وظیفه و نقش شورایاران در زمان شیوع کرونا/ ستاد ملی مقابله با کرونا از توان شورایاریها کمک بگیرد
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا ، شورایاریها، رسمیترین و بزرگترین انجمن محله هستند که اعضای آن (شورایار) بهصورت افتخاری فعالیت میکنند. هدف از تشکیل شورایاریها شکلگیری روابط اجتماعی ، ایجاد اعتماد، ایجاد حس شهروندی و از همه مهمتر بهوجود آوردن سرمایه اجتماعی است. شورایاران منتخبان مردم برای اداره بهتر محلات هستند. از مهمترین اهداف تشکیل شورایاریها، استفاده از تجربه و تخصص شهروندان هر محله و واگذاری اداره امور محلات به خود مردم است.
اعضای دوره اول شورای اسلامی شهر تهران با توجه به لزوم و اهمیت وجود تشکلهای محلی- مدنی و نقش آنها در اداره امور کلانشهر تهران در آذرماه 1378 طرح تشکیل شورایاری را تصویب کردند. اهمیت وجود شورایاریها از سوی شوراهای بعدی تهران هم درک و در هر پنج دوره شورای شهر تهران بر ادامه فعالیت شورایاریها تأکید شده است.
شورایاریها نهادهای مدنی و مردم نهاد هستند که به نوعی حلقه وصل مردم با شهرداری محسوب میشوند.این نهادهای مردم نهاد که جلوههایی از دموکراسی محسوب میشوند ضمن همراه کردن مردم هر محله برای حل مشکلات همان محله، به عنوان اهرمی برای جلوگیری از فربه شدن دولتها عمل میکنند.
علاوه بر این بسیاری بر این باورند که با توجه به حضور شورایارها در سطح محلات و درک مستقیم آنها از مشکلات محلات، شورایاریها بازوی کمکی شورای شهر در کلان شهرها هستند و شورا یاران میتوانند نقش بهترین مشاور را برای اعضای شورای شهر ایفا کنند. با وجود این توضیحات این سوال شکل میگیرد که شورایارها از چه طریقی میتوانند نقشهای مذکور را ایفا کنند و در مجموع وظیفه شورایاریها چیست؟
در همین راستا «سید حسین آقاسیدمرتضی» دبیر شورایاران محله انقلاب در رابطه با وظایف شورایاریها به خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: وظایف شورایاریها در ارتباط با مدیریت شهری را میتوان در سطح (مشورتی و نظارتی، همکاری، شناسایی) ارزیابی کرد. بدین ترتیب که شورایاریها از یک طرف رابط شورای اسلامی شهر برای انتقال مسائل، مطالبات محلی به شهرداری و دستگاههای خدماتی و اجرایی قلمداد میشوند و از طرف دیگر وظیفه نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورای شهر از سوی شهرداری و سایر دستگاهها را بر عهده دارند.
این شورایار محله انقلاب در توضیح محدوده عمل شورایاران تصریح کرد: حوزه عملکرد و مشارکت شورایاران را عموماً مسائل محلی تشکیل میدهد و سطح عمل آنها محدود به محله است. با این حساب و با توجه به ساختار سلسله مراتبی که برای شورایاریها در اساسنامه تعریف شده، سطح مشارکت آنها در مدیریت شهری در حد متوسط قرار دارد. بنابراین بیشتر میتوان از طریق شورایاریها نیازها و مشکلات واقعی شهر را شناسایی کرد و با مشارکت ایشان و همکاری مسئولین به نحوه شایستهای آنها را برطرف کرد.
آقاسیدمرتضی با اشاره به عملکرد شورایاریها از ابتدا تا امروز اظهار کرد: بیش از20سال از سابقه فعالیت شورایاریها به عنوان یک نهاد مدنی، میگذرد و در این مدت کارهای مفیدی از طریق شورایاریها صورت گرفته است. به عنوان مثال در طول حضور اینجانب در شورایاری محله انقلاب با همکاری شهرداری منطقه 11 ناحیه 1 توانستیم بسیاری از پروژههای نیمه تمام را به اتمام برسانیم که یکی از آنها اجرای فاز یک پیادهروی استاد شهریار است. همگام با اجرایی شدن پروژه سنگفرش پیادهروی استاد شهریار، با عطف به اینکه تعداد زیادی از طریق دستفروشی در این محله ارتزاق میکنند، با اخذ مجوز از سازمانهای مربوطه توانستیم دستفروشان را هم ساماندهی کنیم.
دبیر شورایاران محله انقلاب با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده در شورایاریها در سطح محله است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در شیوع گسترده کرونا شورایاران از طریق اقداماتی از قبیل ضدعفونی کردن محلات نقش مهمی را ایفا کنند. برای نمونه در محله انقلاب کلیه سالنهای نمایشی خصوصی و تئاتر شهر در ایام بازگشایی ضدعفونی شدند، همچنین شورایاران محله با کمک گروههای جهادی و مردمی کلیه معابر اصلی و فرعی را ضدعفونی کردند.
آقاسیدمرتضی در پایان یادآور شد: علاوه بر این، یکی از وظایف شورایاران رسیدگی به زیبایی محله و شکل ظاهری آن است که در این زمینه نیز شورایاران محله انقلاب با کاشت بیش از 150 اصله چنار روت بال در معابر خیابان ولیعصر (عج) به زیبایی آن کمک کنند. لازم به ذکر است برای جلوگیری از آبگرفتگی معابر در فصل بارش نیز دهنه چاههای جذبی و انهار نیز اصلاح شدند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/