صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۴ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح بلوط خوراکی در ویکی آنا

میوه “شاه بلوط” که ظاهری مشابه با فندق دارد یکی از میوه های کمیاب اما پرخاصیتی است که ارزش غذایی بالایی دارد.
کد خبر : 522829

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شاه بلوط در واقع نوعی آجیل خوشمزه و شیرین متعلق به خانواده ی شاه بلوطیان است که بر روی درخت و درختچه و در کشور های آسیایی و اروپایی رشد می کند. فراموش نکنید که این نوع شاه بلوط با شاه بلوط آبی متفاوت می باشد.


شاه بلوط چینی، شاه بلوط ژاپنی، شاه بلوط آمریکایی و شاه بلوط شیرین (شاه بلوط اسپانیایی) گونه های مختلف شاه بلوط در دنیا محسوب می شوند.



خواص و مضرات بلوط



  • اگر بلوط را با نصف وزن آن کندر و مقداری روغن زیتون ترکیب کنند و در خوردن آن مداومت داشته باشند، برای درمان بی‌اختیاری ادرار و کسانی که در خواب بی‌اختیار ادرار می‌کنند و کسانی که همراه با ادرارشان منی خارج می‌شود بسیار مؤثر است.

  • خاکستر چوب آن باعث جلای دندان می‌شود.

  • مصرف منظم شاه بلوط می تواند به پاک سازی سیستم تنفسی کمک کرده و باعث درمان سرفه، گرفتگی بینی و سینوزیت شود.




  • محتوای اسید الاژیک موجود در شاه بلوط به بهبود عملکرد غده ی تیروئید کمک کرده و پرکاری تیروئید را درمان می کند.

  • پتاسیم موجود در شاه بلوط به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش اکسیژن رسانی به مغز باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی می شود.

  • جفت بلوط، خشک‌کننده قوی است و برای قطع خون جراحات مفید است.

  • ضماد جفت بلوط در درمان فتق موثر است.

  • بلوط دیرهضم است. در صورتی که خوب هضم شود ارزش غذایی زیادی دارد.

  • شاه بلوط مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین C دارد که به کاهش چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

  • مقادیر بالای آهن و مس موجود در شاه بلوط به افزایش گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو باعث افزایش رشد مو و درمان ریزش مو می شوند.

  • شاه بلوط خوراکی به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد باعث کاهش چربی و کلسترول خون بالا می شود.

  • فیبر موجود در میوه شاه بلوط شیرین با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

  • شاه بلوط به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

  • در رفع اسهال مزمن مفید است و اسهال را بند می‌آورد.

  • در رفع حالت تهوع بارداری و حالت تهوعی که ناشی از ضعف و سستی فم معده باشد مفید است.

  • زخم روده‌ها را بهبود می‌بخشد.

  • شاه بلوط حاوی مقادیر بالای ویتامین های B است که به کاهش استرس در دوران بارداری کمک می کند.




  • شاه بلوط حاوی مقادیر بالای مواد معدنی مورد نیاز بدن است که به سلامت جنین و زنان در دوران بارداری کمک می کنند.

  • در درمان بی‌اختیاری ادرار و قطره قطره آمدن آن مفید است.

  • باعث انسداد مجاری می‌شود.

  • مصرف زیاد آن از میزان جذب آهن می‌کاهد.

  • نانی که از بلوط تهیه شود، دیرهضم بوده، سردرد آور است و تولید سودا می‌کند.

  • توصیه می شود که بعد از دو سالگی که سیستم ایمنی بدن نوزاد قوی تر می شود، شاه بلوط را به رژیم غذایی او اضافه کنید.



طبع بلوط خوراکی چیست؟


مزاج آن سرد و خشک است.



مصلح بلوط خوراکی چیست؟


عسل، سکنجبین و نبات، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج بلوط خوراکی هستند.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر