صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹
آنا مطرح کرد؛

چرا قراردادها و صورت‌های مالی صندوق ملی محیط زیست منتشر نمی‌شود؟/مدیران سازمان محیط زیست عملکرد صندوق را شفاف‌سازی کنند

با وجودی‌ که عیسی کلانتری شفافیت را یک اصل در سازمان حفاظت محیط زیست می‌داند و این‌که تاکنون تصمیم محرمانه‌ای در آن انجام نشده ولی ابهامات و تناقض‌‌هایی در عملکرد صندوق ملی محیط زیست وجود دارد که این ادعا را با چالش مواجه می‌کند.
کد خبر : 524521

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، صندوق ملی محیط زیست با هدف کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، حفظ و حمایت از محیط زیست، احیا و بهره‌برداری پایدار از محیط زیست تشکیل شد.


این صندوق بنا بر اذعان حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره‌های نهم تا یازدهم در زمان ریاست معصومه ابتکار بر سازمان حفاظت محیط زیست در دولت‌های هفتم و هشتم تشکیل و در دولت‌های نهم و دهم به دلیل بی‌استفاده بودن ملغی شد؛ اما ابتکار مجدداً و پس از به دست گرفتن سکان سازمان محیط زیست در دولت یازدهم آن را احیا کرد.


کلانتری: اصل در سازمان محیط زیست بر شفافیت است


با وجودی‌ که عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مدعی است که ما در سازمان اصل را بر شفافیت گذاشته و هیچ تصمیم محرمانه‌ای نداشتیم ولی به‌نظر می‌رسد در عملکرد صندوق ملی محیط زیست به‌عنوان مؤسسه‌ای وابسته به این سازمان ابهاماتی وجود دارد که تاکنون تمایلی برای رفع ابهام و شفاف‌سازی در ارتباط با آن صورت نگرفته است.




بیشتر بخوانید:


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: می‌گفتند شوهر بعضی از خانم‌ها در واردات بنزین نقش داشته‌اند/ اجازه دستکاری در پارک پردیسان را نمی‌دهیم




یکی از مواردی‌ که همواره در ارتباط با آن هیچ‌گونه گزارشی ارائه نشده گزارش‌های مالی در این حوزه است. با توجه به تأمین اعتبار این صندوق از منابعی همچون: بودجه، کمک‌های دولتی، غیردولتی، بین‌المللی، درآمد حاصل از صدور مجوز شکار و ... است و تاکنون هیچ مستندی از قراردادها و صورت‌های مالی در بحث استفاده از منابع در راستای تحقق اهداف صندوق منتشر نکرده است.


قراردادها و صورت‌های مالی صندوق ملی محیط زیست منتشر نمی‌شود؟


طبق اساسنامه صندوق ملی محیط زیست، هزینه‌کرد منابع درآمدی صندوق می‌بایست در مواردی همچون اعطای تسهیلات به کارخانه‌ها و کارگاه‌ها جهت کاهش آلایندگی محیط زیستی، حمایت مالی و همکاری در طرح‌ها و پروژه‌های زیست محیطی، اعطای تسهیلات مالی به مخترعان و محققان زیست محیطی صورت پذیرد.


اظهارات اخیر سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط ‌زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گواه این مدعا است که سازمان محیط زیست در عملکرد صندوق چندان شفافیتی به خرج نداده است.


وی در این‌باره می‌گوید نامه‌ای به سازمان محیط‌زیست ارسال شده مبنی بر این‌که به ما اطلاع دهند با توجه به واریزی که صندوق ملی محیط زیست داشته است این واریزی چگونه در پروژ‌ه‌ها به کار گرفته شده‌ است. طبق قانون، بودجه‌ای که از صندوق وارد می‌شود، باید صرف اصلاح محیط‌زیست شود و سؤال ما هم این بود که آیا واقعاً این اتفاق افتاده می‌افتد یا خیر و منتظر جواب هستیم که تا این لحظه سازمان محیط‌زیست جواب نداده است.


اعضای غیر و یا حتی ضدمحیط زیستی در صندوق ملی محیط زیست چه می‌کنند؟


علاوه بر موارد فوق حضور برخی از افراد غیر محیط زیستی و حتی دارای سوابق فعالیت‌های تجاری در هیئت مدیره این صندوق است.


برخی از این موارد بدین شرح است:



  • سعید نمکی، وزیر بهداشت: از خرداد ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۳۹۸ رئیس هیئت مدیره این صندوق بوده است. وی علاقه زیادی به موضوع شکار دارد و گفته می‌شود که او حتی قُرُق اختصاصی شکار خود را هم دارد.
    پیشکسوتان حوزه حیات وحش و سمن‌های محیط زیستی، بارها عیسی کلانتری را به دلیل انتخاب وی به عنوان مشاور و همچنین اجرای سیاست‌های شکارگرایانه مورد انتقاد قرار داده و به نقش مخرّب مشاوره‌های او در فروش مجوز شکار به خارجیان و ترویج شکار و همچنین سوءمدیریت در اداره زیستگاه‌ها و پارک‌های طبیعی ملی مثل پارک ملی گلستان اذعان داشته‌اند.



  • سید صفدر حسینی: فردی‌که در کابینه محمد خاتمی تصدی وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی با حکم وی به‌عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شد.
    حسینی در ماجرای حقوق‌های نجومی فیش حقوقی‌اش توسط یکی از کارکنان صندوق توسعه ملی منتشر شد که براساس آن وی در سال ۱۳۹۵ ماهانه ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کرد که مواردی چون کمک‌هزینه ورزش، خرید کتاب، اوقات فراغت فرزندانش نیز در آن لحاظ شده بود.
    وی از بهمن ۱۳۹۳ تا بهمن ۱۳۹۵ رئیس هیئت مدیره این صندوق بوده است.
     

  • مسعود شهسواری: در حال حاضر رئیس هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست است خود رئیس هیئت مدیره یک شرکت سیمان کردستان است.
    برای هر کارشناس محیط زیست این موضوع هویدا است که صنایعی همچون سیمان به‌عنوان یکی از آلاینده‌ترین صنایع زیست محیطی محسوب می‌شود ولی مشخص نیست چرا چنین فردی به‌عنوان یک گزینه مناسب در مؤسسه‌ای که در سطح ملی برای مبارزه با آلودگی و آلایندگی فعالیت می‌کند حضور دارد؟


این‌ها تنها بخشی از سؤالات و ابهاماتی است که سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در ارتباط با آن پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه نداده و امید آن می‌رود سازمان حفاظت محیط زیست آن هم در دولتی که بنا به اذعان خودشان دولتی زیست‌محیطی است در ماه‌های پایانی فعالیت خود بتواند در حوزه صندوق ملی محیط زیست پاسخ قانع‌کننده‌ای را به افکار عمومی ارائه دهد.


* قاسم شجاع


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر