صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۲ - ۱۸ آبان ۱۳۹۹
رئیس مركز توسعه حل اختلاف:

197نفر محكوم به قصاص از چوبه‌ دار نجات يافتند/ شناسایی 25 متهم به فساد توسط شوراهای حل اختلاف

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد به معنای افزایش فساد در قوه قضائیه نیست گفت:بحث مبارزه با فساد بسیار جدی است و در شوراهای حل اختلاف هم آن را پیگیری می‌كنیم کما اینکه در همین زمینه ٢٥ نفر شناسایی و احضار شدند.
کد خبر : 529007

به گزارش خبرنگار قضائی، گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، هادی صادقی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز بنیان‌گذاری شورای حل اختلاف ضمن تبریک سالگرد تأسیس شورای حل اختلاف گفت: تقدیر از شوراهای حل اختلاف، تقدیر یکی از منابع بزرگ انسانی است، مرکز توسعه حل اختلاف در پی توسعه اخلاق و انسانیت است و با میانجیگری میان مردم، بستری برای توسعه روابط بین مردم و پیوندهای جدید شده است. از آذرماه امسال آموزش‌های مربوط به میانجیگری آغاز می‌شود، این بخش غیردولتی است و افراد با شرکت در این دوره‌ها می‌توانند میانجیگری کنند.


وی افزود: امروز توسعه حل اختلاف به دنبال توسعه مقوله داوری است و با کمکی که بخش‌های مختلف مانند دادگاه و اتحادیه‌ها صنفی می‌کنند، این مقوله ترویج پیدا می‌کند.


رئیس مرکز توسعه حل اختلاف با اشاره به اقدامات توسعه حل اختلاف تصریح کرد: یکی از اقدامات این مرکز توسعه پاداش‌های کارکنان شوراها است که حدود ۱۶۹ درصد افزایش بوده است همچنین کارکنان از اولین روز شروع به کار، بیمه می‌شوند. طرح صلح یاران نیز در دست تهیه است، ستادهای صبر در استان‌ها فعال هستند و در زمینه مصالحه و سازش میان مردم فعالیت می‌کنند، علاوه‌براین نوبت‌دهی الکترونیک یکی از تمهیداتی است که در دوره کرونا در نظر گرفته شده است.


وی ادامه داد: آراء صادره شورا چند دسته است، در خصوص برخی پرونده‌ها حکم صادر می‌شود که 6 و سه دهم درصد به آراء صادره اعتراض شده و حدود ۸ درصد پذیرفته شده است که این آمار بسیار قوی در اتمام پرونده‌ها است. همچنین در نیمه اول سال 99، 550 هزار پرونده به شوراها ارجاع شده است که از این تعداد نیمی از آن‌ها به مصالحه ختم شدند.


صادقی با اشاره به تأثیر کرونا بر روند کار شوراهای حل اختلاف تصریح کرد: به سمت رسیدگی‌های الکترونیک در حرکت هستیم. در همه زندان‌های سراسر کشور شوراهای حل اختلاف وجود دارند. حدود ۲۰ هزار پرونده در ۶ ماهه اول امسال در خصوص زندان رسیدگی شده که ۱۲ هزار پرونده به سازش منتهی شده و نزدیک ۶ هزار نفر آزاد شدند. همچنین ۱۹۷ نفر محکوم به قصاص از چوبه دار نجات یافتند که طبق دستور قرآن در راستای کاهش خشونت و انتقام گام برداشته شده است، البته حق قصاص در قرآن آمده است و هیچ کس نمی‌تواند آن را انکار کند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی به‌صورت غیرحرفه‌ای هشتگ راه می‌اندازند که اخلاق، دین و قانون از آن حمایت نمی‌کنند، کسی که قاتل است باید مجازات شود اما از طرف دیگر در خصوص قتل‌هایی که مربوط به قاتلان حرفه‌ای نیست، تلاش می‌کنیم طرف مقابل رضایت بدهد. گفتنی است در سال حدود ۴۰۰ مورد نجات از چوبه‌دار داریم.


صادقی خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد یکی از سیاست‌های قوه قضائیه است که رئیس قوه قضائیه و سایرین در این راستا تلاش می‌کنند، مبارزه با فساد به معنای افزایش فساد در قوه نیست بلکه به این معنی است حتی ذره‌ای فساد در این قوه نباشد. لذا بحث مبارزه با فساد بسیار جدی است و در شورای حل اختلاف هم آن را پیگیری می‌کنیم کما اینکه در همین زمینه ۲۵ نفر شناسایی و احضار شدند.


وی در پایان یادآور شد: در تهران برخی وکلا شناسایی شدند که فساد انگیزی می‌کردند و کارکنان و اعضای شورای حل اختلاف را هم به فساد کشاندند که دستگیر شدند و برای آن‌ها پرونده تشکیل شد.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر