‌اند و عوامل خود را برای تحریک شهروندان کشور هدف و شوراندن مردم علیه حکومت‌ها به کف خیابان‌ها کشانده‌اند. ایجاد بدبینی نسبت به نظام حاکم، اقدامی است که ایالات متحده بارها علیه کشورهای مختلف و عمدتاً مخالف سیاست‌های واشنگتن اتخاذ کرده است و نمونه عینی آن را می‌توان در بولیوی مشاهده کرد.


انتخابات ریاست جمهوری جنجالی در تاریخ آمریکا کم نبوده و نمونه آن انتخابات سال ۲۰۰۰ است. همچنین در اوایل تاریخ آمریکا، «جورج واشنگتن» به آمریکایی‌ها علیه انتخاب رئیس‌جمهوری که از کناره‌گیری خودداری کند، هشدار داده بود؛ ولی ترامپ نخستین رئیس‌جمهوری است که از پذیرفتن شکست خودداری می‌کند و این موضوع موجب شده است تا برخی گمان کنند او در حال فراهم کردن زمینه‌های وقوع کودتاست. 



دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا


نامزد جمهوری‌خواهان به مبارزه بر سر نتیجه انتخابات به‌وسیله شکایت‌های حقوقی وعده می‌دهد و هم‌زمان در توییت‌های نظام حقوقی را تهدید می‌کند و خود را پیروز انتخاباتی می‌خواند که در آن الکترال ها «جو بايدن» را رئیس‌جمهور چهار سال آینده آمریکا معرفی کرده‌اند.
با اینکه مدتی است از پایان شمارش آرا گذشته است و حتی آرای برخی ایالت‌ها بازشماری شده است، ولی گمانه‌زنی‌های متفاوتی درباره اقدامات احتمالی ترامپ مطرح می‌شود



درحالی که وقوع کودتا بعید نیست، برخی نگرانند دروغ‌های انتخاباتی بی‌اساس ترامپ اعتماد به دموکراسی را نابود کند.



برخی از کارشناسان سیاسی این‌گونه استدلال می‌کنند که آمریکایی‌ها به جای کودتا باید بیشتر نگران ادعاهای بی‌اساس ترامپ باشند که اعتقاد به دموکراسی را نابود کرده است. چنین اقداماتی گاهی نخستین گام در روند طولانی به سمت کودتا در آینده به‌شمار می‌رود. 


محافل حقوقی آمریکا معتقدند ادعای ترامپ درباره اینکه ناظران انتخاباتی او در پنسیلوانیا اجازه دسترسی نداشتند، کاملاً نادرست است و نمایندگانش مجبور می‌شوند در دادگاه اعتراف کنند که در اتاق حضور داشتند. استدلال آن‌ها الان این‌گونه است که در فاصله دوری از محل شمارش ایستاده بودند و باید جلوتر می‌رفتند، نه اینکه ده‌ها هزار رأی باطل شود.


حدود ۷۰ روز تا انتقال قدرت در آمریکا زمان باقی است و کمپین ترامپ می‌خواهد به نام شکایت، آمریکا را وارد آشوب کند، اما اگر ترامپ کودتای تمام‌عیار به راه بیندازد و از ارتش برای نگه داشتن خودش در قدرت استفاده کند، آن وقت این کشور وارد جنگ می‌شود. با وجود این، ارزیابی‌ها نشان می‌دهند تلاش ترامپ برای کودتا چندان سازمان‌یافته نیست، زیرا واضح است که ژنرال‌ها از این گزینه حمایت نمی‌کنند.


واقعیت جامعه آمریکا این است که ۷۱ میلیون آمریکایی به ترامپ رأی دادند و ۷۶ میلیون نیز طرفدار بایدن هستند و آمریکا به‌طور بی‌سابقه‌ای حتی بیش از سال ۲۰۱۶ دچار دودستگی شده است. واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت: درست است آمریکایی‌ها با هم اختلاف‌نظر دارند، ولی معمولاً جنگ‌های داخلی زمانی رخ می‌دهند که کشور ضعیف باشد. به عبارت دیگر، وقتی در کشوری کودتا می‌شود که هم‌زمان نرخ بالای فقر، فقدان اجرای قانون و ناتوانی ارتش برای کنترل شورش‌های مسلح نمود عینی داشته باشد.


برخی از کارشناسان آمریکایی معتقدند ترامپ به دلایل سیاسی تلاش می‌کند تا همچنان پایگاه خودش را درگیر نگه دارد. با وجود این، ادعای تقلب در انتخابات همچنان دموکراسی را تضعیف می‌کند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر