دانشکده خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، میثم چگین اظهار کرد: تعالی علوم انسانی در مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه با استفاده از اساتید دغدغهمند و صاحبنظر در گروههای تخصصی شروع شده است و با قوت ادامه خواهد یافت.
سرپرست مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه تأسیس دانشکدههای موضوعی یکی از ضرورتهایی است که مورد تقاضا و استقبال بسیاری از واحدهای دانشگاهی نیز قرار گرفته است، افزود: راهاندازی دانشکدههای موضوعی حکمرانی، خانواده و کارآفرینی در واحدهای مختلف به تصویب رسیده و در حال راهاندازی هستند.
چگینی ادامه داد: از سوی دیگر نیز طراحی برخی از رشتههای میان رشتهای مانند رشته کارآفرینی، در گروههای تخصصی مرکز مطالعات، توسط اساتید آغاز شده است.
وی ادامه داد: نقطه کلیدی و اساسی فعالیتهای مرکز مطالعات و برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر، بازنگری برنامههای درسی است، این بازنگریها با معیارهای به روزسازی، بومیسازی، حکمیسازی و مهارتمحوری انجام خواهد شد. در حال حاضر سرفصلهای رشتههای علوم انسانی و هنر بازنگری و با سرفصلهای وزارت علوم مطابقت داده شده است.
چگین در ادامه ضمن بیان این مطلب که پیش از ابلاغ برنامههای درسی، سرفصلها در قالب کرسیهای ترویجی به نقد گذاشته میشود، اضافه کرد: این سرفصلهای بازنگری شده پس از اصلاح نهایی، برای بررسی به شورای گسترش معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه ارائه خواهد شد و در صورت تصویب برنامههای درسی بازنگری شده، دورهای برای توانمندسازی اساتید برگزار خواهد شد.
سرپرست مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد افزود: در صورت نیاز به تألیف کتاب درسی متناسب با سرفصلهای نهایی، فرایند تألیف کتاب درسی مطابق با فرایندهای پیشبینی شده در شیوهنامههای نشر، برنامهریزی و با کمک مجموعهای از مؤلفین انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هیئتهای اندیشهورز استانی نقش بسیار مهمی در ارائه طرحهای نوآورانه متناسب با ظرفیتهای بومی استان و برای حل مسائل و نیازمندیهای استانی دارند، گفت: این طرحها میتواند شامل پیشنهادهای خلاقانه در ایجاد رشتههای جدید، دانشکدههای جدید، نشریهها و تألیفات علمی جدید، دورههای توانمندسازی با هدف معرفت افزایی و دانشافزایی برای اساتید باشد.
چگین ادامه داد: یکی از نقاط انحرافی برای هیئتهای اندیشهورز استانی میتواند درگیری آنها با فرایندهای اجرایی باشد. به همین دلیل همواره از این هیئتها درخواست شده است فعالیت خود را صرفاً بر اندیشهورزی و ارائه طرحهای نیازمحور و خلاقانه متمرکز کنند.
سرپرست مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: بنابراین نکته قابل توجه در مورد این هیئتها این است که وظیفه آنها، طی کردن فرایندهای اجرایی در زمینههای پژوهشی و آموزشی برای به نتیجه رساندن مصوبات خود نیست بلکه وظیفه آنها رسیدن به طرحهای نیازمحور است، البته باید در طرحهای خود در خصوص امکانسنجی اجرایی نیز اندیشیده باشند، به گونهای که مسئولان استانی نیز به ضرورت و مزایای اجرای آن صحه گذارند.
منبع: مهر
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/