صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
چالش‌های انجمن‌های علمی 82/ پوراسماعیلی در گفت‌وگو با آنا:

حمایت وزارت علوم از انجمن‌های علمی متناسب با تلاش آن‌ها نیست/ لزوم استفاده از ظرفیت تشکل‌های علمی برای کمک به تولید علم

دبیر انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری گفت: باید از ظرفیت‌ تشکل‌های علمی دانشگاهی نهایت استفاده را برای کمک به تولید علم کرد.
کد خبر : 528667

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ انجمن‌های علمی دانشجویی از جمله تشکل‌هایی هستند که می‌توانند به‌طور جدی به موضوع تولید علم وارد شوند و فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.


اهمیت دادن به نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفت‌وگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید، نخبگان و دانشجویان عضو انجمن‌های علمی بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های این انجمن‌ها بپردازد.


خبرگزاری آنا در این گفت‌وگو میزبان علی پوراسماعیلی، دبیر انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری است که مشروح آن را می‌خوانید.




بیشتر بدانید:


وزارت علوم زمینه ارتباط انجمن‌‌های علمی دانشگاه‌های دولتی با غیردولتی را فراهم کند




لزوم استفاده از ظرفیت تشکل‌های علمی برای کمک به تولید علم


آنا: دانشجویان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


پوراسماعیلی: دانشجویان با بهره‌گیری از امکانات و اختیارات انجمن‌های علمی و همچنین استفاده از دانش، مهارت و استعداد‌های خود در زمینه‌های مختلف و به‌کارگیری آن توانایی پیشبرد علم را دارند. اگر دانشجو در بستر انجمن علمی بتواند کار پژوهشی و تحقیقاتی اثرگذار انجام دهد در رشد علمی کشور بسیار مؤثر است.



تولید علم از طریق دانشجویان با پژوهش‌های کاربردی و مسئله‌محور تحقق می‌یابد و باید همه دانشگاهیان برای تربیت دانشجویان کارآفرین تلاش مضاعفی کنند تا به رشد علم و فناوری ایران اسلامی منجر شود. درواقع باید از ظرفیت‌ تشکل‌های علمی دانشگاهی نهایت استفاده را برای کمک به تولید علم کرد.


نقش مهم انجمن‌های علمی در پیشرفت علمی کشور


آنا: نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور به چه میزان است؟


پوراسماعیلی: انجمن‌های علمی با ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌ها، مؤسسات مختلف و دانشجویان قادر هستند استعداد دانشجویان را شکوفا کرده و افراد را به سمت علاقه و استعداد‌های خود سوق دهند. در واقع انجمن علمی می‌تواند نقش مهمی در پیشرفت علمی کشور ایفا کند.



حمایت وزارت علوم از انجمن‌های علمی متناسب با تلاش آن‌ها نیست


آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از انجمن‌های علمی دانشجویی چگونه ارزیابی می‌کنید؟


پوراسماعیلی: متأسفانه حمایت‌های معنوی و مادی وزارت علوم از بخش انجمن‌های علمی متناسب با تلاش و فعالیت‌های آن‌ها نیست. مسلماً اگر حمایت‌ها افزایش پیدا کند شاهد افزایش چشمگیر نتایج مثبت فعالیت‌های انجمن‌ها خواهیم بود.


عدم حمایت اساتید از انجمن‌های علمی دانشجویی


آنا: آسیب‌ها و چالش‌های انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟


پوراسماعیلی: انجمن‌های علمی دانشجویی با آسیب‌های متعددی از جمله حمایت نشدن از طرف اساتید و همچنین نبود امکانات کافی و مناسب برای پیشبرد اهداف روبه‌رو هستند. بنابراین باید مسئولان مربوطه با برگزاری نشست‌های مختلف تدبیری بیندیشند تا مسائل و مشکلات انجمن‌های تا حدودی مرتفع شود.



پیشنهاد افزایش اختیارات انجمن‌های علمی


آنا: چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟


پوراسماعیلی: با افزایش اختیارات انجمن‌ها و همچنین ایجاد بسترهایی که دانشجویان را به انجام فعالیت‌های فوق برنامه مربوط به انجمن علاقه‌مند کند، انجمن‌های علمی قادر هستند توانایی خود را روزبه‌روز افزایش دهند. همچنین انجمن‌ها می‌توانند با برگزاری نشست‌های علمی-تخصصی و رشد علمی دانشجویان، انجمن را تقویت کنند.


آنا: برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟


پوراسماعیلی: دانشجویان عضو انجمن‌های علمی می‌توانند با ایجاد ارتباط بین دانشگاه و مجموعه‌های آموزشی مختلف، از امکانات مؤسسات و دانش اساتید استفاده کرده و باعث تولید علم و دانش شوند.



آنا: نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟


پوراسماعیلی: آشنایی من با انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی، از همایش دانشجویان جدیدالورود سال ۹۷ آغاز و سپس به صورت عضو با انجمن همکاری کردم. همچنین در نهایت در انتخابات سال تحصیلی 99-98 شورای مرکزی انجمن ثبت‌نام کردم و به‌عنوان دبیر انجمن رأی آوردم.



آنا: درباره انجمن علمی زیست‌‌شناسی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری توضیح دهید.


پوراسماعیلی: انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی در سال ۱۳۹۲ تأسیس و شروع به فعالیت کرد. از فعالیت‌های انجمن می‌توان به برگزاری هر ساله همایش آشنایی دانشجویان جدیدالورود با دانشگاه، برگزاری اولین همایش سراسری دستاوردهای نوین در علوم زیستی، برگزاری کارگاه‌های مختلف از جمله کشت هیدروپونیک (آب‌کشت)، کشت سلول‌های سرطانی، بیوانفورماتیک، عصاره‌گیری، برگزاری بازدید‌های‌علمی و... اشاره کرد.


انتهای پیام/4118/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر