صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۵ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح جوز هندی در ویکی آنا

جوز هندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده‌است.
کد خبر : 522841

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در دوران باستان، تمدن های رومی و یونانی از جوز هندی به عنوان تقویت کننده مغز استفاده می کردند.
جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است که معمولا به صورت پودر و به عنوان ادویه استفاده می شود و مصرف آن در مناطق گرمسیری بسیار رایج است. عطر و بوی تند و مطبوع جوز هندی ، آن را به یکی از طعم دهنده ها و ادویه های پر مصرف تبدیل کرده است .هر دانه از جوز هندی با پوششی سخت و قهوه ای رنگ ممایل به خاکستری با شیارهایی عمیق احاطه شده است.


این درخت معمولا در منطقه‌ی کارائیب، نقاط گرمسیری و در جنوب هند، در ایالت کرالا می‌روید و احتمالا در طول تجارت باستانی ادویه وارد این منطقه شده است. جوز هندی ادویه‌ی بومیِ جزیره‌های اطراف اندونزی است، ولی درحال‌ِحاضر استفاده‌ی جهانی دارد.



خواص و مضرات جوز هندی



  • براى تقویت هاضمه نافع است.

  • اگر از اضطراب یا افسردگی رنج می برید، جوز هندی می تواند یک درمان عالی باشد.

  • جوز هندی آرامش بخش بسیار مؤثری است.

  • یکی دیگر از خواص جوز هندی که کمتر شناخته شده است، مقابله با سلول‌های سرطانی است.




  •  ضماد آن براى معالجه بیماریهاى آمیزشى کاربرد دارد.

  • در طب کره جوز هندى را براى مالش عضو بیمار مخصوصا در تسکین درد روماتیسم استعمال می کنند.

  • خوردن آن براى اخراج اقسام کرم معده و روده و کرم کدو مفید است.

  • جوز هندی تمام سموم ذخیره و انباشته‌شده در کبد و کلیه را ازبین می‌برد و به سم زدایی بدن کمک می‌کند.

  • اگر از مفاصل دردناک، درد عضلانی، آرتریت، زخم و سایر بیماری ها رنج می برید، از جوز هندی استفاده کنید.

  • برای درمان یبوست، اسهال و نفخ، یک نوک انگشت پودر جوز هندی را در سوپ یا غذای خود مصرف کنید.

  • روغن و فیبر موجود در جوز هندی سبب بهبود عملکرد سیستم گوارشی انسان می‌شود.

  • خواص ضدباکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتری‌های مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندان‌های‌تان پیشگیری کنید.

  • بسیار لطیف و ملین طبع و محلل است.

  • اسانس‌های موجود در جوز هندی، خستگی و استرس را کاهش می‌دهند.

  • اگر از اسهال، مشکلات روده، نفخ، کولیت و سایر مشکلات مربوط به هضم رنج می برید، جوز هندی می تواند تسکین دهنده شما باشد.

  • مقى بلغم و مسهل و جهت امراض بارده دماغى و عصبى مانند فلج، لقوه و سرفه، ضیق‏ النفس، نفخ شکم و جذام مفید می ‏باشد.

  •  دلیل ویژگی های ضد باکتریایی، جوز هندی ممکن است هالیتوسیس یا همان بوی بد دهان را درمان کند.




  • جوز هندی موجب کارکرد بهتر قلب از طریق گشاد کردن مناسب رگ‌ها می‌شود.

  • جوز هندی فشار خون را در زمان استرس پایین نگه می‌دارد.

  • مخلوطی از چند قطره روغن جوزهندی و عسل حالت تهوع، سوءهاضمه و اسهال شدید را درمان می‌کند.

  • علایم مصرف بیش از اندازه‌ی جوز هندی، وقوع آریتمی‌های قلبی، دل‌پیچه؛ سرگیجه و درد در بدن است.

  • هم‌چنین مصرف زیاد آن در دوران بارداری می‌تواند به دلیل برهم زدن انقباض رحم باعث سقط جنین شود.

  • مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم می‌تواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ‌ به همراه دارد.


 


طبع جوز هندی چیست؟


جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است.



مصلح جوز هندی چیست؟


مصلح این ادویه پرخاصیت گشنیز است.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر