صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طی آئینی در اصفهان و با یاد شهیدسردار قاسم سلیمانی؛

سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان افتتاح شد

آیین افتتاحیه سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان طی مراسمی در فضای باز اصفهان برگزار شد.
کد خبر : 524114

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و نماهنگی به یاد سردار «حاج‌قاسم سلیمانی» آیین اقتتاحیه جشنواره سی و سوم آغاز شد، در حالی که گروهی از مردم اصفهان در ساختمان‌های مشرف به فضای برپایی افتتاجیه از بالکن منازل خود، این مراسم را تماشا کردند.


قدرت‌الله نوروزی، شهردار اصفهان در این آئین به روی صحنه دعوت شد و در ابتدای سخنان خود با سلام به کودکان سراسر ایران، نوجوانان و تلاشگران، فیلمسازان، دست‌اندرکان برگزاری و شش شهردار خواهرخوانده‌ اصفهان در این عرصه هنری بیان کرد: امیدوارم جشنواره سی و سوم در شهر سی و سه پل، شعار خود را «هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور» تحقق بخشد. در این شرایط سخت کودکان و نوجوانان بیشترین زمان خود را در فضای مجازی می‌گذرانند و ما باید از این فرصت استفاده کنیم و به وسیله سینما، هر خانه، یک پایگاه فرهنگی شود و کودکان و نوجوانان با فیلم‌هایی که در جشنواره تولید شده و از طریق فضای مجازی نمایش داده می‌شود، فیلم‌ها را ببینند و داوری کنند.


او گفت: این امکان امروز فراهم است. این پیام جشنواره این است که زندگی جاری است. خوشحالیم امسال ببش از صد فیلم به خانه‌ها راه پیدا می‌کند و بیشتر خوشحالیم که فیلم‌ها به مناطق کم‌برخوردار هم می‌رود.


شهردار اصفهان در پایان سخنانش گفت: به همه کودکان و نوجوانان ایران سلام عرض می‌کنم و از همه شما سپاسگزارم.


در ادامه این مراسم، پیام‌های مختلفی که از کشورهای خواهرخوانده اصفهان برای تبریک آغاز جشنواره سی و سوم به صورت ویدئویی ارسال شده بود پخش شد. مجری در ادامه به پخش این برنامه از طریق شبکه امید، تلویزیون تعاملی تیوا و صفحه رسمی جشنواره اشاره کرد و برخط بودن آن تاکید کرد.


در ادامه، مرادی مجری برنامه عمو مسعود و‌گروه آبنباتی از مجریان کودک اصفهان را به روی سن دعوت کرد. سپس عروسک‌هایی با تن‌پوش‌های خاص به روی سن آمدند و به اجرای برنامه‌ پرداختند. تاکید به داوری بچه‌ها، رأی دادن آنها به فیلم‌ها، تماشای فیلم‌ها و تأکید بر شعار جشنواره «هر خانه ‌یک سینماست، هر کودک یک داور» است، از مضامین آهنگی بود که عمو‌مسعود اجرا کرد. او سپس به کودکانی که از طریق پنجره‌ها در حال تماشای مراسم افتتاحیه جشنواره بودند سلام کرد و از آن‌ها خواست خودشان و فیلمسازان جشنواره را تشویق کنند و در ادامه آهنگ «شکر خدا» را با همراهی بچه‌هایی که از طریق پنجره در حال تماشای او بودند اجرا کرد و بچه‌ها با تکان دادن پرچم‌هایی که در دست داشتند او را همراهی کردند.


در ادامه پیام دبیر جشنواره، در آئین افتتاحیه این رویداد پخش شد. علیرضا تابش دبیر سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پیامی ویدئویی به مناسبت آغاز به کار جشنواره بیان کرد: «با نام و یاد خدا سی‌وسومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان را آغاز می‌کنیم، «هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور» شعار جشنواره سی‌وسوم است. جشنواره‌ای که بخشی از خاطرات تصویری کودکان و نوجوانان را با خود حمل می‌کند. خرسندم آغاز عصر جدید جشنواره‌های سینمایی را در سال ۱۳۹۹ و در شرایط کرونایی اعلام کنم. به قول فیلسوفی بزرگ دری که باز شد دیگر به این راحتی بسته نمی‌شود.»


او در پیام خود ادامه داد: «جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان امسال در شرایط کرونایی دری جدید به روی سینمای ایران و عصر رسانه‌های دیجیتال گشود. تلاش دوماهه همکارانم در بخش فنی، نویدبخش جشنواره‌ای متفاوت است تا کودکان و‌ نوجوانان ایرانی بتوانند لحظات متفاوت و شادی را در خانه‌های خود با دیدن فیلم‌های کودکان و نوجوان تجربه کنند.»


تابش گفت: «در مقام دبیر جشنواره امسال این احساس را دارم که در کنار کادر قهرمان درمان، مدیران و مسئولان کشور توانسته‌ایم باری هرچند کوچک از دوش مردم قهرمان کشورمان برداریم و لحظاتی خوش و متفاوت برای کودکان و نوجوانان در مدت شش روز از ۲۷ مهرماه تا ۲ آبان برای آن‌ها رقم بزنیم.»


او با بیان اینکه در جشنواره امسال ۱۰۷ عنوان فیلم در ۳۹ باکس در پلتفرم‌های نماوا، فیلیمو و تیوا عرضه می‌شود، افزود: «کودکان و نوجوانان ایرانی می‌توانند برای اولین بار ایده و نظر خود را به دست‌اندرکان برگزاری جشنواره و تولیدکنندگان آثار اعلام‌کنند. برگزاری جشنواره امسال سبب شد تا به این شعار برسیم که (هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور)، پس کودکان و نوجوانان متولد ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ یعنی بچه‌های پنج تا پانزده ساله هر روز در ایام جشنواره نظر خود را درباره فیلم‌های جشنواره به ما اعلام کنند.»


دبیر سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان تصریح کرد: «معنی مخاطب و نحوه ارائه اثار در جشنواره امسال کاملا با جشنواره‌های سابق متفاوت است. بستر پخش فیلم‌های جشنواره به دلیل شرایط کرونایی سالن‌های سینما نیست، بلکه پلتفرم‌هایی است که تمام هموطنان ما در خانه‌هایشان می‌توانند با مراجعه به آن در طول مدت شش روز فیلم‌های جشنواره را تماشا کنند.»


او برگزاری کارگاه‌های آموزشی جشنواره در بخش ملی و بین‌المللی را از جمله برنامه‌های جشنواره دانست و افزود: « این کارگاه‌ها هرروز از اصفهان پخش خواهد ‌شد. پنل‌های تولید مشترک، جلسات گفت‌وشنود درباره فیلم‌ها و کتابخانه ویدئویی جشنواره ویژه پخش‌کننده‌ها از طریق پلتفرم‌ها و سامانه‌های پخش و نمایش فیلم نیز در دسترس است. امیدوارم جشنواره سی‌وسوم خاطرات متفاوتی برای کودکان و نوجوان ایرانی رقم بزند. کودکانی که متولدین عصر دیجیتال هستند از ما که متولدین عصر آنالوگ هستیم در بهره‌برداری از آثار و فیلم‌های ارائه شده مهارت بیشتری دارند.»


تابش به برگزاری المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران با همکاری بنیاد سینمایی فارابی و انجمن‌ سینمای جوانان ایران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال به صورت مجازی اشاره کرد و ادامه داد: «امسال برای همه جوانان حاضر در این المپیاد آرزوی موفقیت دارم، المپیادی که زمینه‌ساز حضور استعداد‌های نوجوان در آینده سینمای این کشور است. بار دیگر از همه همکارانم در ستاد برگزاری جشنواره و همه هنرمندانی که امسال آثارشان در جشنواره فیلم کودک و نوجوان به نمایش گذاشته می‌شود همچنین داوران و تمام همراهان این دوره از جشنواره در فضای مجازی تشکر می‌کنم، به خصوص کودکان و‌ نوجوانان ایرانی که مخاطبان فراگیر این دوره از جشنواره هستند. منتظریم تا نظرات مخاطبانمان را در پلتفرم‌های نمایش فیلم مشاهده کنیم.»


پس از پخش پیام ویدئویی دبیر، آهنگ‌های نوستالژیک یکی بود یکی نبود، خونه مادربزرگه، خواهران غریب، توسط تعدادی از نوجوانان اصفهانی روی سن اجرا شد و در ادامه تیزر معرفی فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره پخش شد.


پس از اجرای گروه آوازی مولا، مجری برنامه از تمامی کسانی که از پنجره‌هاوبالکن‌های منازل خود، در حال تماشای این آیین بودند، درخواست کرد یک دقیقه سکوت کنند و به احترام شهیدان راه سلامت و کسانی که از جان خود گذشتند و در خط اول مبارزه با ویروس منحوس کرونا ایستادند، فاتحه‌ای قرائت کنند.


در ادامه مراسم افتتاجیه جشنواره سی و سوم، مجری برنامه، از شایان نصیری و آسنا کریمیان دعوت کرد برای قرائت بیانیه جسنواره روی سن بیایند و این دو ‌کودک به زبان فارسی و انگلیسی، این متن را قرائت کردند.


در این بیانیه آمده بود: نزدیک به سه دهه است که از برگزاری این جشنواره می‌گذرد و نزدیک به دو دهه است که اصفهان میزبان این رویداد سینمایی است. جشنواره‌ای که به ایستگاه سی ‌و سوم رسیده و امسال به ناچار به دلیل بیماری کروتا به صورت محازی برگزار می‌شود و اسم این حسنواره با نام اصفهان و سی و سه پل گره خورده است. کودکان و نوجوانان اصفهانی دوره سی و سوم حشنواره را به‌صورت محازی و ویژه آغاز می‌کنند و برپایی کتابخانه و موزه جشنواره از ویژگی‌های این دوره است. جشنواره با یادآوری این نکته که سینما زنده است و می‌توان از هر خانه بک سینما ساخت و هر کودک می‌تواند یک داور باشد، و این رویکرد، زمینه شکوفایی کودکان در هنر هفتم را بیش از پیش فراهم کرده است.


در ادامه این مراسم که در منطقه ۱۳ اصفهان برپا شد، چراغ‌های سی و سه پل اصفهان به مناسبت برگزاری این رویداد فرهنگی، یک به یک روشن و آسمان اصفهان نورانی شد. این مراسم با پخش موسیقی متن فیلم «منطقه پرواز ممنوع» از آثار برگزیده دوره گذشته جشنواره، به پایان رسید.


مراسم متفاوت افتتاحیه این دوره جشنواره در حالی در یکی از فرهنگسراهای شهرداری اصفهان برگزار شد که کودکان و خانواده‌هایشان از پشت پنجره یا بالکن خانه خود مراسم را تماشا می‌کردند. برخی دیگر نیز از طریق تلویزیون و عده‌ای نیز در فضای مجازی این مراسم را تماشا کردند. تن‌پوش‌های عروسکی در ساختمان برخی خانه‌های مجاور فرهنگ‌سرای محل برگزاری افتتاحیه حضور پیدا کرده و به شادی و نشاط پرداختند. پدران و مادران همراه و همدل با فرزندان خود از دور در این جشن کودکانه حاضر بودند. سرودهای نوستالژیک از “خونه مادر بزرگه” گرفته تا “خواهران غریب” را خواندند و دست و پا کوبیدند. بچه‌ها با گروه سرود عمو مسعود آب نباتی همخوانی کردند. نور موبایل‌ها از هر روزنه بر می‌تابید تا نویدبخش آغاز کودکانه‌ترین جشنواره دنیا باشد و محمدرضا صفدریان قهرمان صخره نوردی ایران بر فراز این ساختمان‌ها رفت تا نشان آغاز این جشنواره را بر دل آسمان برگشاید.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

برچسب ها: قاسم سلیمانی
ارسال نظر