صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۴ - ۲۶ مهر ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح مارچوبه در ویکی آنا

مارچوبه ارزش غذایی بالایی دارد و منبع مناسبی برای به دست آوردن مواد معدنی و ویتامین هایی است که برای عملکرد و متابولیسم سلول های بدن ضروری هستند.
کد خبر : 522819

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی‌هایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان می‌دهد.


مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر می‌رسد و دارای شاخه‌های نسبتا چوبی و صاف است . مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می‌روید برگ‌های آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه‌هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته‌های 3 تا 8 تائی خارج می‌شود.


باید مارچوبه را با كمی‌ آب و حرارت كم در ظرف‌های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است . وقتی‌كه مارچوبه می‌خرید دقت كنید تازه باشد . شاخه‌های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است.
 



 


مارچوبه را در رنگ های مختلف می توان یافت و علت آن نیز روش های مختلفی است که برای رشد آن استفاده می شود. این سبزی بیشتر به رنگ سبز دیده می شود، اما انواع سفید و بنفش آن نیز وجود دارند.



خواص و مضرات مارچوبه



  • ملین است، دستگاه گوارش را تقویت کرده و به هضم غذا کمک می‌کند.

  • در حالی که ویتامین K از طریق کاهش غلظت خون، با کرامپ های شکمی دردناک مبارزه می کند، کلسیم نیز به کاهش نفخ، سردرد و نوسانات روحی کمک می کند.

  • فیبر قابل حل و آنتی اکسیدان های موجود در مارچوبه می تواند از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.

  • خوردن مارچوبه می‌تواند به تقویت میل جنسی کمک کند.

  • مارچوبه از نفخ معده جلوگیری می‌کند.

  • این گیاه از آنجایی که موجب شکستن سنگ‌های کلیه و مثانه می‌شود و در عین حال ادرار آور است می‌تواند به دفع مایعات اضافی از بدن و خرد کردن و دفع سنگ‌های کلیه و مثانه کمک کند.

  • مارچوبه به عنوان مسکن برای تسکین درد سینه و ریه و دندان عمل می‌کند.

  • به رفع انسدادها و گرفتگی‌های کبد و طحال کمک می‌کند.

  • ضعف مثانه را برطرف می‌كند .




  • برای تقویت قلب مفید است.

  • ملین است و یبوست را برطرف می‌كند.

  • تب بر است.

  • مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند.

  • مارچوبه به ساختن گلبول‌های قرمز خون كمك می‌كند.

  • علایم خماری شامل حالت تهوع، احساس خستگی و کم آبی است که همگی از طریق مصرف این گیاه قابل کنترل هستند.

  • مصرف صحیح آن دید چشم را تقویت می‌کند.

  • افرادی که مبتلا به درد مفاصل هستند نباید در مصرف مارچوبه زیاده روی کنند.

  • به دلیل خواص دیورتیک مارچوبه، مصرف افراطی آن برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند، توصیه نمی‎شود.

  • زیاده روی در مصرف مارچوبه در دوره بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می‌‌دهد.

  • همچنین مصرف زیاد مارچوبه برای افراد عصبی، افراد مبتلا به سنگ کلیه و روماتیسم مضر خواهد بود.



طبع مارچوبه چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح مارچوبه چیست؟


مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مارچوبه ، مصرف آن همراه عسل یا سکنجبین است.


مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آن‌هایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا در سرکه بجوشانند سپس مصرف کنند تا از مضرات آن کاسته شود.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر