طبع، خواص، مضرات و مُصلح مارچوبه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشیهایی وجود دارد كه مارچوبه را نشان میدهد.
مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر میرسد و دارای شاخههای نسبتا چوبی و صاف است . مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا میروید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخههایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دستههای 3 تا 8 تائی خارج میشود.
باید مارچوبه را با كمی آب و حرارت كم در ظرفهای ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است . وقتیكه مارچوبه میخرید دقت كنید تازه باشد . شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است.
مارچوبه را در رنگ های مختلف می توان یافت و علت آن نیز روش های مختلفی است که برای رشد آن استفاده می شود. این سبزی بیشتر به رنگ سبز دیده می شود، اما انواع سفید و بنفش آن نیز وجود دارند.
خواص و مضرات مارچوبه
- ملین است، دستگاه گوارش را تقویت کرده و به هضم غذا کمک میکند.
- در حالی که ویتامین K از طریق کاهش غلظت خون، با کرامپ های شکمی دردناک مبارزه می کند، کلسیم نیز به کاهش نفخ، سردرد و نوسانات روحی کمک می کند.
- فیبر قابل حل و آنتی اکسیدان های موجود در مارچوبه می تواند از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
- خوردن مارچوبه میتواند به تقویت میل جنسی کمک کند.
- مارچوبه از نفخ معده جلوگیری میکند.
- این گیاه از آنجایی که موجب شکستن سنگهای کلیه و مثانه میشود و در عین حال ادرار آور است میتواند به دفع مایعات اضافی از بدن و خرد کردن و دفع سنگهای کلیه و مثانه کمک کند.
- مارچوبه به عنوان مسکن برای تسکین درد سینه و ریه و دندان عمل میکند.
- به رفع انسدادها و گرفتگیهای کبد و طحال کمک میکند.
- ضعف مثانه را برطرف میكند .
- برای تقویت قلب مفید است.
- ملین است و یبوست را برطرف میكند.
- تب بر است.
- مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند.
- مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك میكند.
- علایم خماری شامل حالت تهوع، احساس خستگی و کم آبی است که همگی از طریق مصرف این گیاه قابل کنترل هستند.
- مصرف صحیح آن دید چشم را تقویت میکند.
- افرادی که مبتلا به درد مفاصل هستند نباید در مصرف مارچوبه زیاده روی کنند.
- به دلیل خواص دیورتیک مارچوبه، مصرف افراطی آن برای افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند، توصیه نمیشود.
- زیاده روی در مصرف مارچوبه در دوره بارداری احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
- همچنین مصرف زیاد مارچوبه برای افراد عصبی، افراد مبتلا به سنگ کلیه و روماتیسم مضر خواهد بود.
طبع مارچوبه چیست؟
مزاج آن گرم و خشک است.
مصلح مارچوبه چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج مارچوبه ، مصرف آن همراه عسل یا سکنجبین است.
مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا در سرکه بجوشانند سپس مصرف کنند تا از مضرات آن کاسته شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/