طبع، خواص، مضرات و مُصلح ماهی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، که چربیهای ضروری “خوب” هستند، بسیار اهمیت دارد. این اسیدهای چرب را انسان به تنهایی نمیتواند تولید کند.
در طب سنتی توصیه میشود همراه ماهی برخی مواد غذایی مصرف شود تا از مضرات آن بکاهد.
توصیه عمومی به افرادی که مزاج خود را نمیدانند، خوردن مواد غذایی گرم همراه ماهی است. افرادی که فشارخون دارند هم بهتر است از خوردن مواد غذایی ترشمزه با ماهی خودداری کنند.
نکته مهم:
ماهیهایی که گوشت آنها بوی خوبی ندارند خیلی مرغوب نیستند و اخلاط و مواد نامرغوبی بر اثر هضم آنها در بدن ایجاد میشود.
حرکت سریع و فلس زیاد از نشانهها ماهی خوب است چون از نشانههای خشکی بوده و لذا این ماهیها رطوبت زیاده از حدی ندارند.
ماهی خوب آن است که همان روز صید شده و بوی بد نیز نداشته باشد. گوشت ماهی لطیف است و سریعاً دچار عفونت می گردد.
خواص و مضرات ماهی
- ماهی اگر به شیوه مناسب پخته و مصرف شود، زودهضم است.
- خون خوبی از آن تولید میشود.
- به بدن رطوبت میبخشد و از مشکلات ناشی از خشکی و حرارت بدن میکاهد.
- چاق کننده است.
- مصرف متعادل آن برای مادران شیرده مفید بوده و شیرافزاست.
- ماهی در افراد گرم مزاج سبب تقویت نیروی جنسی میشود.
- کودکانی که به طور منظم ماهی مصرف کنند، شانس بسیار کمی در مبتلا شدن به افسردگی بالینی دارند.
- برای آنکه پوستی به دور از هر نوع جوش و کهیر داشته باشید، توصیه میشود میزان زیادی روغن ماهی مصرف کنید.
- خوردن ماهی تازه و بریان با پیاز تازه سبز موجب افزایش قوای جنسی میشود.
- مصلح اخلاط گرم است و برای زخم نای ناشی از حرارت مفید میباشد.
- برای سل، دق و ضعف کبد و کلیه ناشی از حرارت مفید است.
- ماهی مصلح اخلاط گرم مانند صفرا در بدن است و برای افرادی که دچار غلبه خلط صفرا هستند، مفید است.
- کباب کردن ماهی روی آتش بهتر از سرخ کردن آن در روغن است.
- گوشت دم و حوالی بالههای ماهی به سبب حرکت زیاد آن نواحی لطیف تر است و رطوبت کمتر و بلغم کمتری تولید میکنند.
- افراد دارای مزاج سرد و تر یا افرادی که معده و یا مغز سرد و تر دارند، که در این حالت مصلح ماهی، زنجبیل پرورده، گلقند، ترشی کبر، سرکه، گلپر و جاوشیر است.
- کسانی که عصب و معدهی بلغمی دارند (مخصوصاً در افراد چاق).
- مصرف ماهی میتواند از بیناییتان در دوران پیری محافظت کند.
- ماهی به پیشگیری از آسم در کودکان کمک میکند.
- ماهی به پیشگیری و درمان افسردگی کمک و شما را شادتر میکند.
- ماهی تنها منبع خوب ویتامین D است.
- مصرف ماهی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی، از جمله دیابت نوع یک ارتباط دارد.
- به زنانی که در دورهی بارداری هستند توصیه میشود ماهیهای که کمتر در چرخهی غذایی هستند، مثل سالمون، ساردین و قزلآلا را، آن هم تا ۳۴۰ گرم در هفته مصرف کنند.
- زنان باردار نیز باید از ماهیهای خام و نپخته مثل سوشی اجتناب کنند، زیرا ممکن است حاوی میکروارگانیسمهایی باشند که به جنین آسیب وارد کنند.
- ماهی حاوی مواد مغذی است که برای رشد بدن حیاتی است.
- ماهی میتواند ماده خاکستری در مغز را افزایش دهد و از زوال عقل در اثر کهولت سن جلوگیری کند.
- برای تأمین امگا ۳، خوردن ماهی حداقل یک یا دو بار در هفته توصیه میشود.
- ماهی خطر ابتلا به حملهی قلبی و سکتههای مغزی را کاهش میدهد.
- اشخاصی که در اثر خوردن ماهی دچار تهوع میشوند که می توانند برای جلوگیری از این حالت از آب بِه یا آب زیره استفاده کنند.
- ماهی میتواند کیفیت خواب را بهبود ببخشد.
- مداومت در خوردن ماهی، سبب ضعف معده و موجب برص و تشنگی میشود که برطرف کننده آن سرکه است.
- از دیگر عوارض زیاده روی در مصرف گوشت ماهی، کاهش حجم عضلات و لاغری است.
- بلغم و رطوبت تولید شداز مصرف افرطی ماهی، میتواند با نفوذ به اعصاب منجر به سستی اعصاب از جمله عصب چشم شود که در طولانی مدت میتواند باعث ضعف بینایی یا تاری دید گردد.
- گرم مزاجان بهتر است ماهی را با سرکه مصرف نمایند.
- آشامیدن آب بعد از ماهی بسیار زیان آور است و موجب بیماریهای مزمن میشود.
- مصرف ماهی همراه با شیر و تخم مرغ و یا گوشت سایر حیوانات بسیار زیان آور است و سبب بیماریهای مزمن میگردد.
- نکته بسیار بسیار مهم این است که مطلقاً نباید حین مصرف ماهی تا حدودا ۲ ساعت بعد از آن، آب نوشیده شود، چون مصرف آب میتواند منجر به بروز انواع قولنج و زمینه ساز انواع فلجها و حتی برخیی از انواع سکتهها بشود.
- در ایام سرد سال و به ویژه سرد مزاجان، بعد از خوردن ماهی حتما از مصلح آن که خرما یا عسل است، استفاده کنند.
- نمک زدن به ماهی تا حدودی لازم است، چون مزاج نمک هم گرم بوده و اصلاح میکند. مخصوصاً سرد مزاجان میتوانند میزان فلفل و نمک ماهی را بیشتر بگیرند، البته گرم مزاجان بهتر است ماهی را بدون این افزودنیها استفاده نمایند.
- ماهی نمک سود از هر نوع که باشد گرم و مایل به خشکی است و ماهی نمک سود کهنه گرم و خشک و بدترین نوع غذا است.
طبع ماهی چیست؟
مزاج ماهی به طور کلی سرد و تر است.
ماهی دریا و آب شور، سردی و تری کمتری دارد و بعضی نسبت به بعضی گرم تر میباشند.
میزان سردی ماهیهای بزرگتری که در آبهای شیرین زندگی میکنند و فعالیت کمتری دارند، بیشتر است.
مصلح ماهی چیست؟
مصلح خواص و مزاج ماهی (موادی که بهتر است در هنگام پخت و یا مصرف همراه ماهی استفاده شوند تا عوارض آن کمتر شود) عبارتاند از: زنجبیل، گلپر، زیتون پرورده، ادویهجاتی چون فلفل و دارچین، مغز گردو و سبزیجات تند محلی
ماهیهایی که به صورت شکم پر آماده و استفاده میشوند از همین قاعده پیروی میکنند که در آن عنصر غالب، سبزیهای محلی، مغز گردو، رب انار، آب نارنج و مقداری نمک و ادویه است.
استفاده از گرمی جات دیگری همچون عسل، پودر زیره، خردل و سبزیجات تند همچون آویشن، ترخون و … هم میتوانند خواص و مزاج ماهی را بهبود بخشند و ضرر و سردی ماهی را کاهش دهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/