صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹
در مسیر نخبه‌پروری/ 36 در گفتگوی تفصیلی آنا با بهاری‌زاده تشریح شد؛

از چاپ 180 مقاله ISI و علمی تا ایده‌های نوین برای مواجهه با کرونا/ اهداف کلان باشگاه پژوهشگران جوان چیست؟

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر عنوان کرد: این باشگاه فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه تولید علم و انتشار مقالات معتبر داشته که چاپ 180 مقاله ISI و علمی- پژوهشی در مجلات بین‌المللی از آن جمله است.
کد خبر : 540252

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بخش مهمی از رسالت آموزش و پرورش استعدادهای ایران اسلامی را برعهده دارد، اهمیت به رشد و شکوفایی استعدادهای جوان کشور، شناسایی دانش‌آموزان، دانش‌پژوهان جوان و مستعد، حمایت، تقویت و راهنمایی آنان به‌منظور ارتقای دانش و بروز خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها تأثیر بسزایی در نیل به اهداف دانشگاه خواهد داشت.




بیشتر بخوانید:


موفقیت پژوهشگران جوان و نخبه در ثبت 29 اختراع


انجمن‌های علمی پزشکی و علوم تربیتی در قشم راه‌اندازی می‌شوند


طراحی و ساخت روبات مین‌یاب و زیردریایی امدادگر




دانشگاه آزاد اسلامی تلاش می‌کند تا تسهیلات و امکانات لازم را برای تشویق جوانان خلّاق، کارآفرین و علاقه‌مند به دانش و پژوهش از هر جهت در چارچوب امکانات موجود را فراهم کند و به این منظور به موجب اساسنامه‌ای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان راه‌اندازی شد تا گامی مؤثر در دستیابی به این مهم باشد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مؤسسه‌ای غیرانتفاعی است که با هدف شناسایی، جذب، پرورش، حمایت و هدایت و اعتلای سطح علمی دانش‌آموزان، دانشجویان و جوانان بااستعداد کشور از طریق تشکل بخشیدن به آن‌ها در قالب گروه‌های پژوهشی و علمی تشکیل و زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کند.


باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی پیشگام در حوزه پژوهش


مرکز باشگاه در تهران بوده و در صورت تصویب هیئت امنا شعب آن می‌تواند در تمام شهرهای کشور با همکاری واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شود.


اهداف کلان باشگاه پژوهشگران جوان شامل، بروز و ظهور خلّاقیت‌های اعضا در زمینه‌های گوناگون علمی، پژوهشی، آموزشی و کارآفرینی، ارتقای سطح کیفی اعضا در ابعاد مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، توسعه روحیه گروه‌گرایی و ساماندهی آنها در فعالیت‌های دسته جمعی و هدایت و تقویت استعدادهای در راستای تأمین نیازهای علمی- پژوهشی کشور است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر نیز سال 1380 با هدف شناسایی، جذب و حمایت از پژوهشگران و نخبگان و فراهم‌سازی زمینه رشد و توانمندسازی آنان راه‌اندازی شد.


این باشگاه یکی از پیشگامان و فعالان حوزه پژوهش در دوران کرونا میان باشگاه‌های کشور بوده، به‌طوری‌که مسابقه ملی «ایده‌های نوین در مواجهه با چالش‌های دوران شیوع کرونا و پساکرونا» را برگزار کرده است.


خبرنگار آنا برای آگاهی از جزئیات فعالیت‌ها، دستاوردها و فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفتگویی را با سیدمهدی بهاری‌زاده رئیس این باشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر بیان کنید.


بهاری‌زاده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر سال 1380 با هدف شناسایی، جذب و حمایت از پژوهشگران و نخبگان و فراهم‌سازی زمینه رشد و توانمندسازی آنان راه‌اندازی شد.


رؤسای پیشین این باشگاه منصور نقدعلی، علی‌محمد حاجیان، حمیدرضا صابونی، محمدرضا فریدزاده، سعید جهانگیری و فرشید آقاداوودی بوده‌اند و از دی 1398 نیز این‌جانب عهده‌دار این مسئولیت هستم.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد متبوع شما در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟


بهاری‌زاده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر یکی از پیشگامان و فعالان حوزه پژوهش دوران کرونا میان باشگاه‌های کشور بوده است.


این باشگاه برگزارکننده مسابقه ملی «ایده‌های نوین در مواجهه با چالش‌های دوران شیوع کرونا و پساکرونا» بوده که طی آن ایده‌های زیادی در ارتباط با چالش‌های جهان در دوران کرونا و پساکرونا مطرح و به بحث گذاشته شد.


وبینار یادگیری فعال در محیط‌های آموزش آنلاین


در پایان از برگزیدگان مسابقه حمایت‌های ویژه‌ای شد. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر وبینارهایی با محور شیوع کرونا نیز برگزار کرد.


در این راستا می‌توان وبینارهای «نقش سازمان بهداشت جهانی در مدیریت و کنترل بحران شیوع کرونا» و «شناخت ویروس کرونا و مدیریت استرس در دوران قرنطینه شیوع آن» که دومی به‌صورت ملی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بود را نام برد.


از آنجا که آموزش آنلاین با شیوع کرونا مورد توجه قرار گرفته، وبینار بین‌المللی «یادگیری فعال در محیط‌های آموزش آنلاین» با تدریس استادانی از دانشگاه‌های خارج از کشور به همت باشگاه واحد خمینی شهر برگزار شد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر فعالیت‌های قابل توجهی در زمینه تولید علم و انتشار مقالات معتبر داشته که در این زمینه می‌توان به چاپ بیش از 180 مقاله ISI و علمی- پژوهشی در مجلات بین‌المللی اشاره کرد.


در این راستا امیدعلی اکبری عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر موفق شد در میان محققانی که در تألیف مقالات پراستناد دانشگاه در سال 2020 فعالیت داشتند، رتبه دوم کشور را کسب کند.


در بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری کشور نیز امیرسالار خندان عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر محصول «داربست نانوبیوکامپوزیتی پلی‌کاپرولاکتون-هیدروکسی‌آپاتیت با استفاده از توپولوژی لانه‌زنبوری به‌وسیله‌ پرینتر سه‌بعدی» را ارائه کرد که به عنوان دستاورد برتر غرفه دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.


فرشید آقاداوودی هم سال 1394 موفق شد عنوان رئیس باشگاه برگزیده کشور را کسب کند.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟


بهاری‌زاده: با شیوع ویروس کرونا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر فعالیت‌های پژوهشی به صورت سامانه‌ای و مجازی را در دستور کار قرار داده است.


این باشگاه در این باره مسابقه ملی «ایده‌های نوین در مواجهه با چالش‌های دوران شیوع کرونا و پساکرونا» را با موفقیت و به‌صورت مجازی برگزار کرده است.


فعالیت 11 انجمن علمی در دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر


وبینارهای توانمندسازی متعددی نیز از جمله «نقش سازمان بهداشت جهانی در مدیریت و کنترل بحران شیوع کرونا»، «آموزش نرم‌افزار PROTEUS»، «شناخت ویروس کرونا و مدیریت استرس در دوران قرنطینه شیوع آن»، «آموزش نرم‌افزار CATIA»، «یادگیری فعال در محیط‌های آموزش آنلاین»، «خودروهای هایبرید و الکتریکی، آینده و چالش‌های پیش‌رو» و «آموزش نرم‌افزار MATLAB» را در سطوح مختلف برگزار کرده و وبینارهای دیگری را در دست اقدام و برگزاری دارد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر فعال‌سازی انجمن‌های علمی را در انجام فعالیت‌های مجازی مورد توجه قرار داده است.


یکی از چالش‌های پیش‌رو برای رسیدن به این هدف، برگزاری انتخابات هیئت مدیره انجمن‌های علمی در شرایط شیوع ویروس کروناست. باشگاه واحد خمینی‌شهر برگزاری سامانه‌ انتخابات را نیز در دست انجام دارد.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.


بهاری‌زاده: از مرداد 1398 رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر وظایف قبلی عهده‌دار مسئولیت مسابقات علمی و انجمن‌‌های علمی نیز شده‌اند. این یکپارچه شدن مدیریت با توجه به ارتباط نزدیک سه بخش می‌تواند از موازی‌کاری جلوگیری کرده و موجب افزایش راندمان شود.


آنا: آیا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر دستاورد و محصول شاخصی دارد؟


بهاری‌زاده: طرح‌های پژوهشی متعددی توسط اعضای باشگاه واحد خمینی‌شهر ارائه شده که تعدادی از آن منجر به محصول نیز شده است. از این دست می‌توان به «ساخت داربست‌های نانوبیوکامپوزیتی پلی‌کاپرولاکتون-هیدروکسی‌آپاتیت با استفاده از توپولوژی لانه‌زنبوری به‌وسیله‌ پرینتر سه‌بعدی»، «طراحی و ساخت موجبر نوری بر پایه سیلیکان متخلخل» و «ساخت پوشان مورد استفاده در ریخته‌گری مدل فومی فداشونده» اشاره کرد.


آنا: با توجه به قرار گرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید. ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامه‌ای برای پیشرفت آنها دارید؟


بهاری‌زاده: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر 11 انجمن علمی مصوب دارد. این انجمن‌ها در رشته‌های مختلف فنی و مهندسی و علوم انسانی مشغول فعالیت هستند.


انجمن‌های علمی شاخص در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر مهندسی پزشکی، برق، مکانیک و حقوق هستند که در رتبه‌بندی مهر 99 انجمن‌های علمی و دانشجویی  دانشگاه در رده 38 انجمن علمی برتر کشور قرار گرفتند.


انجمن‌های علمی واحد خمینی‌شهر در برگزاری بازدیدهای علمی، کارگاه‌ها، سمینارها، وبینارها و سایر برنامه‌های مصوب فعال بوده‌اند.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر