صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹

شوخی تلخ شیخ با تاریخ/ آقای رییس‌جمهوری! از مردم مایه نگذارید

تفسیر نادرست رییس‌جمهور از صلح امام حسن(ع) با انتقاد فراوان مواجه شده‌است.
کد خبر : 523874

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مصادره وقایع تاریخی از سوی شخص رییس‌جمهوری، تاکنون یکی از ابزارهای مهم دولت برای بهره‌برداری سیاسی از فضای روانی موجود و حتی ایجاد انحراف در افکار عمومی از موضوعات مهم و اساسی کشور به موضوعات حاشیه‌‌ای و نامهم، بوده است. حسن روحانی در آخرین اظهارات خود، از صلح امام‌حسن(ع)، درس مذاکره و سازش با دشمن را برداشت کرده است؛ استنتاجی که نمی‌تواند با پیشتازی بایدن در برخی نظرسنجی‌ها در آمریکا و بهجت و سرور اصلاح‌طلبان از این موفقیت براي آماده‌سازی فضای روانی جامعه برای آغاز مذاکره مجدد با دموکرات‌ها، بی‌ارتباط باشد.


 حسن روحانی، رییس‌جمهوری کشورمان روز چهارشنبه، 23 مهر، در جلسه هیات دولت، با اشاره به صلح امام حسن(عليه‌السلام)، گفت: امام حسن(ع) در پاسخ به اعتراض برخی از اصحاب خود درمورد پیمان صلح‌شان، فرمود که وقتی اکثریت قاطع جامعه و مردم صلح می‌خواهند، من صلح را انتخاب می‌کنم. وی افزود: امام مجتبی(ع) به ما می‌آموزد مرد جنگ باشیم به روز جنگ و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح جنگ کردیم و اگر در جنگ صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. به موقع باید بایستیم و بجنگیم و به موقع هم باید صلح کنیم.


این اظهارات با ذوق و شوق رسانه‌‌‌های اصلاح‌‌‌طلب مواجه شد، به‌گونه‌‌ای که روزنامه سازندگی، ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران، کل صفحه یک خود را با حروف درشت، به سخنان رییس‌جمهوری اختصاص داد.


این البته اولین‌بار نیست که رییس‌جمهوری وقایع تاریخی را برای اهداف سیاسی خود مصادره به مطلوب می‌کند. او پیش از این حتی از واقعه کربلا درس مذاکره استنتاج کرده بود. روحانی روز 29 مهر 93 در جمع مردم زنجان با ادعای اینکه درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است، اظهار كرد: شما می‌دانید که امام‌حسین(ع)خیمه‌ای را به پا و عمر سعد را دعوت به مذاکره کرده و شب تاسوعا ساعت‌ها با عمر سعد مذاکره کرد تا مساله به جنگ پایان نیابد؛ البته رییس‌جمهوری چهار سال پس از این اظهارات و در شرایطی که برجام، هیچ ثمری جز افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم نداشت، از سخنان قبلی خود کوتاه آمد و کربلا را نه الگوی مذاکره بلكه الگوی استقامت توصیف کرد.


او روز 21 شهریور 97 در جلسه هیات دولت با بیان اینکه در برابر جنگ اقتصادی دشمن سرمشق مردم ما عاشوراست، گفت: اگر مشکلی وجود داشته و احتمال عدم‌ایستادگی از سوی برخی می‌رود، پرچم عاشورا و کربلا همه این افسون‌ها را باطل و تبلیغات یک‌ساله دشمنان را می‌زداید و مردم باز سرمشق‌شان امام‌حسین(ع)و اصحاب و یاران آن حضرت خواهد بود.


با مشاهده این حجم از ضد و نقیض‌گویی از سوی رییس‌جمهوری، آنچه درک می‌شود این است که حسن روحانی بسته به شرایط موجود و صرفا برای وجاهت بخشیدن به اعمال سیاسی خود، به مصادره وقایع تاریخی می‌پردازد. زمانی که برجام تا نهایی‌شدن، راه زیادی در پیش داشت، رییس‌جمهوری سعی کرد کربلا را جلوه مذاکره بداند اما در آن برهه‌‌ای که دولت آمریکا بر پاشنه سیاست فشار حداکثری می‌چرخید، ترجیح داد کربلا را الگوی استقامت و ایستادگی نشان بدهد.


در حال حاضر نیز که دولت اعتدال در تمشیت وضعیت آشفته‌بازار ارز، ناتوان مانده، رییس‌جمهوری می‌کوشد با استعانت یک‌سویه و معیوب از اقدام امام حسن(عليه‌السلام)، بار دیگر مذاکره با آمریکا و لزوم آن را نهادینه کند. در این مسیر، فعالان و رسانه‌‌‌های اصلاح‌‌‌طلب نیز به کمک رییس‌جمهوری آمده‌اند. اصلاح‌طلبان مدتی است به طور ویژه دارند روی این مساله مانور می‌دهند که با ورود بایدن به کاخ سفید، قیمت‌ها به یکباره سرشکن خواهد شد و دلار وضعیت سقوط آزاد را تجربه خواهد کرد.


 آقای رییس‌جمهوری! از مردم مایه نگذارید


با این حال و در شرایطی که رییس‌جمهوری از خواست قاطبه جامعه برای آغاز مجدد روند مذاکره یاد می‌کند، از سوی مردم دیگر مسموع نیست که با وجود بدترشدن اوضاع اقتصادی، رییس‌جمهوری بخواهد نسخه غلط سازش با دشمن را تجویز کند بلکه باید پاسخگوی خسارت‌های هفت سال گذشته باشد که چرا با وجود تاکید بزرگان نظام مبنی بر بهره‌مندی از ظرفیت‌‌‌های درون، دل در گرو گره‌گشایی غرب بست. با این حال، همه می‌دانیم و واقفیم که صلح بر جنگ ‌ارجحیت دارد اما زمانی که دشمن قدار بنای زورگویی، تعدی و باج‌خواهی دارد، دیگر نمی‌توان سخن از تسامح به زبان آورد و در مقابل دشمن متخاصم، سر خم کرد.


با این اوصاف، پرچم صلح را بالابردن، عین خدمت به منافع ملی نیست. در چنین موقعیتی، خواص و صاحب‌منصبان و تریبون‌داران هستند که می‌توانند مردم را به مقاومت با سرانجام ظفرمندی فرا بخوانند یا در اثر رویکرد مصادره‌گونه به وقایع و مفاهیم، نسخه تسلیم را تجویز کنند. علاوه بر این، دولت تدبیر همواره در برهه‌‌‌های حساس از جمله در موضوع بالابردن نرخ بنزین در آبان 98 نشان داده که برای رای و نظر مردم ارزش قائل نیست و با این حال، تاکید دولت بر خواست عمومی و تمایل به مذاکره بر اساس این مطالبه، بیشتر به نوعی فریب افکار عمومی شباهت دارد تا ادعایی از سر صداقت و درستی.


در همین‌باره با دکتر صادق کوشکی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران به گفت‌وگو نشستیم. این کارشناس مسائل سیاسی بر این باور است که حتی اگر تمام اجزای حاکمیت ایران بنای مذاکره داشته باشند، آمریکای ترامپ یا آمریکای بایدن، به‌هیچ‌وجه حاضر به مذاکره با کشورمان نخواهد بود. در ادامه، گفت‌وگویی با دکتر صادق کوشکی را از نظر خواهید گذراند.


کوشکی: دولت می‌خواهد فضای روانی جامعه، از مشکلات اقتصادی به موضوعات دیگر معطوف شود
دکتر صادق کوشکی با بیان اینکه دولت آقای روحانی در هر عرصه‌‌ای اگر ضعیف باشد، در عرصه جنگ روانی بسیار قوی است، اظهار كرد: اتاق جنگ روانی آقای روحانی، در شرایط فعلی برای اینکه بتواند فضای روانی جامعه را از مشکلات اصلی اقتصادی از جمله وضعیت قیمت اجناس و کالاها، به موضوعات دیگر معطوف کند، هر چند وقت یک‌بار، موضوعات انحرافی اینچنینی را مطرح می‌کند و متاسفانه در این عرصه، بسیار موفق هم بوده است. وی افزود: در شرایط فعلی اگر جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه برسد که باید با آمریکا سازش کند، طرف آمریکایی، چه ترامپ به قدرت برسد، چه بایدن، به هیچ عنوان این سازش را قبول نخواهد کرد.


دکتر کوشکی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه ترامپ یا بایدن به دنبال فشار حداکثری روی ایران هستند، گفت: حتی اگر همه ملت ایران، یکصدا خواهان مذاکره شویم، طرف آمریکایی زیر بار نخواهد رفت. این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: بایدن و ترامپ، هر دو، قائل به فشار حداکثری برای وادار‌کردن ایران به پذیرش برجام‌‌‌های موشکی و منطقه‌‌ای و حقوق بشری هستند. کوشکی افزود: در طرح و برنامه‌‌‌های درازمدت آمریکایی‌ها، به‌هیچ‌وجه، آمادگی همکاری با ایران وجود ندارد و بنابراین، طرح مساله صلح و مذاکره، از اساس غیرواقعی است که در واقعیت، هیچ مابه‌ازایی ندارد.  


این کارشناس مسائل سیاسی با طرح این سوال که چرا با این وضعیت، آقای رییس‌جمهوری مباحث مربوط به تاریخ اسلام را مصادره به مطلوب می‌کند، گفت: اتاق جنگ روانی دولت با گرادادن‌‌‌های اینچنینی، قصد دارد تا تریبون‌ها و رسانه‌ها به‌جای پرداختن به وضعیت اقتصادی و مشکلات جامعه، به سمت این موضوعات حاشیه‌‌ای بروند تا بلکه فشار مطالبات مردمی از روی دولت کاهش یابد كه متاسفانه تا حدی، هدف اتاق جنگ روانی دولت موثر بوده است.


 در حال حاضر نیز که دولت اعتدال در تمشیت وضعیت آشفته‌بازار ارز، ناتوان مانده، رییس‌جمهوری می‌کوشد با استعانت یک‌سویه و معیوب از اقدام امام حسن(ع)، بار دیگر مذاکره با آمریکا و لزوم آن را نهادینه کند.


منیع: صبح نو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: حسن روحانی
ارسال نظر