صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۷ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹
در جلسه برنامه علمی دریا مطرح شد؛

دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه دریا مرجع شود/ دریا متولی بسیاری دارد و باید ساماندهی شود

ضیاءالدین الماسی، مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه هم‌اندیشی تقویت و به‌روزرسانی برنامه علمی دریا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی گامی بنیادین در حوزه دریا که ناشناخته است، برمی‌دارد.
کد خبر : 529578

به گزارش خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شهرام فداکار، مدیر اجرایی مرکز منطقه‌ای رامسر در غرب و مرکز آسیا در جلسه هم‌اندیشی تقویت و به‌روزرسانی برنامه علمی دریا که عصر امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد، گفت: در کشور کمیته‌ها  و شوراهای گوناگونی در حوزه دریا فعال هستند و جلسات متعددی را برگزار می‌کنند. این کمیته‌ها و شوراها می‌توانند کمک بسزایی به برنامه علمی دریا در دانشگاه آزاد اسلامی کنند.


وی افزود: رعایت استانداردها در حوزه محیط‌ زیست مطرح می‌شود و از همین رو نیاز به انجام برنامه‌های علمی است. برنامه‌های علمی ملی زیادی در این زمینه وجود دارد که این برنامه‌ها کمک مؤثری به تدوین و بازنویسی برنامه علمی دریا می‌کند.


چالش‌های حوزه دریا را می‌توان در تدوین برنامه هفتم توسعه لحاظ کرد


مدیر اجرایی مرکز منطقه‌ای رامسر در غرب و مرکز آسیا با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور گفت: با احصای چالش‌های حوزه‌ دریا می‌توان این چالش‌ها را در برنامه توسعه مدنظر قرار داد.


دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه دریا مرجع شود


ضیاءالدین الماسی، مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی گامی بنیادین در حوزه دریا که ناشناخته است، برمی‌دارد.


وی با بیان اینکه نهادهای مختلفی در حوزه دریا شکل گرفته است، گفت: برای هر حوزه‌ای نهاد‌های بسیاری پژوهش می‌کنند اما اگر دانشگاه‌ها در هر زمینه‌ای به‌صورت تخصصی ورود کنند، مرجع خواهند شد. دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند در حوزه دریا مرجع شود.


سیاستگذاری کشور در حوزه دریا انسجام ندارد


مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سیاست‌گذاری کشور در حوزه دریا انسجام ندارد‌ و باید پژوهش‌های مؤثری در این زمینه انجام شود.


۸۰ درصد ارگان‌های حوزه دریا اجرایی و فقط 20 درصد علمی هستند


فریدون عوفی، رئیس گروه بیواکولوژی مؤسسه تحقیقات شیلات ایران در این جلسه بیان کرد: ۴۸ ارگان کشور در حوزه دریا وجود دارد که بیش از ۸۰ درصد آن اجرایی و مابقی آن پژوهشی و علمی هستند.


وی افزود: به آسیب‌های اجتماعی، بهره‌برداری از ذخایر، بهداشت و سلامت، امنیت غذایی، دریایی و نظامی از جمله مواردی است که می‌توان در احصای چالش‌های دریا در نظر گرفته شود.


رئیس گروه بیواکولوژی مؤسسه تحقیقات شیلات ایران گفت: شناخت گونه‌های مهاجر در دریای ایران یکی از مواردی است که در دانشگاه توسط استادان و دانشجویان مورد بررسی قرار گیرد. همچنین در کارهای پژوهشی باید از انجام  کارهای موازی جلوگیری شود.


یکی از صاحب‌نظران حاضر در این جلسه گفت: حوزه دریا در کشور متولی بسیاری دارد، اما متأسفانه موازی‌کاری انجام می‌شود. برای انجام پژوهش در حوزه دریا نیاز است که با متولیان آن در کشور هماهنگی صورت بگیرد تا از دوباره‌کاری جلوگیری شود. همچنین باید کار پژوهشی در حوزه دریا کاربردی باشد تا مورد استفاده قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۰۸۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر