از شکسته شدن رکورد سرعت تا اطلاعاتی در مورد بازی مومو
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
آموزش هوش مصنوعی با روشی جدید
یادگیری ماشینی معمولاً به صدها هزار مثال نیاز دارد. برای این که یک سیستم هوش مصنوعی بتواند یک اسب را تشخیص دهد حداقل باید هزاران عکس از اسبهای مختلف را به آن ارائه داد. این امر نهتنها باعث گران قیمت بودن تکنولوژی هوش مصنوعی شده بلکه آموزش این نوع سیستمها را بسیار دشوارتر از آموزش انسانی میکند.
یک کودک برای شناسایی یک شی تنها به چند مثال و حتی در برخی موارد به یک مثال نیاز دارد. در حقیقت کودکان همیشه برای یادگیری نیاز به یک مثال ندارند، کافی است که تصویری از اسب و تصویری از یک کرگدن به آنها نشان دهید و بگویید که ظاهر اسب تکشاخ ترکیبی از این دو حیوان است. کودکان به راحتی میتوانند این موجود افسانهای را شناسایی کنند.
ساخت پلاستیک خوراکی
گروهی از محققان انگلیسی با هدف کاهش حجم ۳۰۰ میلیون تن زبالهای که هر ساله در نقاط مختلف دنیا تولید میشود با استفاده از جلبکهای دریایی نوعی پلاستیک را طراحی کردند.
این نوع پلاستیک کاملاً زیست تخریبپذیر و خوراکی است و در صورت رها شدن در طبیعت طی چهار تا ۶ هفته تجزیه شده و عناصر سازنده آن به خاک برمیگردد. هم اکنون میلیونها تن زباله پلاستیکی در سراسر دنیا رها شده و زندگی انسانها و سایر جاندارن را در معرض خطر قرار داده است. پلاستیکهایی که از مواد شیمیایی تشکیل شدهاند چند صد سال زمان نیاز دارند تا تجزیه شده و به طبیعت بازگردند.
شبکه اینترنتی ۴G به ماه میرود
نوکیا طی قراردادی با ناسا اینترنت ۴G برای فضانوردانی فراهم میکند که روی ماه مستقر خواهند شد. یکی از مأموریتهای آژانس فضایی آمریکا سفر به ماه است که در سال ۲۰۲۴ انجام میشود.
ناسا به دنبال راه ارتباطی کارامدی برای برقراری ارتباط میان فضانوردان در این مأموریت بود و حالا اعلام شده است که در این مأموریت از شبکه اینترنت ۴G استفاده خواهد شد. آژانس فضایی آمریکا برای ساخت شبکه سلولی LTE ۴G روی ماه ۱۴.۱ میلیون دلار بودجه در اختیار نوکیا قرار میدهد.
حسگر پوشیدنی بدون گرما برای دست اختراع شد
حسگرهای پوشیدنی در سالهای اخیر مسیر طولانی تکامل را طی کردهاند. به تازگی گروهی متشکل از دانشمندان فعال در دانشگاههای مختلف جهان نوعی حسگر پوشیدنی بیومتریک طراحی کردند که بدون ایجاد گرما روی پوست دست امکان استفاده از عصبهای آسیب دیده را به افراد ناتوان یا کمتوان جسمی میدهد.
دانشمندان برای طراحی این حسگرهای پیشرفته از روشی ساده و در عین حال هوشمندانه استفاده کردند. آنها حسگرهای پوشیدنی را روی دست افراد معلول چاپ کرده و امکان حرکت دادن و استفاده از دست را برای آنها فراهم میکند.
درمان میگرن با طعم نوآوری
میگرن نوعی اختلال مغزی است که باعث بیشفعالی نورونها میشود. این بیماری باعث ایجاد درد در یک طرف از سر شده که اغلب فرد را ناتوان میکند. این سردردها تا ۷۲ ساعت باقی مانده و همراه با علائمی چون تهوع، استفراغ و حساسیت به نور و صداست. میگرن تأثیر بسیاری در کیفیت زندگی فرد دارد چراکه بعد از بروز سردردها فرد توانایی شرکت در فعالیتهای فیزیکی را ندارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
فناوری بر هر درد بیدرمان دواست
تشخیص سردردهای میگرنی براساس سابقه بالینی، علائم و رد احتمال بیماریهای دیگر انجام میشود. سابقه خانوادگی یکی از مهمترین ریسک فاکتورهای ابتلا به میگرن است. این بیماری میتواند در کودکی شروع شود یا امکان دارد تا بزرگسالی بروز نکند. درمانی برای میگرن وجود ندارد اما به کمک پزشک معالج و استفاده از دارو میتواند این بیماری را مدیریت کرد و تا حدی از شدت سردردها کاست.
برنامهای برای بهبود عملکرد شناختی مغز
سلامت مغز شاخص مهمی در سلامت کلی بدن است. شرایط کنونی جهان باعث انزوای بسیاری از انسانها شده و زندگی اجتماعی بشر را به شدت محدود کرده است. بنابراین احساس تنهایی کردن، ناراحتی و افسردگی عادی به شمار میرود با این حال نباید اجازه دهید این حالات سلامتی شما را به خطر بیندازند.
کاگنی فیت برنامهای برای آموزش و تمرین مغز است که میتواند به بهبود عملکرد شناختی افراد کمک کند. این نرمافزار طوری طراحی شده که عوامل خطر برای تغییر در عملکرد شناختی مغز را با استفاده از ارزیابیهای عصبروانشناسی شناسایی میکند. اگر احساس میکنید که کمی در کارها کند شدهاید یا مانند گذشته انگیزه ندارید، این برنامه به شما کمک میکند دلیل آن را پیدا کنید.
بررسی آثار حیات احتمالی در اعماق مریخ
دانشمندان سالهاست به دنبال ردپایی از حیات در سیارات منظومه شمسی هستند و در این میان مریخ به دلیل ویژگیهای ساختاری و زمینشناسی شبیه به سیاره زمین بیش از دیگر کرات مورد توجه ستارهشناسان قرار دارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
دانشمندان در جستجوی راهی تازه برای یافتن ردپای زندگی در مریخ
گروهی از دانشمندان سازمان فضایی ناسا و سازمان فضایی اتحادیه اروپا روشهای جدیدی را برای بررسی آثار حیات در مریخ و شناسایی هرگونه موجود زنده بهکارگیر میگیرند. در واقع این دانشمندان میخواهند با بهرهگیری از آخرین فناوریها و تجهیزات فضایی حتی ریزترین جانداران احتمالی در سیاره سرخ را بیایند.
دستبندی با قابلیت ضدعفونی کردن
این روزها محلولها و مواد ضدعفونیکنندههای به یکی از نیازهای روزانه تبدیل شده است. با این حال گاهی اوقات در موقعیتهایی قرار میگیریم که مایع یا محلول ضدعفونی در دسترس نیست یا نمیتوانیم ژل ضدعفونیکننده خود را پیدا کنیم، دستبند «کلین ریست» این مشکل را حل کرده است.
این دستبند از جنس سیلیکون بوده و مجهز به محفظهای است که با ژل ضدعفونیکننده پر میشود و با هر فشار مقداری از ژل بیرون میریزد تا کاربر بتواند دستهای خود را ضدعفونی کند. در محفظهای که ژل ضدعفونیکننده در آن قرار میگیرد از قسمت پشتی باز میشود، بدینترتیب کاربر میتواند ژل بیشتری داخل دستبند قرار دهد.
زمین در خطر برخورد شهاب سنگ قرار گرفت!
سازمان تحقیقات فضایی آمریکا موسوم به ناسا طی اطلاعیه اعلام کرد سیارکی با نام ۲۰۲۰ TGI تا هفته آینده در فاصله بسیار نزدیکی از زمین قرار گرفته و احتمال برخورد آن با کره خاکی وجود دارد.
سیارک ۲۰۲۰ TGI هم اکنون با سرعت ۵۰ هزار کیلومتر بر ساعت به سمت زمین حرکت میکند. این سیارک بین ۴۳ تا ۱۰۰ متر عرض دارد و بزرگترین شی آسمانی است که میتواند از کنار زمین رد شود. گروهی از ستارهشناسان بزرگی این سیارک را به اندازه ساعت بیگ بن(Big Ben) در لندن دانستهاند. اگر عرض این سیارک بیشتر از مقدار تخمین زده شده بود احتمال برخورد آن با زمین قطعی میشد اما اکنون انسانها میتوانند امیدوار باشند که سیارک ۲۰۲۰ TGI بدون هیچگونه برخوردی با کره خاکی از کنار آن بگذرد.
همه آنچه باید درباره چالش «مومو» بدانید
این روزها در فضای مجازی اسم بازی رایانهای یا چالش «مومو» (Momo) زیاد دیده میشود و حتی گاهی خبرهایی از قربانی شدن کودکان به دلیل انجام خواستهای مطرح شده در این بازی شنیده میشود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
شیوع کرونا بیماری کرونا موجب شد تا استفاده دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی از تلفن همراه یا دستگاههای دیگر برای اتصال به فضای مجازی و ارتباط با مدرسه و آموزگاران افزایش چشمگیری پیدا کند. قطعاً رشد کمی و کیفی حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی خالی از خطر نیست. یکی از آسیبهایی که کاربران خردسال اینترنت را تهدید میکند بازیها یا چالشهایی همچون «نهنگ آبی» و «مومو» است.
شکسته شدن رکورد سرعت به وسیله سوپراسپرت تواتارا
به تازگی خودروی اساسسی تواتارا در مرحله نهایی ثبت سرعت به عدد ۵۳۱ کیلومتر بر ساعت رسید و توانست خود را بالاتر از سایر رقبا به پرسرعتترین خودروی جهان تبدیل کند. این خودرو به موتوری با قدرت هزار و ۷۵۰ اسببخار مجهز شده است.
رکورد قبلی سرعت جهان در اختیار خودروی کونیگزگ آگرا(Koenigsegg Agera RS) بود. این اتومبیل در سال ۲۰۱۷ توانسته بود سرعت ۴۴۵ کیلومتر بر ساعت را به نام خود ثبت کند. تواتارا با موتور ۵.۰ لیتری V۸ رقیب دیرینه خود را پشت سر گذاشت و حالا باید منتظر ماند و دید مهندسان کونیگزگ چگونه برای دستیابی به موفقیت مجدد تلاش میکنند.
خطر حذف ۸۵ میلیون شغل در جهان
بر اساس یک گزارش جدید بحران ویروس کرونا موجب تسریع در تغییرات حوزه فناوری میشود که درنهایت میتواند منجر به جایگزینی ۸۵ میلیون شغل طی پنج سال آینده شود.
در این گزارش که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده، آمده است: اتوماسیون، همزمان با رکود اقتصادی کرونا، در حال ایجاد سناریوی «اختلال مضاعف» برای کارگران است که هشدار میدهد نابرابری احتمالاً افزایش خواهد یافت مگر اینکه کارگران بتوانند برای ورود به مشاغل جدید آموزش ببینند. همچنین بیش از دو پنجم شرکتهای بزرگ قصد دارند به دلیل تلفیق فناوری، نیروی کار خود را کاهش دهند، درنتیجه آموزش کارگران امری ضروری است تا مشاغل و فناوریهای جدید را فرابگیرند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/