صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

چرا بورس سبز پوش شد؟

روند بازار همچنان نوسانات بسیاری دارد و توصیه بسیاری از فعالان بازار سرمایه و کارشناسان اقتصادی به سرمایه‌گذاران، خرید نمادهایی با ارزش و سرمایه‌گذاری بلندمدت است و خرید با هدف کوتاه مدت با ریسک بالایی همراه خواهد بود.
کد خبر : 521736

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بازار سرمایه از ماه‌های پایانی سال 98 روند متفاوتی را دنبال کرد. ورود اشخاص حقیقی در این ماه‌ها به بازار بورس چند برابر شد به نحوی که مقایسه‌ها نشان می‌دهد که تعداد کد بورسی فعال در بازار سرمایه از حدود 11 میلیون کد در نیمه سال 98 به حدود 20 میلیون کد در نیمه سال 99 رسید به این معنا که در یک سال اخیر حدود 9 میلیون کد جدید در بورس فعال شده‌اند.


این اتفاق موجب شد تا حجم بالایی نقدینگی به بازار سرمایه وارد شود و شاخص کل بورس از محدوده 200 هزار در ابتدای سال 99 به بیش از یک میلیون و دویست هزار در تیرماه برسد. با این وجود بازار سرمایه در برهه‌های زمانی مختلف با اصلاح شاخص روبرو بود و مدتی از زمان این بازار روند صعودی خود را اصلاح کرد زیرا بسیاری از نمادها بیش از ارزش واقعی خود رشد کردند.


از ابتدای تیرماه نیز روند اصلاح بازار آغاز شد بسیاری از فعالان و کارشناسان بازار سرمایه به مانند گذشته پیش بینی می‌کردند که روند بازار  با اصلاح موقت همراه باشد اما در طی چند روز تصمیمات گرفته شده برای بازار سرمایه موجب شد تا روند اصلاحی بازار با تغییرات بسیاری روبرو شود. خبرهایی همچون لغو عرضه دارادوم، تغییرات زمانی در خرید و فروش برخی نمادها و برخی اتفاقات خلق الساعه که موجب تلاطم در بازار و در نتیجه موجب افزایش خروج نقدینگی از بازار شد. علاوه‌براین رفتار اشخاص حقوقی در نحوه فروش سهام نیز موجب شد تا بر خروج نقدینگی از بازار سرمایه افزوده شود.


اتفاقات فوق موجب شد تا عمق اصلاح شاخص افزایش یابد به نحوی که در روزهای اخیر شاخص کل به محدوده یک میلیون و چهارصد هزار واحد نیز وارد شد اما پس از حمایت در روزهای بعد مجدد به محدوده یک میلیون و پانصد هزار واحد بازگشت.


به گفته بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه در ماه‌های پیش‌رو به دلیل برخی اقدامات مثبت انجام شده و پایان اصلاح شاخص کل و شاخص هم وزن، بازار با روند رو به رشد همراه شود. یکی از حمایت‌های انجام شده الزام ایجاد بازارگردان برای همه نمادها و همچنین انتشار اوراق تبعی توسط برخی از نمادها است.


علاوه‌بر این تصمیمات مسئولان نیز برای بازار سرمایه در یک ماه اخیر اعتماد بیشتری را به این بازار بازگردانده است. خبر انتشار داراسوم و همچنین ورود برخی نمادهای جدید مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس به جذابیت بازار سرمایه افزوده است.


اخبار منتشر شده از افزایش سرمایه و سوددهی بسیاری از نمادها توانسته امیدهای بسیاری را به آینده بازار سرمایه بازگرداند.


از سوی دیگر همزمان با ریزش شاخص بازار سرمایه، ارزش دلار در بازار روند صعودی خود را طی کرد به نحوی که در 4 ماه اخیر قیمت هر دلار از حدود 20 هزار تومان به قله 30 هزار تومان رسید. همین دلیل باعث شده تا شرایط برای رشد بیشتر بازار سرمایه فراهم شود که نتیجه آن سبزپوش شدن بازار بورس در روزهای اخیر بوده است.


با این حال روند بازار همچنان نوسانات بسیاری دارد و توصیه بسیاری از فعالان بازار سرمایه و کارشناسان اقتصادی به سرمایه‌گذاران، خرید نمادهایی با ارزش و سرمایه‌گذاری بلندمدت است زیرا به دلیل ایجاد جو روانی منفی ریسک خرید سهام برای سوددهی در کوتاه مدت افزایش یافته است.


انتهای پیام/4141


انتهای پیام/

ارسال نظر