صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نشست خبری آکادمی طراحی صحنه سینما و تئاتر

اسکندرفر: اجرای چند نمایش در یک سالن به مرگ رشته طراحی صحنه منجر می‌شود/ حسن فتحی: تهران به شیزوفرنی معماری مبتلا شده است

مراسم رونمایی از مدال خورشیدی و تشریح جزئیات سمینار طراحی صحنه صبح امروز 8 آذرماه با حضور نگار اسکندرفر مدیر موسسه کارنامه، پیام فروتن دبیر علمی سمینار، حسن فتحی مدیر آموزشی موسسه کارنامه و محمودی طراح مدال خورشیدی در تئاترشهر برگزار شد.
کد خبر : 52848

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نگار اسکندرفر در مراسم رونمایی از مدال خورشیدی (مدالی که به نام خسرو خورشیدی، طرح صحنه برجسته ایرانی اهدا می‌شود) گفت: «موسسه کارنامه با سابقه 18 ساله در زمینه ادبیات، تئاتر و سینما با رویکر پژوهش، آموزش و تولید مشغول به کار است. بخش عمده‌ای از فعالیت‌های این موسسه آموزشی است و البته در نظر گرفته شدن بخش پژوهش برای آن نیز در راستای خدمت به آموزش است.»


وی ادامه داد: «هر ساله بالغ بر هزار نفر در رشته‌های مختلف (ادبی، تئاتر، سینما، نمایشنامه نویسی، شعر، داستان، فلسفه، بازیگری، فیلم برداری و تدوین ) این موسسه در حال آموزش هستند. از این میان یکی از رشته‌های آموزشی موسسه کارنامه طراحی صحنه است.»


مدیر مؤسسه کارنامه یادآور شد: «پیش از این اولین جشنواره خصوصی تئاتر را موسسه کارنامه برگزار کرد که در دوره دوم به دلیل نداشتن همکاری و سنگ‌اندازی ارگان ها متوقف شد. طراحی مدال خورشیدی برای اهدا به برترین طراحان صحنه و برگزاری سمینار تخصصی در ادامه فعالیت‌های اموزشی و یادآوری و معرفی اساتید بزرگ و تاثیرگذار حوزه طراحی صحنه به نسل جوان است. اگرچه در کنار این زمینه آشنایی تقدیر از جوانان بااستعداد نیز از دیگر برنامه‌های آکادمی طراحی صحنه سینما و تئاتر محسوب می‌شود.»


معرفی برترین طراحان صحنه 28 آذرماه


پیام فروتن نیز در ادامه این نشست رسانه ای عنوان کرد: «تصمیم داریم هر سال در روز 5 آذر ماه که مصادف با سالروز تولد خسرو خورشیدی است، برنامه‌ای برگزار کنیم و در قالب آن برترین طراح صحنه در حوزه تئاتر، سینما را معرفی کنیم.»


وی در سخنانش یادآور شد که امسال این برنامه به دلیل مصادف شدن با ایام ماه صفر در 28 آذرماه در اسلن شهیدآوینی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برپا خواهد شد.


کارگاه‌های آموزشی


فروتن همچنین در سخنانش با اعلام این‌که امسال ورکشاپ سه روزه‌ای با عنوان «ساخت ماکت‌های مینیاتوری برای صحنه» برپا خواهد شد اشاره کرد: «برای انتخاب برترین طراح فرمی تهیه شد که با نظرسنجی از میان هنرمندان و دانشجویان نتیجه آن مشخص و اعلام خواهد شد. با راه‌اندازی سایت مدال خورشیدی انتخاب برترین‌های طراحی صحنه سینما، تئاتر و پژوهش در دوره‌های بعدی به صورت آنلاین انجام خواهد شد.»


کاندیداهای اولین دوره آکادمی طراحی صحنه


وی با انتقاد از بی‌توجهی هنرمندان نسبت به آثار نمایشی که در سالن‌های مختلف اجرا می‌شود بیان کرد: «امیرحسین قدسی، امیر اثباتی، ایرج رامین‌فر کاندیدای بخش سینما و منوچهر شجاع، رضا مهدی‌زاده و شیما میرحمیدی کاندیدهای بخش طراحی صحنه تئاتر هستند. همچنین فریدون علی‌یاری و رضا مهدی‌زاده بهترین پژوهشگر و استاد اولین برنامه اهدای مدال خورشیدی خواهند بود.»


دبیر علمی سمینار موسسه فرهنگی کارنامه تصریح کرد: «قرار است هر ساله سمیناری تخصصی در حوزه طراحی صحنه تئاتر و سینما برپا کنیم. در این دوره 6 مقاله علمی پژوهشی انتخاب دشه است و 24 آذرماه از ساعت 10تا 18 ، 3 میزگرد سمینار را در سالن سمندریان دانشکده هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبا برپا خواهیم کرد که به معضلات طراحی صحنه سینما و تئاتر و موانع پیش‌روی آموزش دانشگاهی طراحی صحنه اختصاص دارد.»


امیدوارم بخشی برای طراحی صحنه سریال اختصاص داده شود


حسن فتحی نیز در این نشست جایگاه خورشیدی را شبیه جایگاه علی نصیریان در بازیگری سینما و بهرام بیضایی در فیلم‌سازی دانست و در ادامه افزود: «من فکر می‌کنم تمام کارگردانان به خصوص تولیدکنندگان فیلم‌های تاریخی آرزویشان کار با خورشیدی است و من امیدوارم این اقدام در سال‌های آتی نیز ادامه پیدا کند و حتی بتوانیم بخشی برای طراحی صحنه سریال نیز در نظر بگیریم.»


وی با اشاره به جایگاه طراحی صحنه اعلام کرد: «متأسفانه امروزه به طراحی صحنه آنچنان که باید، توجه نمی‌شود و نمونه‌اش شهر تهران است که اگر طراحی صحنه درستی داشت درگیر این شیزوفرنی در معماری نمی شدیم.»


وی در سخنانش بازیگری و طراحی صحنه را به عنوان دو مشکلی بزرگ که حوزه سینما و تئاتر را تهدید می کند معرفی کرد و ادامه داد: «نگران سال‌هایی هستم که نسل آینده نتواند جانشینان خوبی برای نسل امروز باشد.»


نگار اسکندرفر نیز در ادامه با اشاره به ساخته شدن سالن‌های غیراستاندارد در نقاط مختلف شهر عنوان کرد: «ساختمان غیراستاندارد و تبدیل یک گاراژ به پلاتو قصه‌ای دردناک است. همچنین اجرای سه اثر نمایشی در یک سالن جایگاه و اهمیت طراحی صحنه را در تئاتر امروز ما کمرنگ می کند. با توجه به این‌که باید روزانه چند نمایش در یک سالن اجرا شوند افراد ناگریز خواهند شد که برای گرفتن اجرای عمومی صحنه را حذف کنند و این اتفاق وحشتناکی است چراکه صحنه در تئاتر مهم است. اهالی تئاتر و دانشجویان باید برای این امر فکر کنند چراکه ادامه پیدا کردن چنین شرایطی به مرگ رشته طراحی صحنه منجر می‌شود.»


خسرو خورشیدی نیز با تایید سخنان اسکندرفر به مشکلات موجود در سالن‌های جدید اشاره کرد و آمادگی خود را برای ایجاد تغییرات اساسی در جهت بهتر شدن سالن اصلی مجموعه تئاتر شهراعلام کرد.


وی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش بر لزوم احداث کارگاه مناسب برای طراحی صحنه اشاره کرد.




انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر
ارسال نظر