صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۹ - ۲۳ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح مویز در ویکی آنا

مویز، انگور خشک شده است که برخلاف سایر میوه‌های خشک شده، طی پروسه‌ی خشک کردن هیچ قندی به آن افزوده نمی‌شود. 
کد خبر : 522821

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.


در سال های اخیر، مویز در آجیل فروشی ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده ها از آن همراه با دیگر مغزها، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می کنند.


مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می‌شود. در این مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامین‌های B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است.


بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی‌دانه است.
مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی بهتر است.



خواص و مضرات مویز



  • مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کند.

  • مویز تقویت کننده‌ی کبد و چاق کننده می‌باشد.

  • مویز منبع انرژی است و افرادی که مبتلا به یبوست هستند می‌توانند در رژیم غذایی خود از مویز استفاده کنند.

  • از دیگر خواص مهم مویز می‌توان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

  • ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد.

  • در سرد مزاجان موجب تحریک و تقویت میل جنسی می‌گردد.




  • مویز هضم کننده غذا، گرم کننده کل بدن بخصوص کلیه و مثانه است.

  • تحلیل برنده بادها و ضدنفخ است.

  • تقویت کننده معده و ریه و کبد و کلیه و مثانه است.

  • مویز درمان کننده بیماری‌های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می‌باشد.

  • ترکیبات موجود در مویز می‌تواند از تصلب شرایین (سفت و سخت رگ‌ها) و چسبندگی پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند.

  • بازکننده انسداد عروق است.

  • ادرار آور و ملین است.

  • تولید کننده خون صالح و خوب است.

  • موجب تنقیه و پاکسازی معده، روده، ریه و سینه از اخلاط چسبنده می‌شود و سرفه ناشی از بلغم را درمان می‌کند.

  • افزایش حافظه و قدرت فهم، تسکین صفرا و دفع بلغم، کاهش غضب و اصلاح خلق و خو، خوشبو کردن تنفس از جمله خواص مویز است که در روایات به آن اشاره شده است.

  • مداومت بر خوردن ۲۱ عدد مویز سرخ ناشتا موجب پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های سرد می‌شود.




  • کشمش در خواص همانند مویز بوده و بهترین آن نوع سبز آن است که از انگور عسگری باشد.

  • زیاد خوردن مویز در گرم مزاجان و سرزمین‌های گرم سوزاننده خون و غلیظ کنده اخلاط، مولد بیماری‌های سوداوی به خصوص طحال و مغز می‌باشد.

  • زیاد خوردن آن موجب ضرر به کلیه است.

  • افراط در مصرف مویز باعث افزایش قند، فشار و غلظت خون شده  و برای بیماران دیابتی مضر می‌باشد.

  • زیاده روی در مصرف مویز به علت داشتن کالری بسیار بالایی که دارد برای افراد چاق و مبتلا به چربی خون مضر است.

  • فرآورده های انگور به ویژه مویز و کشمش، از کالری بسیار بالایی برخوردارند که مصرف مقدار زیاد آن می تواند موجب افزایش وزن در افراد شود. در نتیجه مصرف آن برای افراد چاق توصیه نمی شود.



طبع مویز چیست؟


مزاج آن گرم و تر است.



مصلح مویز چیست؟


خشخاش، عناب سکنجبین و آب میوه‌های ترش مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مویز هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر