اولین ماهواره ۶G به مدار کره زمین ارسال شد/ آموزش بدون مرز به سبک پژوهشگاه رویان
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
مریخ خواهر دوقلوی ماه را ربوده است!
گروهی از دانشمندان با استفاده از تجهیزات فضایی بسیار پیشرفته در نزدیکیهای مریخ سیارکی را کشف کردند که شباهت شگفتانگیزی به ماه دارد. دانشمندان به دلیل شباهت این سیارک به قمر زمین آن را خواهر دوقلو ماه نامیدهاند.
در فضا، اجرام آسمانی بزرگتر، سیارهها و سیارکهای کوچکتر را به سمت میدان مغناطیسی خود جذب میکنند. سیارکی که به تازگی کشف شده است و شباهت زیادی به ماه دارد در میدان مغناطیسی مریخ قرار گرفته و به سمت این سیاره حرکت کرده است. دانشمندان به دلیل شباهت این سیارک به قمر زمین آن را خواهر دوقلوی ماه نامیدهاند.
با بزرگترین افشای اطلاعات رخ داده در قرن ۲۱ آشنا شوید
دادهها در حال تبدیل شدن به یکی از باارزشترین داراییها در دنیای دیجیتال هستند. غولهای فناوری که دادهها را در انحصار خود دارند، قدرتمندترین شرکتهای جهان هستند. اما باوجود کنترلی که توسط این نهادها روی دادهها انجام میگیرد، آنها اغلب در معرض اپیدمی نقض دادهها قرار میگیرند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
از یاهو تا فیسبوک/ بزرگترین نقضهای اطلاعاتی رخ داده در قرن ۲۱
«نقض اطلاعات» (Data Breach) یک حادثه امنیتی است که در آن اطلاعات شخصی افراد، بدون مجوز در معرض دید عموم قرار میگیرد. وقتی شرکتهای بزرگی مانند فیسبوک و یاهو بهطور گسترده تحت تأثیر نقض اطلاعات قرار گرفتهاند، نهادهای کوچک نیز از این امر مستثنا نخواهند بود. نقض اطلاعات از طرق مختلف میتواند بر کسبوکارهای بزرگ و کوچک تأثیر بگذارد؛ شناسایی آنها دشوار است، رسیدگی به آنها هزینه بالایی دارد و باعث آسیب به شهرت نیز میشود که بعضی از مشاغل هرگز نمیتوانند آن را جبران کنند. بااینحال تنها کاری که شرکتها میتوانند در چنین شرایطی انجام دهند کاهش اثرات این حملات است که از طریق اجرای یک مدیریت دقیق برای شناسایی، مهار و ارتباطات پس از نقض دادهها امکانپذیر میشود.
پنجرهای با قابلیت بهینهسازی مصرف انرژی
محققان در دانشگاه نانیانگ کشور سنگاپور پنجرهای را اختراع کردند که به دلیل وجود نوعی مایع خاص بین دو لایه آن انرژی خورشید را در خود ذخیرهسازی کرده و مصرف انرژی را کاهش میدهد.
عملکرد این پنجره به صورتی است که با به دام انداختن انرژی گرمایی خورشید در طول روز نیاز به سیستم تهویه برای خنک کردن دمای محیط را کمتر میکند و همچنین در شب با کاهش دما انرژی ذخیره شده در مایع آزاد میشود تا افراد ساکن خانه احساس سرما نکنند. بخش زیادی از انرژی الکتریکی مصرفی در منازل مسکونی و ادارات برای تنظیم دمای مناسب صرف میشود و اکنون این پنجره میتواند تا ۴۵ درصد مصرف انرژی را کاهش دهد.
آموزش بدون مرز به سبک پژوهشگاه رویان
پژوهشگاه رویان سه پژوهشکده دارد که شامل پژوهشکده علوم تولید مثل، سلولهای بنیادی و زیستفناوری میشود. پژوهشکده علوم تولید مثل دارای بخش کلینیک درمان ناباوری و بخش تحقیقاتی و پژوهشکده سلولهای بنیادی دارای بخش سلولدرمانی و بخش تحقیقاتی است که هر دو در تهران قرار دارند. بخش بزرگی از فعالیت پژوهشکده زیستفناوری که در اصفهان واقع شده، بر حوزه علوم دامی متمرکز است، البته در این پژوهشکده زمینه آندرولوژی (پزشکی مردان) فعالیتهایی دارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
آموزش به سبک پژوهشگاه رویان/ برای آموزش مرزی وجود ندارد
پژوهشکده تولید مثل رویان ۶ گروه پژوهشی دارد که در قالب گروههای علمی ژنتیک توليد مثل، جنينشناسی، اپيدميولوژی و سلامت باروری، اندوکرینولوژی (فیزیولوژی غدد داخلی) و ناباروری زنان، آندرولوژی و تصويربرداريی توليد مثل فعالیت میکنند. تمام فعالیتهای پژوهشی-آموزشی در پژوهشگاه رویان توسط معاونتهای پشتیبانی، معاونت درمان و خدمات تخصصی، معاونت پژوهشی و فناوری و معاونت آموزشی رهگیری و کنترل میشود.
ماده گمشده جهان هستی پیدا شد
پژوهشگران برای مدتها بر این باور بودند که ۴۰ درصد از ماده مرئی جهان هستی گمشده و هیچگاه شناسایی نشده است. هر چیز قابلرویت و قابللمس در جهان هستی از جنس ماده مرئی ساخته شده است.
حال یک تیم تحقیقاتی از مرکز تحقیقات علمی فرانسه ماده گمشده را در رشتههای پراکنده شبکه گسترده و مرتبط کیهانی کهکشانی پیدا کردهاند. محققان با بررسی دوباره انبوهی از اطلاعات ۲۰ ساله موفق به پیدا کردن ماده گمشده جهان هستی شدند. دانشمندان معتقدند رشتههای گازی سازنده شبکه جهانی باعث ارتباط میان شبکههای کهکشانی در خلأ وسیع و پوچ جهان هستی میشوند.
با تماس دست برای گذاشتن لنز خداحافظی کنید
افراد زیادی در سراسر دنیا ترجیح میدهند بهجای عینک زدن از لنزهای طبی استفاده کنند. این لنزها باید در طول شبانهروز چند بار از چشم خارج شده و دوباره روی عدسی قرار بگیرد. اکنون یک دانشمند روباتی را اختراع کرده که بدون نیاز به استفاده از دست، لنز مورد استفاده کاربر را در چشم او قرار میدهد.
به دلیل شیوع بیماری کرونا استفاده از دست برای قرار دادن لنزهای زیبایی یا طبی در چشم خطرناک است زیرا در صورت آلوده بودن دست و تماس آن با لنز ویروس بهراحتی از طریق چشم وارد بدن میشود. روبات هوشمند قرار دهنده لنز در چشم توسط کریگ هرشوف اختراع شده و تمام فرایند گذاشتن لنز را با فرمان صوتی کاربر انجام میدهد. عملکرد این روبات به صورتی است که کاربر تنها باید چشم خود را به بازوی روباتیک نزدیک کرده و به روبات اعلام کند که لنز را در چشم او قرار دهد.
ارسال اولین ماهواره ۶G به مدار کره زمین
کشور چین اولین ماهواره ۶G آزمایشی جهان را با موفقیت به مدار کره زمین ارسال کرد. مرحله بعدی مسابقه فضایی در جریان است و در بین کشورهای جهان چین در حوزه ارتباطات ماهوارهای پیشرفتهای فوقالعادهای کسب کرده و گوی رقابت را از آنها ربوده است.
این ماهواره پیشرفته که به نام دانشگاه علم و صنعت الکترونیک چین نامگذاری شده، برای تأیید عملکرد باند فرکانسی ۶G در فضا استفاده خواهد شد. درحالیکه فناوری ۶G هنوز در مراحل ابتدایی است، انتظار میرود بیش از ۱۰۰ برابر سریعتر از فناوری ۵G باشد و از سال ۲۰۲۸ به بازار عرضه شود.
تشخیص کرونا با دقت ۸۰ درصدی در اپلیکیشن ایرانی
رئیس گروه هوش مصنوعی و روباتیک دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران گفت: برای جمعآوری اطلاعات لازم از مراکز درمانی در برنامه تشخیص کرونا با استفاده از صدای سرفه با محدودیتهای زیادی مواجه هستیم. شرح کامل این گفتگو را در لینک زیر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
برای جمعآوری داده با محدودیتهای زیادی مواجه هستیم
هادی مرادی عنوان کرد: گروه تحقیقاتی دانشگاه تهران تعداد زیادی بنر آموزشی و اطلاعرسانی را در مراکز درمانی نصب و در معرض دید عموم قرار دادهاند. از همکاران خود نیز درخواست کردهایم مراجعهکنندگان را به مطالعه این بنرها تشویق کنند.
تولید گجتی با قابلیت بازسازی خودکار
محققان دانشگاه کلرادو دستگاه پوشیدنی را هماهنگ با ویژگیهای پوست بدن انسان طراحی کردند. این گجت پوشیدنی به صورت خودکار ترمیم میشود و کاملاً قابل بازیافت است. همچنین کاربران میتوانند با استفاده از این دستگاه تعداد قدمهای روزانه و دمای بدن خود را اندازهگیری کنند.
تاکنون دستگاههای پوشیدنی زیادی تولید شده است ولی تفاوت بزرگ این گجت با سایر دستگاهها راحت و بادوام بودن آن است. جیانگلیانگ شیائو یکی از سرپرستان گروه طراحی کننده پوست الکترونیکی گفت: «اگر میخواهید این گجت را مانند ساعت مچی استفاده کنید فقط کافی است آن را به دور مچ خود ببندید تا با تمام ویژگیهای پوست شما هماهنگ شود و اگر میخواهید از آن به عنوان گردنبند استفاده کنید گجت خود را به دور گردنتان ببندید و از کاربردهای متنوع آن لذت ببرید.»
خطرناکترین دستاوردهای هوش مصنوعی را بشناسید
تنها دو بار استفاده از سلاح اتمی به بشریت نشان داده است که بهکارگیری افسارگسیخته علم میتواند تا چه اندازه خطرناک و خانمانسوز باشد. بمباران اتمی ایالاتمتحده آمریکا علیه ژاپن در شهر ناگازاکی، تمامی موجودات زنده را در شعاع حدود یک و نیم کیلومتری نابود کرد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
خطرات بالقوه هوش مصنوعی را بیشتر بشناسید
زمانی که وحشت از این سلاح نابودگر تمام جهان را فراگرفته بود در ۱۹۵۳ برای اولین بار ایجاد چهارچوبی با عنوان «اتم برای صلح» مطرح شد. هدف این بود که توافقی جهانی برای جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی صورت بگیرد. در بمب اتمی عناصری همچون اورانیوم یا پلوتونیوم مورداستفاده قرار میگیرد و برای انفجار، هسته اتم شکافته میشود و هیچچیز نمیتواند جلوی انرژی خارجشده از آن را بگیرد. بااینوجود توافق برای عدم استفاده از سلاح اتمی به معنی عدم استفاده از مصارف صلحآمیز انرژی اتمی نبود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/