صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فعالیت سینماها از صبح تا غروب؛ راهکار یا شاهکار مدیران فرهنگی برای نجات صنعت سینما!

طبق اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سینماهای کشور در شرایطی از بیستم آبان ماه بازگشایی خواهند شد که تنها تا ساعت 18 مجاز به فعالیت هستند.
کد خبر : 528795

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، عصر دیروز رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از رفع محدودیت‌ فعالیت‌های فرهنگی و هنری و بازگشایی سالن‌های سینما و تئاتر خبر داد.


آن‌گونه که در پایگاه اطلاع رسانی سازمان سینمایی آمده است در پی مصوبه هفدهم آبان ماه ستاد ملی مدیریت کرونا مبنی بر ممنوعیت فعالیت مشاغل ۲، ۳ و ۴ از ساعت ۱۸ هر روز از ۲۰ آبان، همایون امیرزاده درباره که آیا با این مصوبه مکان‌های فرهنگی و هنری برای فعالیت بازگشایی می‌شوند، اظهار کرد: جزئیات ممنوعیت فعالیت مشاغل گروه‌های اعلام شده به این معناست که تعطیلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری که در زمره مشاغل گروه‌های سه و چهار قرار می‌گرفتند از این پس با مصوبه جدید امکان فعالیت دارند.
او افزود: در حال حاضر فعالیت‌های فرهنگی و سالن‌های سینما و تئاتر می‌توانند براساس این مصوبه تا ساعت 18 فعالیت کنند چون قرار براین نیست که مثلاً قهوه‌خانه‌ها باز باشند ولی سینما بسته باشد. ضمن اینکه وزیر بهداشت هم اخیراً اعلام کردند که پروژه‌های تصویری فعالیت خود را انجام دهند.



رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنابراین از تاریخ درج شده در مصوبه امروز ستاد ملی کرونا (20 آبان) فعالیت‌های فرهنگی و هنری و سالن‌های سینما و تئاتر پس از یک وقفه طولانی از سر گرفته می‌شود،چرا که شامل رفع محدودیت‌ها شده‌اند.


این مجوز در حالی صادر می‌شود که سالن‌های سینما و تئاتر یک تعطیلی طولانی‌مدت و حدوداً  چهل‌روزه  را پشت سر گذاشته‌اند.  سالن‌هایی که از ابتدای اسفندماه سال 1398 تا اول تابستان امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و در نهایت از ابتدای تیرماه با الزام به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی مجوز بازگشایی گرفتند.


در مقطعی که سالن‌های سینما بازگشایی شده بودند (ابتدای تیرماه تا اوایل مهرماه سال جاری)، مشاهدات عینی و نظر اغلب کارشناسان حاکی از این بود که شیوه‌نامه‌های بهداشتی در سالن‌های سینما تا حد زیادی رعایت می‌شوند.



به عبارت دیگر، حضور مردم در سینما به نسبت سایر اماکن عمومی و تفریحات دسته‌جمعی همچون پاساژگردی، رستوران، سفرهای تفریحی و... خطرات کم‌تری داشته است هرچند رویکرد عمومی این بود که حضور مردم در سینماها تشویق و حمایت نشود؛ از جمله صداوسیما ترجیح داد در این زمینه سکوت پیشه کند. در نتیجه، تلویزیون از پخش تیزرهای تبلیغاتی فیلم‌ها و یا برنامه‌هایی که رفتن مردم به سینما را تشویق کند پرهیز کرد.


به این ترتیب، جریان اکران نصفه و نیمه به حال خود رها شد و شیوه اکران آنلاین هم با وجود استقبال در روزهای اول و تبلیغات فراوان، مورد حمایت جدی قرار نگرفت.در ماه‌های اخیر فقط شاهد اکران‌های پراکنده و ناشی از تصمیم شخصی فیلمسازان بودیم بدون آنکه بسترهای لازم و مورد نیاز به صورتی یکپارچه فراهم شود.



 حالا هم سینماهای کشور در شرایطی از بیستم آبان ماه بازگشایی خواهند شد که تنها تا ساعت 18 مجاز به فعالیت هستند. این در حالی است که اصولاً ساعت حضور تماشاگران در سالن‌های سینما از همین ساعت به بعد است. حتی در شرایط عادی و  روزهای پرمخاطب سال هم سالن‌های سینما در سانس‌های صبح و ظهر با کمترین استقبال ممکن مواجه هستند و به جز چند استثناء معمولاً حتی سالن‌های بزرگ هم با تماشاگران کمتر از  بیست یا سی نفر مواجه می‌شوند.  به عبارت دیگر  این سانس‌های شبانه هستند که می‌توانند انگیزه‌ای برای سینماداران باشد تا سالن‌ها را باز نگه دارند.


از طرف دیگر، تجربه اکران تابستان امسال و در شرایط کرونایی نشان داد که بدون فیلم‌های جذاب و تماشاگرپسند نمی‌توان به رونق‌ اکران دل بست. عدم استقبال فیلمسازان از اکران فیلمهایشان در تابستان امسال باعث شد که حتی در بهترین سانس‌ها نیز اغلب سالن‌های سینما نتوانند حتی طبق پروتکل‌های بهداشتی  50 درصد از ظرفیت خود را پر کنند.



به این ترتیب آن چه از این تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  بر می‌آید نه یک برنامه جامع و منطقی که تنها مجالی برای رفع تکلیف است. راهکاری که تنها روی کاغذ و به صورت اسمی می‌تواند سینماها را فعال نگه دارد و در بلندمدت هیچ آورده‌ای برای چرخه اقتصادی سینما نخواهد داشت. شاید مدیران فرهنگی ترجیح داده‌اند با این تصمیم که مبتنی بر سیاست دفع‌الوقت است تا اندازه ای اعتراض سینماداران متضرر را کاهش دهند. سیاستی که به نظر می‌رسد در همین ابتدای راه با شکست مواجه شود.


انتهای پیام/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر