دولت عزمی برای ساماندهی بازار مسکن ندارد/تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۲۰ میلیون مسکن باید ساخته شود
عادل نجفزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به وضعیت بازار مسکن و انتقاد از کمکاریهای دولت گفت: ابزارهای کنترلی را در طول سالیان متمادی در حوزه تولید برای تقاضای موجود در بازار مسکن داشتهایم اما متأسفانه عدم استفاده از آن، وضعیت فعلی را رقمزده است.
نماینده مردم ماکو و چالدران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۲۰ میلیون مسکن در کشور طبق نیاز جامعه ساخته شود، افزود: متأسفانه در طی سالیان گذشته مشوقهای لازم از نظر تقنینی در نظر گرفته نشده که این نیز روند تولید مسکن را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه در طول این چهار ماه که از عمر مجلس میگذرد، نمایندگان پیگیرانه و مجدانه بحث تولید مسکن را برای دولت تکلیف کردهاند، تصریح کرد: متأسفانه آنچه مشهود است، نبود عزم جدی در دولت نه برای کنترل بازار، نه استفاده از ابزارهای قانونی و نه حوزه تولید مسکن است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه مجلس باید دولت را مکلف کند تا از تجربه دورههای گذشته برای افزایش تولید مسکن استفاده کند، گفت: هرچند در گذشته نیز در موضوع ساخت مسکن مشکلاتی از حیث واگذاری این مسئولیت به پیمانکاران وجود داشت اما دولتها ورود به این بخش را از سر خود باز نکردند.
وی ادامه داد: تولید مسکن بهصورت مشارکتی باز هم قطع به یقین بازار را ملتهبتر خواهد کرد، بهاینترتیب که در اختیار قرار دادن زمین رایگان یا در حد رایگان به پیمانکار، به واگذاری بخشی از مسکن به خود تولیدکننده منجر شده و درنهایت این افراد بعداً سوداگران مسکن خواهند بود.
نجفزاده با بیان اینکه اگر ما دولت را مکلف کنیم که بهجای بحث تولید مسکن مشارکتی تولید مسکن مدیریتی انجام دهد، بهترین شرایط رقم خواهد خورد، گفت: دولت در بحث تولید مسکن مدیریتی مشوقهایی را در نظر میگیرد و زمین رایگان و در حد رایگان را آماده میکند و در همین راستا با کنترل قیمت مصالح، اقدام خواهد کرد که در این صورت، قیمتها نیز منطقیتر خواهند شد.
وی با انتقاد از عدم ورود دولت به بحث اصلاح نظام مالیاتهای مستقیم که در سال ۹۴ مقرر بوده اصلاح شود، افزود: دولت در این زمینه تعلل بسیاری داشته، درحالیکه با اخذ مالیات از زمینهای بلااستفاده و همچنین مالیات بر مسکنهای خالی منابع خوبی حاصل میشود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مالیاتهای مذکور تنظیمی بوده و درآمد حاصله باید به حوزه مسکن و تولید آن برگردد، گفت: متأسفانه دولت همین مقرریهای مالیاتی را هم بهعنوان عواید سرمایه برای خود حساب میکند و ما تا زمانی که تولید را به معنای واقعی به دست نیازمندان نرسانیم، قطعاً به تولید مسکن بهعنوان یک سرمایه و نه یک کالای مصرفی نگاه خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۵۱/پ
انتهای پیام/