صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گوشت شتر در ویکی آنا

در آموزه‌‌های دینی آمده که گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد کرده و اعصاب را تقویت می‌کند و از اختلالات در رشد جنین جلوگیری می‌کند و مصرف آن به بانوان باردار، شیرده، دانش ‌آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال توصیه شده است.
کد خبر : 524074

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،​ گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.


ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک در آن است؛ چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می‌کند.


ظاهر این گوشت شبیه گوشت گاو است، اما زمانی که می‌خواهید این گوشت را بپزید خبری از سفتی و دیر پز بودن نیست و بافتی نرم و لذیذ دارد که برای چرخ کردن و کبابی بسیار مناسب است.


گوشت شتر ها ی جوان که سن ان ها ما بین یک تا سه سا ل است نرم تر و خوش طعم تر از گوشت شتر های بزرگسال است که معمولا گوشتی سفت و دیر هضم دارند و هر چه سن حیوان بیشتر و بیشتر شود ،از میزان نرمی گوشت کاسته می شود .چرا که هر چه عمر شتر بالا رود پیوند های موجود بین الیاف بافت همبند افزایش می یابد و کمتر تحت تا ثیر حرارت و انزیم ها قرار می گیرند .قابل ذکر است که گوشت شتر های مسن و پیر برای سرخ کردن مناسب نیستند.



خواص و مضرات گوشت شتر



  • وجود مواد طعم‌دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می‌دهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود.

  • وجود انواع ویتامین ها بویژه ویتامین B، فسفر و کلسیم در گوشت شتر در رشد جنین مؤثر و مفید می باشد.

  • همچنین گوشت شتر به کاهش وزن کمک می کند. مطالعات نشان داده اند که گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم از سایر گوشت ها بهتر است، بنابراین مصرف گوشت شتر برای کاهش وزن سالم و مفید است.

  • گوشت شتر سبب تقویت قوای جسمی و جنسی می‌شود.

  • مصرف متعادل آن قابلیت نعوظ را در مردان افزایش می‌دهد.

  • این گوشت برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوق‌العاده مفید است و پزشکان خوردن آن را هر چند وقت یک‌بار به افراد بالای ۶۰ سال توصیه می‌کنند.

  • گوشت شتر می تواند تب فصلی، درد سیاتیک و درد شانه را درمان کند.

  • سوپ گوشت شتر می تواند موجب درمان کدر شدن قرنیه و تقویت بینایی شود.

  • از چربی شتر برای کاهش درد بواسیر استفاده می شود.

  • از چربی موجود در گوشت شتر می توان برای از بین بردن کرم استفاده کرد.

  • ریه های خشک شتر می توانند آسم را به ویژه در صورت مصرف با عسل درمان کند.

  • گوشت شتر منبع غنی آهن می باشد. آهن یکی از مواد بنیادی مربوط به هموگلوبین خون می باشد که خطر ریسک ابتلا به کم خونی را کاهش می دهد.

  • گوشت شتر سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین A و ویتامین B است که باعث حفظ سلامت پوست و سلول های غشای مخاطی انسان می شود.

  • گوشت شتر نقش حیاتی در پیشگیری از سرطان دارد. گوشت شتر حاوی لینولئیک اسید چرب غیر اشباع است این اسید چرب از تعامل با سایر اسیدهای چرب اشباع نشده جلوگیری می کند و منجر به پیشگیری از سرطان می شود.




  • مصرف آن به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامش‌بخش و باعث روان‌شدن ذهن می‌شود.

  • گوشت شتر غنی از پروتئین است و دارای کلسترول کمی می باشد. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می توانند از گوشت شتر استفاده کنند زیرا این گوشت برای آنها بسیار مفید است.

  • گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌‌کند و ضعف جسمانی را برطرف می‌کند.

  • توصیه می‌شود که خانم‌های باردار و شیرده، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

  • معمولاً از استخوان قلم و روغن کوهان شتر در درمان درد پا و کمر (عرق النساء) و دردهای روماتیسی استفاده می‌‌شود.

  • گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف نمایند.

  • در بین اجزای شتر، کوهان آن دارای چربی زیادی می باشد به همین علت مصرف آن برای افراد دارای امراض قلبی و عروقی و کهنسال توصیه نمی گردد.



طبع گوشت شتر چیست؟


مزاج گوشت شتر گرم و خشک است.



مصلح گوشت شتر چیست؟


طبیعت گوشت شتر، گرم و خشک است و در صورت تمایل به مصرف، بهتر است با روغن زیتون جوشانده شده و با نمک و شوید، فلفل، سرکه و زیره پخته شود.


پختن گوشت شتر با نمک و شوید و خوردن کمی خردل یا زنجبیل بعد از آن مصلح گوشت شتر است.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر