صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۲۲ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹
محمدی:

ابلاغ شیوه‌نامه بهره‌برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مرکزی نقطه عطفی در مسیر پیشرفت کشور است

مدیر کل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ابلاغ شیوه‌نامه بهره‌برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مرکزی نقطه عطفی در مسیر پیشرفت و تعالی کشور است.
کد خبر : 527791

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، عبداله محمدی مدیر کل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ابلاغ شیوه نامه راه اندازی و بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که دارای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تحقیقاتی با زیرساخت‌های مناسب هستند، می‌توانند اقدام به راه اندازی آزمایشگاه و کارگاه‌های مرکزی کنند.


وی افزود: در واقع آزمایشگاه/کارگاه مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) مجموعه‌ای از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و کارگاه‌های درآمدزای واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی هستند که در یک فضای مستقل یا ساختمان، تجمیع شده‌اند و درآمدزایی از این حوزه‌ها، صرفاً از این محل صورت می‌پذیرد.


محمدی اظهار کرد: آزمایشگاه‌های تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی که همکار سازمان ملی استاندارد و یا مرجع سایر سازمان‌های تایید صلاحیت کننده و یا عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند و همچنین آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مستقر در شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و همچنین آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بخش خصوصی و دولتی خارج از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی که از سوی شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه حائز شرایط تشخیص داده شوند، تحت ضوابط شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه، می‌توانند مجوز عضویت در شبکه آزمایشگاه/کارگاه مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) را دریافت کنند.


مدیر کل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: مراکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی استان‌ها باید با همکاری واحدهای دانشگاهی زیر مجموعه استان به تهیه بانک اطلاعاتی جامع از فهرست آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تحقیقاتی به همراه لیست تجهیزات پیشرفته اقدام کنند. در واقع در این مرحله مراکز خدمات آزمایشگاهی ملزم هستند، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی را از آزمایشگاه‌های صرفاً آموزشی تفکیک کنند. در مرحله بعد مراکز خدمات استان با توجه به قابلیت‌ها و نیازهای استان ملزم هستند تا طرح کسب و کار آزمایشگاه مرکزی را تهیه و برای تصویب و تایید به شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه ارائه کنند.


وی افزود: شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه نیز در صورتی‌که طرح پیشنهادی از قابلیت‌های لازم جهت پیشبرد اهداف برنامه برخوردار باشد، موافقت خود را با تأسیس آزمایشگاه یا کارگاه مرکزی اعلام می‌کند و واحد دانشگاهی می‌تواند بر این اساس ساختمان مستقلی را جهت تجمیع آزمایشگاه‌ها اختصاص دهد و برای کارگاه‌های مرکزی نیز سوله‌ای مناسب در نظر بگیرد.


محمدی در خصوص اهداف این شیوه نامه گفت: تفکیک منطقی آزمایشگاه‌ها /کارگاه‌های مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) از آزمایشگاه‌ها و کارگاه­‌های صرفاً آموزشی، ایجاد بستری مناسب برای ارائه خدمات با کیفیت به پژوهشگران، شناسایی و مدیریت ظرفیت‌های ساختاری و تجهیزاتی دانشگاه در پاسخ گویی به نیازهای جامعه، صنعت و دولت، ارزش گذاری به خدمات اعضای هیئت علمی و کارکنان توانمند در حوزه فعالیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی، بهره گیری از انگیزه‌های بخش خصوصی و منافع جمعی در راستای منافع دانشگاه و استفاده از ظرفیت کلان شبکه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه خدمات یکپارچه به کل کشور و ... از اهداف این شیوه نامه است.


مدیر کل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با نحوه مشارکت و مدل مشارکتی این طرح اظهار کرد: آزمایشگاه/کارگاه مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) ابتدا در قالب قرارداد بهره برداری برای مدت یک سال (به‌صورت آزمایشی) بر اساس مقررات مندرج در شیوه نامه تحویل متقاضی با اولویت اعضای هیئت علمی و یا کارکنان دانشگاه خواهد شد. در صورت وجود رضایت از عملکرد شرکت طرف مشارکت، واحد دانشگاهی می تواند مطابق مقررات مندرج در شیوه نامه در خصوص نحوه ادامه فعالیت شرکت تصمیم گیری کند. مشارکت در قالب شرکت، با احتساب آورده دو طرف و مشخص کردن درصدهای سود و زیان خواهد بود.


وی ابراز امیدواری کرد: ابلاغ شیوه نامه راه اندازی و بهره برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مرکزی (تحقیقاتی/کاربردی) بتواند در حوزه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه نقطه عطفی برای بهره مندی بیشتر پژوهشگران و نخبگان جامعه و دانشگاه در مسیر پیشرفت و تعالی کشور باشد.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر