صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۳ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹

طبع، خاصیت، ضررها و مُصلح تمرهندی در ویکی آنا

تمر هندی حاوی مواد مغذی است و میوه ارزشمندی در سراسر جهان محسوب می‌شود. 
کد خبر : 524084

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ نام تمرهندی برگرفته از نام تمبر به معنای خرمای خشك است؛ میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی كاملا رسید به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای متمایل به قرمز خواهد شد.


درخت تمرهندی بومی مناطق استوایی آفریقا به‌ویژه سودان است، اما در تمام مناطق استوایی دنیا این درخت را به خاطر طعم خاص و فایده‌هایش می‌کارند.


 درختچه متوسطی دارد که برگهای آن همیشه سبز است و میوه آن داخل پوسته ای باریک و قهوه ای رشد می کند و پوسته، خود درون یک پوشش سخت قرار دارد. داخل پوسته پالپ های چسبنده، گوشتی و آب داری است که میوه آن را تشکیل می دهد و مواد مغذی و طعم تمرهندی آنجاست.


تمر هندی نوع خوب باید تازه و تر باشد و پژمردگی بر آن راه پیدا نکند و ترش مزگی آن کاملاً مشخص باشد.
در تهیه قلیه‌ماهی و آش‌ها و به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها بکار می‌رود.
طعم این میوه زمانی كه خوب نرسیده بسیار ترش است و هر چه بیشتر می‌رسد شیرین‌تر می‌شود و بچه‌ها آن را به عنوان تنقلات می‌خورند.



خاصیت و ضرر تمرهندی



  • در هنگام مصرف باید آن را در آب بخیسانند و سپس صاف کرده، با شکر یا عسل یا نبات شیرین کنند و بیاشامند. از دست مالیدن زیاد آن در آب باید پرهیز کرد.

  • در آب و هوای گرم باعث جلوگیری از شدت حرارت درون می‎‌شود. برای رفع تشنگی مفید بوده و تب را پایین می‌آورد.

  • تمرهندی برای اختلالات کبدی و کم اشتهایی در افراد گرم مزاج مفید است. مصرف کمی تمرهندی قبل از غذا، اشتهای این افراد را تحریک می‌کند.

  • تمر هندی از مرض جذام جلوگیری می‌کند.

  • تمر هندی مقوی قلب می باشد. یک ساعت بعد از غذا میل شود.

  • تسکین دهنده آشفتگی و تهوع صفراوی می باشد.

  • غرغره تمر هندی برای خناق مفید می باشد.




  • مزمزه آن جوش‌های دهان را از بین می‌برد.

  • هیچ گاه ناشتا تمر هندی نخورید.

  • فیبر موجود در تمرهندی از آن  یک ملین طبیعی ساخته است.

  • خوردن تمر برای درمان سوزاک مفید است.

  • برای درمان بواسیر دانه تمر هندی را بصورت پودر کرده روی زخم بپاشید.

  • گرد پوست درخت تمر جهت التیام زخم و جراحات سودمند می باشد.

  • تقویت کننده معده و قلبی که دچار سستی شده باشند (معده‌ای را که از بسیار استفراغ کردن، سست شده، جمع آورد).

  • تسکین دهنده حالت تهوع و قی صفراوی است.

  • یکی از مهمترین ویتامین های موجود در تمر هندی گروه ویتامین B است. تیامین از مهمترین ویتامین های خانواده B است و به مقدار فراوان در تمر هندی وجود دارد.

  • تمرهندی منبع غنی آهن است و مصرف آن به تنهایی می تواند ۱۰ درصد از نیاز روانه تان را تامین کند.

  • در تب‌ها از قی و تشنگی، جلوگیری می‌کند.

  • ملین است و برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش و رفع یبوست گرم مزاج‌ها مفید است.

  • روغن تمر هندی خاصیت ضد التهابی دارد . مصرف آن می تواند موجب کاهش درد زانو، التهاب، آرتروز، روماتیسم و نقرس و سوزش چشم شود.

  • یکی از ترکیبات خاصی که از تمر هندی بشکل ادویه می توان گرفت هیدروکسی سیتریک اسید(HCA) است. HCA موجب مهار شدن آنزیم ذخیره کننده چربی بدن می شود و درنتیجه با کاهش وزن ارتباط دارد.

  • مصرف زیاد تمر هندی؛ برای طحال مضر است.

  • منجر به افت شدید قند خون می‌شود.

  • مصرف منظم و مستمر تمر هندی به تشکیل سنگ صفرای کمک می‌کند.

  • نگرانی اصلی راجع به تمرهندی، قدرت آن در کاهش فشارخون و رقیق کردن خون است. اگر اتفاقی بیفتد؛ بند آوردن خونریزی دشوار می‌شود. اگر آسپرین یا سایر رقیق کننده های خون مصرف می کنید، مراقب باشید در مصرف آن زیاده روی نکنید.

  • مصرف زیاد خوراکی‌های سرشار از ویتامین C مانند تمرهندی می‌تواند باعث بالارفتن استروژن خون و در نتیجه انقباض رحم و خون‌ریزی شود و در نهایت سقط جنین را در خانم‌های باردار به دنبال داشته باشد.

  • ممکن است در برخی افراد سبب بروز اختلالات گوارشی مانند اسهال گردد.

  • افرادی که مبتلا به انسداد مجاری و سرفه هستند، باید از مصرف تمرهندی اجتناب کنند.

  • زنان باردار باید مصرف این میوه را محدود کنند.




  • مصرف زیاد تمر هندی برای افرادی که دارای سنگ کیسه صفرا هستند مضر است.

  • به افرادی که دچار مشکلات گوارشی و گلو درد مزمن هستند مصرف زیاد تمبر هندی توصیه نمی‌گردد.

  • افراد مبتلا به دیابت هم باید در مصرف تمر هندی احتیاط کنند.



طبع تمرهندی چیست؟


مزاج آن سرد و خشک است.



مصلح تمر هندی چیست؟


کتیرا، خشخاش، بنفشه و لعاب به‌دانه مصلح و بهبود دهنده خاصیت و مزاج تمر هندی هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر