صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۲ آبان ۱۳۹۹
در فاصله یک روز تا سوم نوامبر؛

آمریکا به یک جرقه نیاز دارد تا سال‌ها درگیر جنگ داخلی خون‌بار شود/هجوم مردم برای اجاره خانه در خارج از شهرها برای فرار از ناآرامی‌ها

فضای متشنج انتخاباتی و درگیری لفظی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به‌قدری بالا گرفته است که بی‌شباهت به انبار باروت و جرقه‌ای کوچک برای انفجاری بزرگ نیست.
کد خبر : 527404

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، تقریباً همه تحلیلگران امنیتی و سیاسی در خصوص احتمال درگیری‌های شدید در خلال و پس از انتخابات سه‌شنبه توافق دارند و تصریح می‌کنند که همه‌چیز برای بروز ناآرامی‌های گسترده و حتی جنگ داخلی آماده است.


هر دو سوی انتخابات از احتمال تقلب در شمارش آراء سخن گفته‌اند. واقعیت‌های موجود اذهان هواداران تندروی هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات را به نحوی سمت‌وسو داده است که بخش عمده‌ای از برنامه‌های خود را به نحوه مقابله با یکدیگر پس از اعلام نتایج انتخابات اختصاص داده‌اند.



به توصیه جدی کارشناسان امنیتی داخل آمریکا مقامات این کشور باید آماده این باشند که در صورت بروز تنش بین رأی‌دهندگان به کار رأی‌گیری ادامه دهند. مسئولان محلی نیز باید از هر دو حزب بخواهند که انتخاباتی عاری از تقلب را دنبال کنند. رهبران دیگر کشورها نیز باید مقامات ارشد آمریکا را برای قبول روش‌های دموکراتیک در پایان دادن به اختلافات احتمالی تحت‌فشار قرار دهند. و درنهایت رسانه‌ها باید از اعلام زودهنگام و حدسی نفر برنده خودداری کنند.


این‌گونه توصیه‌ها همیشه در روزهای قبل از انتخابات شنیده‌ شده‌اند اما این بار تهدیدات بسیار جدی هستند و با نگاهی به اقدامات مردم در خرید ارزاق عمومی، اسلحه، اجاره املاک در خارج از شهر برای فرار از جنگ و حتی گرفتن مرخصی برای خروج از کشور از یک‌سو و آماده‌باش بیش‌ازحد معمول نیروهای امنیتی از سوی دیگر می‌توان به این نتیجه دست‌ یافت که اوضاع آمریکا این بار با دفعات قبل متفاوت است.


تنها اگر یک‌ سوی انتخابات از قبول نتایج سر باز زند گروه‌های مسلح موجود با پیشینه سیاسی به‌گونه‌ای نیروهای امنیتی را در ایالات معترض به خود سرگرم خواهند کرد که پلیس دیگر قادر به برخورد با معترضان صلح‌طلب و آن‌هایی که به غارت اموال عمومی روی خواهند آورد نخواهد بود.


اقدام شهروندان سیاه‌پوست در تهیه سلاح برای دفاع از خود


این کشور زخم‌های عمده‌ای ازجمله دوران برده‌داری، جنگ داخلی، نزاع کارگر و کارفرما و نسل‌کشی بومی‌های منطقه را بر سینه دارد. حال بااین‌همه درد، میلیون‌ها اسلحه در دست مردم و جنبش‌های افراطی ازجمله "سفیدبرترپنداران"، این انبار باروت تنها به یک جرقه نیاز دارد تا ایالات‌متحده سال‌ها درگیر جنگ داخلی خون‌بار شود.


آمریکا به یک جرقه نیاز دارد تا سال‌ها درگیر جنگ داخلی خون‌بار شود


در همین رابطه روزنامه روسی گازیتارو گزارش داد که شهروندان آفریقایی‌تبار آمریکا در ماه‌های اخیر به خاطر سرکوب وحشیانه تظاهرات ضد نژادپرستی توسط پلیس، به‌طور گسترده اقدام به خرید سلاح کرده‌اند به‌ویژه که بر اساس قانون اساسی آمریکا هر شهروند این کشور حق خرید و حمل سلاح را دارد.



اقدامات مردم در خرید ارزاق عمومی، اسلحه، اجاره املاک در خارج از شهر برای فرار از جنگ و حتی گرفتن مرخصی برای خروج از کشور نشان دهنده بحران پیش از انتخابات 2020 است.



بر اساس آمارهای رسمی مرکز حقوقی "giffords" بیش از 1.2 میلیون آمریکایی در حوادث یک دهه گذشته مورد هدف اسلحه قرار گرفته‌اند! هرسال 36 هزار آمریکایی براثر شلیک مستقیم گلوله، جان خود را از دست می‌دهند که به‌طور متوسط هر روز، 100 نفر در آمریکا با اسلحه کشته می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


آمریکایی‌ها خود را برای خشونت‌های احتمالی پس از انتخابات آبان آماده می‌کنند/کابوس جنگ داخلی در ایالات متحده


هواداران ترامپ برای شورش مسلحانه دموکرات‌ها پس از انتخابات آماده شوند




آمار یک مؤسسه دیگر به نام «گروه مقابله با خشونت‌های اسلحه در آمریکا» نشان داد در این کشور روزانه ۳۱۰ نفر بر اثر تیراندازی کشته می‌شوند که از این تعداد ۱۰۰ نفرشان کشته می‌شوند و ۶۱ نفرشان خودکشی می‌کنند.


مردم این کشور با استفاده از اسلحه غریبه نیستند و این‌گونه برخورد خشن با مسائل بخشی از زندگی آن‌ها شده است.


به‌احتمال قریب‌به‌یقین، تعداد واقعی سلاح‌ها در آمریکا بسیار بیش‌تر از 310 میلیون یا حتی رقم تخمینی 357 میلیون (در سال 2013) است. فقط کافی است حساب کنید که علاوه بر آمارهای رسمی، یعنی واردات سلاح در کنار تولیدات کمپانی‌های اسلحه‌سازی داخلی، چه تعداد اسلحه به‌طور غیرقانونی وارد آمریکا می‌شود. اما اکتفا به همین آمارهای رسمی هم نتایج شگفت‌آوری به دست می‌دهد: به ازای هر 100 شهروند آمریکایی، 112.6 قبضه اسلحه در این کشور وجود دارد.



 فروشگاه زنجیره‌ای وال‌مارت که بزرگ‌ترین فروشگاه‌های زنجیره‌ای در آمریکا به شمار می‌رود، از ترس ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا فروش اسلحه و مهمات در فروشگاه‌های خود را متوقف کرده است.




سناریوی جنگ داخلی دور از ذهن نیست


با توجه به حساس بودن اوضاع ایالات‌متحده بسیاری از تحلیلگران در خصوص فاجعه‌ای که در انتظار آمریکاست سخن گفته‌اند. فینیان کانینگام ازجمله تحلیلگران غربی است که در خصوص تهدید جدی جنگ داخلی در آمریکا هشدار داده است. وی که روزنامه‌نگار و تحلیلگر اهل ایرلند شمالی است تصریح کرده که وضعیت جاری در آمریکا یک طوفان کامل است. خصومت‌های حزبی در نقطه‌جوش قرار دارند. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور و حامیان جمهوری‌خواه او با دیده حقارت به جو بایدن رقیب دموکراتش و همچنین حامیان به‌اصطلاح "لیبرال" او نگاه می‌کنند. طرف مقابل (دموکرات‌ها) هم از ترامپ و پایگاه رأی "رقت‌بار" او تنفر دارند.


کانینگام تصریح می‌کند که بنا بر شواهد موجود، وقوع جنگ داخلی، سناریویی دور از ذهن نیست یا حداقل به وقوع پیوستن خشونت مسلحانه شدید بین گروه‌های مسلح یا بین این گروه‌ها و مأموران اجرای قانون (پلیس و غیره).


در همین راستا نیویورک‌پست در گزارشی آورده است که اداره پلیس نیویورک خود را برای موج جدیدی از اعتراضات پس از انتخابات آمریکا آماده می‌کند و بر اساس یک یادداشت داخلی که به دست این نشریه و شبکه سی‌ان‌ان رسیده، از همه افسران خودخواسته برای اعزام از تاریخ بعد از ۲۵ اکتبر (چهارم آبان) آمادگی داشته باشند.


این در حالی است که ناآرامی‌های کوچکی نیز تاکنون به وقوع پیوسته است. چندی پیش رسانه‌های آمریکایی از وقوع آتش‌سوزی که ظاهراً عمدی بوده، در یکی از صندوق‌های اخذ رأی در ایالت «کالیفرنیا» خبر دادند، روز سه‌شنبه گذشته نیز یکی دیگر از صندوق‌های رأی‌گیری در «بوستون» ایالت ماساچوست به آتش کشیده شد.


به نظر می‌رسد که با همه تدابیری که مقامات امنیتی آمریکا در نظر گرفته‌اند به‌هیچ‌وجه نتوانند از این بحران به‌سادگی عبور کنند. درگیری‌های ماه‌های گذشته بر سر قبل جورج فلوید و ناکامی مقامات و پلیس در آرام کردن بموقع معترضان نشان داده‌اند که احتمالاً این بار به‌غیراز پلیس پای نظامیان نیز به درگیری‌ها باز شود که خود می‌تواند زمینه را برای حضور گسترده‌تر نظامیان در مدیریت آمریکا فراهم کند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر