صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۲ - ۰۳ آبان ۱۳۹۹

دانشمند ایرانی سیستم پیش‌بینی زلزله را اختراع کرد

سامانه هوش مصنوعی طراحی شده توسط دانشمندی ایرانی لرزش‌های زمین را تشخیص می‌دهد.
کد خبر : 525343

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از محققان دانشگاه استنفورد به سرپرستی مصطفی موسوی، دانشمند ایرانی این دانشگاه از سامانه پیش‌بینی زلزله رونمایی کردند.


این سامانه مجهز به فناوری هوش مصنوعی است و می‌تواند امواج زمین پیش از وقوع زلزله را تشخیص و درک انسان نسبت به زمان دقیق شروع و پایان زمین لرزه را افزایش دهد. سامانه پیش‌بینی زلزله دانشگاه استنفورد تمامی مراحل تشخیص و ردیابی زلزله را به صورت خودکار انجام می‌دهد.



موسوی و سایر اعضای گروه طراحان این سامانه برای کسب بهترین نتیجه در پیش‌بینی زلزله فاکتورهای متعددی را در نظر گرفتند و ده‌ها بار هرکدام از سیستم‌ها را مورد آزمایش‌ قرار دادند. گریگوری برزوا، زمین‌شناس حاضر در گروه تحقیقاتی دانشگاه استنفورد گفت: «بهبود توانایی انسان‌ها از چگونگی وقوع زلزله می‌تواند شرایطی را مهیا سازد که دیگر به طور ناگهانی با زمین‌‌لرزه مواجه نشویم و از قبل آمادگی لازم را داشته باشیم.»


دانشمندان فعالیت روی این پروژه را از سال 2019 آغاز کردند و اکنون سامانه پیش‌بینی زلزله را به توانایی رسانده‌اند که حتی ضعیف‌ترین امواج ممکن را نیز تشخیص می‌دهد. این سامانه با نامز Earthquake Transformer شناخته می‌شود.


یکی از محل‌هایی که این سامانه در آن مورد آزمایش قرار گرفته کشور ژاپن است. در طول دو هفته فعالیت سامانه پیش‌بینی زلزله در ژاپن این دستگاه توانست بیش از 21 هزار و 92 لرزش از 57 ایستگاه متفاوت را ثبت کند. موسوی و گروه تحقیقاتی او مدعی هستند این سامانه در حال حاضر کارایی خود را اثبات کرده و آماده به‌کارگیری در نقاط مختلف جهان است.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر