صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۲ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹

بهترین دمنوش‌ها برای لاغری و چربی‌سوزی

در گزارش زیر با دمنوش‌های چربی‌سوز‌ی آشنا می‌شویم که به کاهش وزن و چربی‌های شکمی کمک می‌کنند.
کد خبر : 523970

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، چای بعد از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی دنیا است و مردم سرتاسر دنیا از نوشیدن آن لذت می‌برند. این نوشیدنی خوش عطر معمولاً از برگ‌های کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود، یک گیاه همیشه سبز که منشأ آن قاره آسیا است. مصرف چای به طور کلی فواید زیادی برای سلامت ما دارد، از جمله اینکه جلوی صدمه دیدن سلول‌های خونی را می‌گیرد و ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی را کاهش می‌دهد.


برخی تحقیقات نشان داده میان مصرف چای و کاهش وزن و چربی‌های شکمی ارتباط وجود دارد. طبق تحقیقات، برخی انواع چای اثربخشی بیشتری در این خصوص دارند.


در ادامه با چای‌های چربی سوز‌ی آشنا می‌شویم که به کاهش وزن و چربی‌های شکمی کمک می‌کنند.


چای سبز



چای سبز شناخته شده‌ترین نوع چای است و فواید مختلفی برای سلامت ما دارد. اما در مورد کاهش وزن هم یکی از مؤثرترین انواع چای محسوب می‌شود. چون عصاره‌ی چای سبز کاتچین زیادی دارد، نوعی آنتی اکسیدان طبیعی که می‌تواند سوخت و ساز بدن را بهبود ببخشد و کار چربی سوزی را به ویژه در ناحیه‌ی شکم بیشتر کند.


چای سبز حاوی مواد بیواکتیوی مثل کافئین و EGCG است که می‌توانند تأثیرات زیادی بر سوخت و ساز بدن داشته باشند (به مولکول‌هایی که قادر به تاثیرگذاری در ارگانیسم‌های زنده هستند بیواکتیو گفته می‌شود). به علاوه، مواد موجود در چای سبز میزان هورمون‌هایی را در بدن افزایش می‌دهند که وظیفه‌ی چربی سوزی را برعهده دارند و چربی بیشتری را وارد جریان خون می‌کنند که بدن از آن به عنوان انرژی استفاده می‌کند.


چای پوئر



نوع منحصر به فردی از چای به نام پوئر (Puerh) وجود دارد که نامش را از شهر پوئر در استان یوننان چین گرفته است. چای پوئر از خانواده‌ی چای سیاه چینی است و طی یک واکنش شیمیایی میان باکتری‌های مفید و چای فرآوری نشده‌ای که تنها در آفتاب خشک شده، تخمیر می‌شود. این چای عطر آرامش بخش و خاک مانندی دارد که به مرور شکل می‌گیرد و معمولاً آن را بعد از خوردن غذا می‌نوشند. چای پوئر هر چه مدت طولانی تری بماند، عطر آن بیشتر می‌شود.


برخی تحقیقات نشان داده چای پوئر قادر به افزایش روند کاهش وزن است. چای پوئر جلوی سنتز اسید‌های چرب را می‌گیرد، سپس فرآیند لیپوژنز را تحت تأثیر قرار می‌دهد که چربی را تقریباً بلافاصله بعد از خوردن غذا تبدیل به انرژی می‌کند. این امر مانع از انباشت چربی می‌شود و به علاوه، جلوی افزایش وزن را می‌گیرد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده چای پوئر قند و سطح گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد.


چای سیاه



چای سیاه مملوء از مواد مغذی‌ای است که اندکی با مواد موجود در چای سبز یا سفید متفاوت هستند. اما همچون چای‌های سبز و سفید، تحقیقات نشان داده میان مصرف چای سیاه و کاهش وزن ارتباط وجود دارد. چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید یا پلی فنول است که فواید زیادی برای سلامت ما از جمله کاهش وزن دارد. علاوه بر این، پلی فنول موجود در چای سیاه به تولید اسید‌های چرب زنجیره کوتاه توسط دستگاه گوارش کمک می‌کند، اسید‌هایی که سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند.


علاوه بر کاهش وزن، چای سیاه برای قند خون هم مفید است. تحقیقات نشان داده نوشیدن هم قهوه و هم چای ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد. در حقیقت، مصرف دست کم ۳ فنجان چای یا قهوه در روز می‌تواند ریسک بروز دیابت نوع دو را تا ۴۲ درصد کاهش دهد.


چای اولانگ



چای اولانگ (Oolong) نوع سنتی‌ای از چای چینی است که اندکی اکسیده شده است. این چای عطری خوش و میوه مانند و طعمی بسیار منحصر به فرد دارد. تحقیقات نشان داده چای اولانگ می‌تواند با بهبود فرآیند چربی سوزی و سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن، کاهش وزن را بیشتر کند. بخشی از فواید چای اولانگ برای کاهش وزن از پلی فنول‌های موجود در آن ناشی می‌شود.


برخی از این پلی فنول‌ها کمک می‌کنند در طی روند کاهش وزن سرعت سوخت و ساز بدن کاهش پیدا نکند، تداوم کاهش وزن را اندکی ساده‌تر می‌کنند و کمک می‌کنند وزن جدید خود را حفظ کنید. علاوه بر این، چای اولانگ سرشار از کاتچین و کافئین است. این دو ماده به همراه یکدیگر به افزایش سرعت سوخت و ساز بدن و مقدار چربی‌ای که می‌سوزانید کمک می‌کنند و در عین حال کمک می‌کنند توده‌ی بدون چربی خود را حفظ کنید.


چای سفید



چای سفید فرآوری بسیار مختصری دارد و زمانی که هنوز گیاه‌تر و تازه‌ای است به دقت چیده می‌شود. این چای طعم بسیار واضحی دارد که با مزه‌ی دیگر انواع چای متفاوت است. چای سفید مزه‌ی شیرین ملایم و دلچسبی دارد. این نوع از چای فواید مختلفی دارد، از بهبود سلامت بدن گرفته تا از بین بردن سلول‌های سرطانی.


چای‌های سفید و سبز میزان کاتچین یکسانی دارند که به روند کاهش وزن هم سرعت می‌دهد هم آن را مؤثر می‌کند.


علاوه بر این، چای سفید به شکلی مؤثر جلوی تشکیل سلول‌های چربی جدید را که به آن‌ها آدیپوست گفته می‌شود، می‌گیرد. با کاهش تشکیل سلول‌های چربی جدید، وزن کمتری اضافه می‌کنید. به علاوه، مصرف چای سفید باعث لیپولیز یا همان فرآیند چربی سوزی در بدن می‌شود. وقتی چربی اضافه‌ی بدن به شکل مؤثری بسوزد، وزن کاهش پیدا می‌کند.


چای رویبوس



چای رویبوس (Rooibos) نوعی چای گیاهی است که از برگ‌ها و ساقه‌های نازک گیاهی از آفریقای جنوبی به نام آسپالاتوس لینیریس تهیه می‌شود. از این چای به خاطر خواص فراوانش استفاده می‌شود و تحقیقات هم نشان داده چای رویبوس در کاهش وزن مؤثر است. این چای سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مثل آسپالاتین و نوتوفاگین است که به از بین بردن رادیکال‌های آزادی که به دی‌ان‌ای صدمه می‌زنند، کمک می‌کنند.


به علاوه، این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند به متعادل شدن قند خون کمک کنند و مقاومت انسولینی را بهبود بخشند. چای رویبوس شیرین و کم کالری است، بنابراین می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای نوشیدنی‌های شیرین باشد. این چای می‌تواند به متعادل نگه داشتن سطح گلوکز خون کمک کند، امری که جلوی افزایش‌های شدیدی را می‌گیرد که می‌تواند منجر به بروز علائم گرسنگی و احتمالاً باعث کاهش دریافت کالری شود.


چای ماچا



چای ماچا (Matcha) که به عنوان چای پودری هم شناخته می‌شود، از همان گیاه چای سبز تهیه می‌شود. اما چای ماچا با خاطر متفاوت بودن شکل فرآوری اش، به خصوص در کمک به کاهش وزن بسیار قدرتمند است و از چای سبز مؤثرتر است. این چای کالری کمی دارد، به طوری که هر گرم آن حدود ۳ کالری دارد.


به علاوه، همچون چای سبز، چای ماچا هم حاوی آنتی اکسیدان‌های زیادی مانند اپی‌گالوکتشین گالات است که می‌تواند بدن را از سموم پاک کند، دستگاه ایمنی را بهبود بخشد و التهابات موجود در دستگاه‌های مختلف بدن را کاهش دهد. این ماده می‌تواند مانع از افزایش وزن شود و به فرآیند کاهش وزن سرعت دهد. جالب آنکه تحقیقات نشان داده چای ماچا سوخت و ساز بدن را بهبود می‌بخشد یا افزایش می‌دهد. کاتچین موجود در این چای به بهبود سرعت سوخت و ساز بدن در زمان ورزش و بعد از آن کمک می‌کند.


چای بادرنجبویه



بادرنجبویه (Lemon balm) نوعی گیاه است که به تأثیرات آرامش بخش و تسکین دهنده اش شهرت دارد و چای آن یکی از آن دست نوشیدنی‌هایی است که مصرف آن برای بهبود سلامت کلی توصیه می‌شود. بادرنجبویه از همان خانواده‌ی نعناع فلفلی است. چای این گیاه علاوه بر آنکه باعث کاهش اضطراب، بهبود خواب و بهبود پوست و مو می‌شود، نوشیدنی بسیار خوبی است برای کسانی که به دنبال بهبود وضعیت گوارشی خود هستند.


بادرنجبویه به فرآیند هضم سرعت می‌دهد و باعث می‌شود اجابت مزاج به موقعی داشته باشید. به علاوه، این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که به تصفیه‌ی خون، سم زدایی بدن و کنترل سطح غیرنرمال هورمون‌هایی کمک می‌کنند که باعث می‌شوند زود به زود گرسنه شوید.


چای دارچین



دارچین نوعی ادویه با عطری شیرین است که مزه و رنگ ملایمی به غذا‌ها می‌بخشد. چای دارچین ذاتاً کم کالری است و می‌تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند، امری که باعث می‌شود کالری کمتری مصرف کنید و جلوی افزایش وزن را می‌گیرد. مصرف منظم دارچین به دستگاه گوارش کمک می‌کند عملکرد درستی داشته باشد و می‌تواند مثل یک قرص جادویی برای کاهش وزن، به خصوص چربی‌های موجود در ناحیه‌ی شکم عمل کند.


ترکیب پودر دارچین با عسل می‌تواند مانع از انباشت چربی در بدن شود و به سوخت و ساز بدن سرعت دهد. دارچین مملوء از ماده‌ای به نام سینامالدهید است که تقریباً همه‌ی فواید این ادویه از آن ناشی می‌شود و حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان پلی فنول بسیار قدرتمند است. علاوه بر این، در مقایسه با دیگر گیاهان و ادویه‌هایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، دارچین مقام سوم را از نظر میزان آنتی اکسیدان دارد. این نکته به این معنی است که می‌توانید از دارچین به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی برای جلوگیری از اکسایش ناخواسته‌ی لیپید‌های درون مواد غذایی استفاده کنید.


چای زردچوبه



زردچوبه با آن رنگ زرد مایل به نارنجی اش هم به غذا‌های ما رنگ می‌بخشد و هم فواید بی شماری برای سلامت ما دارد. اصلی‌ترین آنتی اکسیدان این ادویه کورکومین است، یک ماده‌ی ضد التهابی که قرن‌ها است از آن در طب سنتی چین استفاده می‌شود. زردچوبه می‌تواند وزن را کنترل کند، چاقی را از میان ببرد و اختلالات متابولیک را درمان کند.


کورکومین یعنی همان آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه التهاب را در بسیاری از سلول‌ها از جمله سلول‌های لوزالمعده، چربی و عضلات سرکوب می‌کند. این امر مانع از بروز مقاومت انسولینی، بالا رفتن قند خون و دیگر مشلات متابولیک ناشی از چاقی می‌شود. بدن وقتی درگیر مقابله با التهاب نباشد، راحت‌تر می‌تواند روی کاهش وزن تمرکز کند.


چای لیموترش و زنجبیل



لیموترش و زنجبیل فواید مختلفی برای سلامت کلی بدن دارند که افزایش سوخت و ساز یکی از آن‌ها است. این ترکیب همچنین می‌تواند انرژی‌ای ۳ برابر بیشتر از قهوه و قند به شما بخشد. این نوشیدنی مملوء از آنتی اکسیدان است و به خاطر ویتامین C زیادی که در آن وجود دارد می‌تواند دستگاه ایمنی را تقویت کند. علاوه بر این، زنجبیل می‌تواند میزان قند خون را متعادل کند، امری که عامل هوس‌های غذایی ما است.


به علاوه، زنجبیل جذب چربی در بدن را بیشتر می‌کند و مانع از انباشت آن می‌شود. لیموترش هم به بهبود سلامت کبد و به این ترتیب بهبود گوارش کمک می‌کند، چون زردآبی که در کبد تولید می‌شود به تجزیه‌ی چربی‌ها کمک می‌کند.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر