صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۲ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سیرابی در ویکی آنا

خواص و فواید سیراب شیردان برای سلامتی بدن و درمان بیماری ها سالهاست که از سوی متخصصان توصیه می شود.
کد خبر : 527194

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برخلاف تصور عموم که خوردن غذاهایی مثل کله پاچه و سیرابی را مختص ایرانیان می دانید، روز ۲۴ اکتبر هر سال روز جهانی «سیرابی» است. سیرابی فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و در عین حال زیاده روی در مصرف آن می تواند به سلامت بدن تاثیر منفی بگذارد.


سیرابی لایه داخلی معده گوسفند و گاو و در مجموع چارپایان علفخوار است. شاید در برخورد نخست به خاطر بوی نامطبوع سیرابی احساس کنید از آن متنفر هستید و قطعا لب به آن نخواهید زد اما در صورت تمیز کردن این قسمت از معده احشامی مثل گوسفند و گاو می‌توانید یک سوپ یا آبگوشت لذیذ درست کنید که اتفاقا سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است.



خواص و مضرات سیرابی



  • ارزش غذایی بالایی داشته و سبب تقویت قوای جسمی می‌شود.

  • کمک در درمان بیماری های عصبی و افسردگی

  • درمان زخم معده و اثنی عشر

  • ضد سرطان است.

  • سیرابی سرشار از زینک است.

  • ملین است و یبوست را درمان می‌کند.

  • مفید برای افراد مبتلا به بیماری ام اس MS

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

  • تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم




  • سیرابی یکی از مواد غذایی مفید برای رشد و تقویت کودکان است.

  • اگر به خوبی پخته نشود، دیر هضم است.

  • مفید در رشد و تقویت کودکان

  • برای تقویت معده و روده عالی است.

  • تقویت و درمان ریزش مو

  • چون جایگاه فضولات حیوان است، باید خوب شسته شده سپس پخته شود.

  • مصرف افراطی سیرابی منجر به قولنج، کندذهنی و تضعیف بینایی می‌شود.

  • از آن‌جا که چربی آن زیاد است، در صورت مدامت در مصرف، باعث بالا رفتن چربی خون می‎شود.

  • در بدن رطوبت و بلغم ایجاد می‌‌نماید بنابراین کسانی که مزاج سرد یا رطوبتی دارند نباید مصرف کرده و یا درصورت مصرف از گرمی‌جاتی همچون مرزه، دارچین، زنجبیل، گلپر و سرکه برای اصلاح و بهبود خواص و مزاج سیرابی استفاده کنند.



طبع سیرابی چیست؟


مزاج آن گرم و تراست.



مصلح سیرابی چیست؟


گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل و دارچین از مصلحات سیرابی هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 3 نظر
سهیل
17:02 - 1401/10/18
مگه نمیگن سرده؟ گوش کن دیگه
فرخ
12:08 - 1401/09/29
طبع سیرابی گرم و تر نیست، سرد و تر است، چون بلغ زایی میکند.
رحیم علیزاده
11:21 - 1401/04/08
مزاج سیرابی سرد و خشک هست نه گرم و تر
چون با گرمی جات معتدل می‌شود
در متن بالا هم نوشتید سرد مزاج ها نخورند
اگر گرم می‌بود که این حرف رو نمی زدید
ابوالفضل
19:24 - 1401/02/23
ضمن تشکر از مطلب زیباتون، خواستم بگم که مزاج سیرابی سرد و خشک می باشد برای همین از مصلحات گرم استفاده میشود.