ترویج فرهنگ تولید محصول سالم با فعالیتهای دانشبنیان و پژوهشهای كاربردی/ پاسخگوی ۲۹ هزار بهرهبردار هستیم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ مركز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک بهدلیل ظرفیتهای غنی شهرستان دزفول و به پشتوانه ۱۸ نفر عضو هیئت علمی با تخصصهای آبیاری و زهكشی، فیزیک و شیمی خاک و فیزیولوژی گیاهان زراعی، بیوتكنولوژی، باغبانی، مدیریت كشاورزی، حشرهشناسی و بیماریشناسی گیاهی از اسفند ۱۳۹۷ فعالیت خود را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول كرد.
با توجه به اینكه تولید محصولات سالم و ارگانیک یكی از ضروریات اجتنابناپذیر امنیت غذایی و سلامت جامعه محسوب میشود، این مركز، انجام همه فعالیتهای دانشبنیان و پژوهشهای كاربردی در زمینه تولید محصولات سالم و ارگانیک را بهعنوان هدف اصلی خود پایهگذاری كرده است.
**بیشتر بخوانید:
ارتقای کمی و کیفی محصولات استراتژیک برای همکاری با کنسرسیوم امنیت غذایی
اجرای طرح دانشبنیان تولید محصولات ارگانیک
از جمله طرحهای در دست اقدام، طرح برندسازی كیفی محصولات سالم منطقه، طرح تولید بذر پیاز و محصول سالم پیاز، طرح تولید نشا و محصولات سالم گلخانهای است. علاوه بر این، مركز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بهدلیل دارابودن پیشرفتهترین دستگاههای تخصصی، آمادگی همكاری با همه سازمانها، شركتها و كشاورزان منطقه را بهصورت تخصصی و در زمینه خدمات مشاورهای، كلینیكی و آزمایشگاهی با موضوع آب ، خاک و گیاه را دارد.
سعید طاهریقناد رئیس این مرکز در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح چگونگی و چرایی راهاندازی، مأموریتها، اهداف، فعالیتها و دستاوردهای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اظهار کرد: متنوعترین محصولات کشاورزی با حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی و ۲۹ هزار بهرهبردار در دزفول کشت میشود و کشاورزان برای تولید و عملکرد بیشتر اراضی از انواع کودها و سموم شیمیایی استفاده میکنند به همین دلیل لزوم ترویج رعایت پروتکلهای تولید محصول سالم در این منطقه الزامی بود؛ بنابراین هدف اصلی از تأسیس این مرکز ترویج فرهنگ تولید محصول سالم در این منطقه مهم و استراتژیک است.
وی افزود: ازجمله دستاوردهای این مرکز کشت ۱۰۰ هکتار از اراضی تحقیقاتی دانشگاه به روش سالم بوده که شامل محصولات کشاورزی مختلفی مانند گندم، جو، یونجه، ذرت و پیاز میشود و درآمدی بالغ بر ۷۶۰ میلیون تومان در یک سال اخیر کسب شده است.
این مسئول بیان کرد: علاوه بر این آزمایشگاههای زیر پوشش مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در حوزه آب، خاک و گیاه را فعال کردیم که بهصورت روزانه در حال انجام خدمات مختلف آزمایشگاهی هستند. لزوم برندسازی کیفی محصولات سالم، داشتن آزمایشگاههای پویا و فعال است که با تأمین و آموزش نیروهای مورد نیاز این مهم را انجام دادیم.
رئیس مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول درباره مأموریتهای این مرکز به آنا گفت: ازجمله مأموریتهای فعال و در حال اجرا برای رسیدن به اهداف این مرکز، برگزاری کارگاههای مهارتی کاربردی برای آشنایی کشاورزان با فناوریهای تولید محصول سالم، آشنایی با روشهای مبارزه با آفات، امراض و بیماریها و ... بوده که علاوه بر این محصولات مختلف کشاورزی نیز در ۱۰۰ هکتار از اراضی تحقیقاتی زیر پوشش مرکز را با رعایت پروتکلها برای تولید محصول سالم با نظارت کارگروههای تخصصی مرکز کشت کردیم.
طاهریقناد با بیان اینکه با اتحادیه کشاورزان و نظام صنف کشاورزی بهمنظور نظارت بر اراضی و آموزش فناوریهای تولید محصولات سالم به کشاورزان تفاهمنامهای امضا کردیم، عنوان کرد: با توجه به ماهیت فعالیتهای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک، یکی از مهمترین اهرمهای اجرایی برای تحقق اهداف، استفاده از پایاننامههای دانشجویی است که در یک سال اخیر تلاش شده است تا پایاننامهها در راستای اهداف مرکز سمتوسو پیدا کند.
امکان ادامه کار برای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک مهیاست
وی درباره ادامه فعالیت مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول توضیح داد: با توجه به اینکه گستره فعالیتهای این مرکز در زمینههای مختلف مانند راهاندازی مجله علمی پژوهشی، برگزاری کارگاهها، همایشها، طرحهای پژوهشی دانشجویان ارشد و دکتری و ... بوده و با در نظر گرفتن درآمدهای حاصله مرکز در این مدت، امکان ادامه کار برای مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مهیاست.
فعالیتهای ضدکرونایی
رئیس مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول مطرح کرد: با همکاری مرکز تحقیقات مواد و انرژی این واحد دانشگاهی خط تولید ماده ضدعفونی برای مبارزه با ویروس کرونا را راهاندازی کردیم.
به گزارش آنا، مرکز تحقیقات محصولات سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد اسلامی دزفول در ساختمانی به مساحت 2 هزار مترمربع در پردیس شهید سوداگر مشتمل بر ۱۱ فضای آزمایشگاهی و كارگاهی قرار گرفته است كه پیشرفتهترین دستگاههای تخصصی از جمله PCR، الكتروفورز، مولتی چک، جذب اتمیک، اسپكتوفتومتر، فلیم فتومتر، اتاقک كشتبافت، كجلدال و بینوكولار است.
اراضی كشاورزی و تحقیقاتی واحد دزفول حدود ۱۶۰ هكتار در منطقه كرخه، چم دولتی، سنجر و سایت دانشگاه قرار گرفتهاند كه عمدتاً به كشت سبزی، صیفی، گندم، ذرت و كلزا اختصاص دارند و توسط كمیته كشت مركز تحقیقات محصولات سالم كشت میشوند.
از جمله ماشینآلات كشاورزی در حال استفاده شامل سه تراكتور در مناطق مختلف اراضی كشاورزی، و ادوات شامل ۳ عدد دیسک، ۳ دستگاه گاوآهن ، ۳ دستگاه دیچر، ۳ دستگاه مرزبند، ۲ دستگاه كودپاش، و سمپاش در حال استفاده هستند و ادوات كارگاهی آموزشی شامل ردیف كار، چیزل، بیلر، موور، دو دستگاه تراكتور آموزشی و یک دستگاه كمباین در این كارگاه است.
انتهای/4121/4062/
انتهای پیام/