صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۲۱ آبان ۱۳۹۹
دکتر طهرانچی در پیامی به نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی تأکید کرد؛

لزوم ایجاد زیرساخت‌های تولید منطبق با استانداردهای بین‌المللی/ ناامنی غذایی امنیت ملی را تضعیف می‌کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ایجاد زیرساخت‌های تولید منطبق با استانداردهای بین‌المللی در داخل به‌عنوان پایه اصلی امنیت غذایی کشور و قطع وابستگی به واردات آن را بیش از پیش جلوه‌گر می‌‌کند.
کد خبر : 529683

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت برگزاری نخستین نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد اراک پیامی صادر کرد.




بیشتر بخوانید:


ضرورت تدوین استراتژی جامع امنیت غذایی


فعالیت بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی‌ در دانشگاه آزاد اسلامی


دستیابی به توسعه پایدار در زمینه امنیت غذایی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی است




در پیام طهرانچی که از سوی علیرضا رحیمی عضو هیات علمی گروه هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و استان مرکزی قرائت شد، آمده است: امنیت غذایی سنگ بنای یک جامعه توسعه‌یافته و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی آن جامعه است. ناامنی غذایی، ذخیره سرمایه اجتماعی افراد مشمول آن و نیز معناداری هنجارها و ارزش‌های انسانی و دینی را شدیداً تحلیل خواهد برد؛ بنابراین ناامنی غذایی تهدیدی بالفعل یا بالقوه علیه ارزش‌های بنیادین نظام اسلامی خواهد بود. ناامنی غذایی دامنه انتخاب افراد را شدیداً محدود می‌کند و در بسیاری موارد حق انتخاب را از آنها می‌گیرد و از این روی، قابلیت‌ها و استانداردهای زندگی‌شان را تنزل خواهد داد. ناامنی غذایی در یک نظام سیاسی-اجتماعی، ارزش‌های حیاتی و در نتیجه امنیت ملی آن را تضعیف خواهد کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه پیام خود آورده است: امنیت غذایی یک سیاست امنیت ملی است که کم و کیف آن، مقدار عرضه و کیفیت امنیت ملی را در هر کشور تعیین می‌کند. عرضه یک سطح بهینه امنیت ملی، مستلزم تدارک سطح بهینه امنیت غذایی است. تاریخ روابط بین کشورها نشان می‌دهد که کشورهای قدرتمند در بیشتر موارد از مواد غذایی به‌عنوان حربه‌ای سیاسی علیه کشورهای جهان سوم بهره گرفته‌اند. تجربه کشورهای در حال توسعه حاکی از این است که وابستگی آنها به واردات مواد غذایی از کشورهای توسعه‌یافته‌تر باعث ضربه‌پذیری سیاسی‌شان شده و امنیت ملی‌شان همواره از این محل در معرض تهدید بوده است. این موضوع در شرایط تحریمی از اهمیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است.


وی افزوده است: ناامنی غذایی، عزت نفس یک ملت، به‌عنوان ستون اصلی توسعه و استقلال ملی را تخریب و با ایجاد اختلال در انباشت سرمایه اجتماعی، کنش‌های جمعی را بسیار پرهزینه می‌کند و در نتیجه امکان وفاق و وحدت ملی را کاهش می‌دهد. به دلیل وجود این رابطه مهم و تنگاتنگ، ارتقای سطح امنیت غذایی و امنیت ملی در قانون اساسی، قوانین و سیاست‌های کلی برنامه‌های دوم، سوم و چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق سال 1404 هجری شمسی، مورد توجه خاص و ویژه قرار گرفته است.


در پیام عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: با عنایت به چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و در اجرای طرح جامع امنیت غذایی کشور و نظر به اهمیت امنیت غذایی و جایگاه آن در اسناد بالادستی به‌ویژه اقتصاد مقاومتی (ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری) که در شرایط تحریمی اجرای آن همواره مورد تأکید معظم له بوده است، ضرورت ایجاد زیرساخت‌های تولید منطبق با استانداردهای بین‌المللی در داخل به‌عنوان پایه اصلی امنیت غذایی کشور و قطع وابستگی به واردات آن را بیش از پیش جلوه‌گر می‌‌کند.


طهرانچی ابراز امیدواری کرده است که دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد هماهنگی، تقسیم کار، پرهیز از موازی‌کاری، انتقال و اشتراک تجربیات و حرکت بر مبنای برنامه‌های منسجم با چشم‌انداز معقول و مطلوب میان مراکز تحقیقاتی با مأموریت غذا و امنیت غذایی با افق ارتقای امنیت غذایی کشور در تعامل و هماهنگی با مراجع تصمیم‌گیری و اجرایی مرتبط؛ اعم از دولتی و خصوصی، برنامه‌ریزی کرده تا پروژه‌های کلان اجرایی پیش‌بینی شده را با امکان‌سنجی، سیاست‌گذاری، اولویت‌بندی، برنامه‌ریزی، ابلاغ سیاست‌های اجرایی و نظارت بر حسن اجرای آنها در دانشگاه آزاد اسلامی مدیریت کند.


به گزارش آنا، نخستین نشست دبیرخانه کنسرسیوم غذا و امنیت غذایی دانشگاه آزاد اسلامی با پیام دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور عبدالله محمدی مدیرکل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، افشین اسماعیلی‌فر رئیس پژوهشکده امنیت غذایی و دبیرخانه کنسرسیوم دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، برخی از مدیران و معاونان سازمان‌ها و نهادهای مرتبط  و رؤسای مراکز تحقیقاتی علوم و صنایع غذایی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، برخی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی  و مدیران سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در استان با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در سالن امام خمینی(ره) واحد اراک برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر