صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

از ماسک خیس در فصول سرد و بارانی استفاده نکنید!

عضو هیئت علمی گروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به استفاده از ماسک‌های خیس با شروع فصل سرما و بارندگی‌ها هشدار داد.
کد خبر : 523418

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، «دکتر علیرضا فاطمی»، درباره نحوه استفاده ماسک در هوای سرد و نمناک اظهار کرد: صرف نظر از علت مرطوب شدن ماسک هر علتی که باعث مرطوب شدن یا خیس شدن ماسک شود تأثیرگذاری ماسک را کاهش می دهد.


وی با اشاره به این که استفاده درست و صحیح از ماسک به عنوان مهم‌ترین عامل بازدارنده از ابتلا به ویروس کرونا بسیار ضروری است، افزود: در زمانی که باران می‌بارد اگر از خیس شدن ماسک جلوگیری شود، می توان تا زمان استاندارد که حدود چهار ساعت است از ماسک استفاده کرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه تأکید کرد: در هر شرایطی در صورت مرطوب شدن ماسک، حتی به دلیل صحبت کردن‌های متمادی باید ماسک را تعویض کنید.


معاون آموزشی بیمارستان شهدای تجریش با بیان این که استفاده از شال گردن به جای ماسک (در صورت اضطرار) در سرما منعی ندارد، توضیح داد: شال گردن به دلیل بافت سنگینی که دارد می‌تواند بخوبی از انتقال و یا ورود ویروس پیشگیری کند؛ اما نکته اینجاست که اگر چنانچه ماسک در دسترس نباشد می‌توان از شال گردن استفاده کرد؛ چرا که ماسک‌های استاندارد تأثیر بهتری برای پیشگیری از بیماری دارند.


 به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، مشکل و چالش استفاده از شال گردن این است که اگر احیاناً شال گردن به هر دلیلی در حین استفاده مرطوب و یا به ویروس آلوده شود، دور انداخته نمی‌شود و ممکن است فرد ویروس را حتی با خود به داخل منزل یا محیط کار هم ببرد؛ در حالیکه ماسک‌های یکبار مصرف به راحتی قابل تعویض هستند. باید شال گردن حتما بعد از استفاده و در اولین فرصت به دقت شست و شو شده تا ویروس و یا آلودگی احتمالی از سطح ویروس پاک شود.


وی درباره زمان اثرگذاری استفاده از ماسک‌های معمولی نیز توضیح داد: زمان  استفاده از ماسک‌های سه لایه معمولی حداکثر سه تا چهار ساعت است. زمانی که ماسک مرطوب‌ شود مدت استفاده از ماسک کوتاه‌تر نیز خواهد شد.


عضو هیئت علمی دانشگاه، درباره ماسک‌های فیلتر دار و یا N۹۵  نیز توضیح داد: این ماسک‌ها از ماسک‌های سه لایه ضخیم تر هستند و حداکثر زمان استفاده از این ماسک‌ها در صورتی که مرطوب نشده باشند، هشت ساعت است.


وی تأکید کرد: هر نوع ماسکی چنانچه از صورت برداشته شود، مجداد نباید استفاده شود؛ حتی اگر زمان استفاده از آن کمتر از یک ساعت باشد.


فاطمی با تأکید بر این موضوع که استفاده از ماسک‌های استاندارد به میزان قابل توجهی می‌تواند از انتقال ویروس جلوگیری کند، توصیه کرد: اگر چنانچه به کیفیت و استاندارد ماسک شک دارید می‌توانید برای تأثیرگذاری بهتر از دو ماسک بصورت همزمان استفاده کنید و یا در غیر این‌صورت یک دستمال کاغذی داخل ماسک قراردهید.


بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این متخصص عفونی ضرورت تهیه ماسک‌های استاندارد را از مراکز معتبر و داروخانه مورد تأکید قرار داد و در بخش دیگری اهمیت استفاده عموم مردم از ماسک را یادآور شد و هشدار داد: مهم این است که همه مردم از ماسک استفاده کنند؛ در این صورت است که بیماری به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود. فردی که مبتلا نشده از ماسک استفاده می‌کند که از بروز بیماری پیشگیری کند، ولی ۷۰ درصد جلوگیری از سرایت پذیری به این موضوع  وابسته است که فرد ناقل از ماسک استفاده کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا
ارسال نظر