صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۲۱ آبان ۱۳۹۹
در دومین جلسه کرسی ترویجی بررسی شد؛

مکمل‌های تقویت‌کننده چه تأثیری بر سیستم ایمنی بدن ورزشکاران دارند؟

جلسه کرسی ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با بررسی تأثیر مکمل‌های تقویت‌کننده بر سیستم ایمنی بدن ورزشکاران برگزار و راه‌های مقابله با ویروس کرونا به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شد.
کد خبر : 529754

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، دومین کرسی ترویجی  نقش مکمل‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن ورزشکاران برای مقابله با بیماری کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد.


فواد فیض‌اللهی متخصص فیزیولوژی ورزشی در این نشست به بررسی اثرات احتمالی مکمل‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن ورزشکاران در مقابله با کرونا  پرداخت.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در گفتگو با خبرنگار آنا درباره جزئیات این جلسه بیان کرد: در این کرسی ابتدا مباحثی درباره‌ بیماری SARS-CoV-2  ازجمله  امکان انتشار آن از انسان به انسان و عفونت‌های ناشی از بیماری مطرح  شد.


حامد ثابت ادامه داد: در این کرسی ترویجی چنین بیان شد که بیماری COVID-19 با ایجاد یک پاسخ التهابی سیستماتیک یا سندرم آزادسازی سایتوکاین بر سیستم ایمنی بدن اثر می‌گذارد و بیماران دارای COVID-19 غلظت بالایی از کموکاین‌ها و سایتوکاین‌های پیش‌التهابی را نشان داده‌اند.


مکمل‌های غذایی نقش حمایتی در بیماران COVID-19 ایفا می‌کنند


وی افزود: با وجود اینکه هیچ داروی ضد ویروسی یا واکسنی برای مقابله با SARS-CoV-2 وجود ندارد، اما مطالعات نشان داده که راهکارهای پیشگیرانه مانند فاصله اجتماعی، بهداشت عمومی و استفاده از ماسک صورت بهترین روش‌های کاهش COVID-19 است.


معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دیگر مسائل مطرح شده در این کرسی را یادآور شد و گفت: مطالعات و شواهد اخیر نشان داده است که مکمل‌های غذایی نیز می‌توانند نقش حمایتی را در بیماران COVID-19 ایفا کنند.


این استاد دانشگاه افزود: در کرسی ترویجی نقش مکمل‌های تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن ورزشکاران کرسی چنین عنوان شد که تجویز دوزهای بالاتر از آنچه دستورالعمل‌های غذایی بیان کرده‌اند مانند ویتامین D، C، E، روی و اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است اثرات سودمندی داشته باشند و به طور بالقوه بار ویروسی SARS-CoV-2 را کاهش داده و مدت بستری شدن در بیمارستان را کم کنند.


ثابت یادآور شد: کمبود ویتامین D، C، E، روی و اسیدهای چرب امگا-3 می‌تواند منجر به اختلال در عملکرد سیستم ایمنی شود و حساسیت به عفونت‌های پاتولوژیک را افزایش دهد.


وی بیان کرد: در پایان این نشست نقش تعدیل‌کنندگی سیستم ایمنی هریک از مکمل‌ها نیز به بحث و تبادل‌نظر گذاشته شد.


انتهای‌ پیام/4078/4117/


انتهای پیام/

ارسال نظر