صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۴۳ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹
سخنگوی وزارت بهداشت:

ممکن است فقط ۲۰ درصد جمعیت کشور به واکسن کرونا دسترسی داشته باشند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: احتمال دارد تا یک سال دیگر به واکسن کرونا دسترسی نداشته باشیم، حتی اگر واکسنی هم تولید شود، قطعا چندین سال تولید می‌کشد که بتوان تمام جمعیت جهان را در بر بگیرد. بنابراین اگر واکسن هم تولید شده و وارد بازار شود، ممکن است فقط ۲۰ درصد جمعیت کشور را در بر بگیرد.
کد خبر : 526173

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیما سادات لاری گفت: کرونا همچنان در جهان رو به شتاب است و ما در مرحله‌ حساس همه‌گیری قرار داریم، متاسفانه در فصل پاییز شیوع بیماری و میران فوتی بسیار زیاد بود که بسیاری از این افراد، دوستان و آشنایان ما هستند.


وی افزود: این بیماری در همه‌ کشورها رو به صعود رفته و باید توجه کنیم که مدیریت این بیماری فقط به دست وزارت بهداشت نیست و ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مراقبت خوبی از بیماران در بیمارستان‌ها داشته باشیم.


سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: وقتی تعداد بیماران زیاد شود، قطعا مراقبت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد، پس هوشمندانه‌ترین عمل این است که هر فرد احساس مسئولیت داشته باشد.


وی ادامه داد: در عین حفظ آرامش، باید بپذیریم که فعلا این بیماری دارو و واکسنی ندارد، حتی اصلا ممکن است بعد ساخت واکسن، متوجه شویم، ایمنی کاملی ندارد، پس ناچاریم سبک زندگی را تغییر بدهیم و در عین حال باید از زندگی خود لذت ببریم.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ماه ربیع الاول ممکن است جشن‌ها و مراسم‌هایی در پیش باشد، از زوج‌های جوان و خانواده‌ها می‌خواهیم از این شرایط استفاده کنند تا مراسم‌های عروسی را با کمترین تعداد و در محیط‌های باز برگزار کنند.


لاری ادامه داد: مدیریت ویروس کرونا فراوزارتخانه‌ای است و به همکاری و مشارکت همه‌ سازمان‌ها نیاز دارد، امیدواریم با وحدت بیشتر بین سران سه قوه و تمام وزارتخانه‌ها همکاری، اعتماد، این بیماری را کنترل کنیم.


لاری در مورد جریمه‌ افراد متخلف که ماسک نمی‌زنند، افزود: درخواست وزارت بهداشت این است که اداره بیماران و مسائل بهداشتی با وزارت بهداشت باشد، اما کنترل ویروس نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست، در نظر بگیرید که بعد از هشت ماه به اندازه‌ کافی بحث‌های اقناعی از طرف رسانه‌ها انجام شده‌است.


وی ادامه داد: باید حمایت مناسبی از طرف قانون انجام شود و مثلا به وسیله دوربین‌ها کنترل‌هایی انجام می‌شود و در این زمینه جریمه‌هایی برای وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی‌ها در نظر گرفته شده است، اما به نظر می‌رسد برخی مسائل و همکاری‌های بین بخشی کند انجام می‌شود.


لاری بیان کرد: کمیته‌ کنترل نظارت ملی برای پروتکل‌های بهداشتی تشکیل شده که با حضور نمایندگان وزارت کشور و وزارت بهداشت و اصناف برگزار می‌شود که همه اصناف در این کمیته گزارش می‌دهند و گزارش به ستاد ملی مقابله با کرونا می‌رود.


سخنگوی وزارت بهداشت در مورد تعطیلی‌های مربوط به شیوع کرونا افزود: هیچ کشوری به سمت تعطیلی مطلق نرفته و از ابتدا نیز رنگ‌بندی‌های مناطق مختلف انجام شد و بر اساس آن محدودیت‌های اعمال شد که اینها بر اساس خطر فوتی و بستری در هر شهرستان است، در حال حاضر به این نتیجه رسیدیم که بین استان‌های کشور که در وضعیت خاصی قرار دارند، کانون‌های بحرانی را در هر استان در نظر بگیریم و شهرستان‌هایی که بیشتر ویروس در آنجا شیوع دارد را شناسایی کنیم، در حال حاضر ۴۳ شهرستان شناسایی شده که قرار است محدودیت‌هایی مثل مشاغل دو ، سه و چهار شغلی را در آن شهرستان‌ها اعمال کنیم، چون اگر بخواهیم در این شرایط همه‌ مشاغل را تعطیل کنیم، با توجه به مشکلات اقتصادی ممکن است عملیاتی نباشد و فشار زیادی به مردم وارد شود.


وی ادامه داد: بنابراین سیاست در حال حاضر روی این ۴۳ شهرستان خواهد بود و در استان تهران کانون بحرانی دماوند و ورامین است.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره واکسن کرونا نیز گفت: در دنیا تلاش‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا انجام شده است. هم هند با کمک انگلستان در حال کارآزمایی بالینی واکسن کرونا هستند و هم روسیه این اقدام را انجام می‌دهد. به هر حال همه این موارد زمان‌بر است و احتمال دارد تا یک سال دیگر به واکسن کرونا دسترسی نداشته باشیم. حتی اگر واکسنی هم تولید شود، قطعا چندین سال تولید می‌کشد که بتوان تمام جمعیت جهان را در بر بگیرد. بنابراین اگر واکسن هم تولید شده و وارد بازار شود، ممکن است فقط ۲۰ درصد جمعیت کشور را در بر بگیرد. بنابراین همچنان توصیه ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا است.


وی در پاسخ به سوالی درباره واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: خوشبختانه هنوز نمونه‌ای از بیماری آنفلوآنزا از آزمایشگاه گزارش و تایید نشده است. به هر حال ۱.۵ میلیون دوز از واکسن آنفلوآنزا در بخش بهداشت توزیع شد و تزریق‌های آن به صورت هدفمند در حال انجام است. در حالی که در سال گذشته ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واکسن در بخش بهداشت توزیع شده بود، اما امسال برنامه‌ریزی شد تا افزایش یابد تا برای افراد آسیب‌پذیر و زنان باردار تزریق شود که قطعا به شکسته شدن زنجیره انتقال کمک می‌کند.


لاری افزود: شهر تهران به دلیل پرتردد بودن، بحث دورکاری در آن به نتیجه رسید و مطالبه‌ ما این است که دورکاری جدی اجرا شود، بخشنامه این موضوع آمده و باید جوری اجرا شود که اگر سازمانی نمی‌تواند تا ۵۰ درصد کاهش دورکاری را انجام بدهد، درصد خود را اعلام کند. به طور مثال وزارت بهداشت تا ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌تواند دورکاری را اجرایی کند.


انتهای پیام/4148/


انتهای پیام/

ارسال نظر