طبع، خواص، مضرات و مُصلح کاکائو در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با بلندی بین ۴ تا ۱۰ متر است.
برگهایش ساده و متقابل است و گُلهای منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصلها دارد. میوهاش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است.
میوههای این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانهها را جمعآوری میکنند و به مصرف میرسانند.
از کاکائو شکلات نیز تهیه میکنند.
شکلات تاریخ پنجهزار ساله دارد. مردم بومی مناطقی در اکوادور امروزی، از کاکائو به عنوان خوراک، دارو و نوشیدنی استفاده میکردند. آنها کاکائو را از جنگلهای آمازون بدست میآوردند.
سرخپوستان قبیلهٔ آزتکها از دانههای کاکائو برای تهیهٔ نوعی از نوشیدنی دَمکرده به نام شکاتل استفاده میکردند و آن را «غذای خدایان» مینامیدند.
برخی معتقدند کاکائو نخستین بار در تمدن مایای آمریکای مرکزی استفاده شد. بعد هم در قرن شانزدهم، فاتحان اسپانیایی آن را با خود به اروپا بردند و خواص کاکائو باعث شد خیلی زود جای خود را بهعنوان دارویی مؤثر میان مردم باز کند.
خاستگاه کاکائو جنگلهای مرطوب و استوایی است. سرزمین بومی آن مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگلهای آمازون است.
خواص و مضرات کاکائو
- مصرف کاکائو به کاهش آرتریت و بیماریهای دیگر که باعث انعقاد خون میشوند کمک میکند.
- کاکائو به حفظ وزن سالم کمک میکند. برای لاغری، بهجای شکلات از کاکائو استفاده کنید.
- فیبر موجود در کاکائو به گوارش مناسب غذا و کنترل وزن کمک میکند.
- به کاهش استرس کمک می کند.
- کاکائو حاوی یک مادهی روحیه بخش به نام آناندامید است – که به عنوان مولکول سعادت شناخته میشود و احساس سرخوشی ایجاد میکند.
- ترکیب روحیه بخش دیگری که در کاکائو وجود دارد PEAیا فنتیل آمین است که ترشح آندروفین و مواد شیمیایی عصبی مخدر گونهی نشاط بخش را تحریک میکند.
- به عنوان منبع طبیعی آنتی اکسیدانها مطمئنا کاکائو نقش یک ضد سرطان را ایفا میکند.
- کاکائو خواصی دارد که به عنوان ضد انسدادی مانند فلاونوئید عمل میکند که به کاهش خطر سکته کمک میکند.
- سرشار از چربی، فیبر غذایی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر است
- افزایش احساس آرامش و رضایتمندی در افراد میشود.
- برای افرادی که مبتلا به آسم هستند، مفید است.
- مطالعات اخیر انجام شده در دانشگاه تولین نشان دادند که عصارهی پودر کاکائو در محافظت دندان در برابر پوسیدگی حتی از فلوراید نیز موثرتر عمل میکند.
- این عصارهی کریستالی شبیه کافئین به استحکام مینای دندان کمک میکند.
- کاکائو سرشار از منیزیم است.
- کاکائوی خام به لطف فیبر موجود در آن، آنزیمهای گوارشی بدن را تحریک میکند.
- کاکائو چه به صورت پودر و چه به صورت شکلات سیاه میتواند به کاهش فشارخون بالا کمک کند.
- خواص ضدمیکروبی و تقویتکنندگی سیستم ایمنی آن برای پوست و دندانها سودمند است.
- مصرف روزانه ۳۰ گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود.
- خوردن کاکائو تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
- آب مروارید یکی از ناراحتیهایی است که میتوان با مصرف کاکائو به صورت طبیعی از آن پیشگیری کرد.
- کاکائو به افزایش گردش خون در پوست سر کمککرده و رشد موهای سالم و براق را افزایشمیدهد.
- خون را بهبود میبخشد که این امر موجب شل شدن شریانها و عروق خونی شده و جریان خون را افزایش میدهد.
- کاکائو میتواند با تنظیم مصرف انرژی، کاهش اشتها و التهاب، افزایش اکسیداسیون چربی و احساس پری به کنترل وزن کمک کند.
- صرف متعادل آن برای پوست مفید است. به طور کلی آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو از پوست در برابر بسیاری از عوامل بیماری زا محافظت می کند و از پیری زود رس پوست جلوگیری می کند.
- مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی میشود.
- کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند.
- مقادیر بالای کافئین موجود در کاکائو می تواند منجر به عوارض جانبی از جمله تکرر ادرار، بی خوابی و افزایش ضربان قلب شود.
- کاکائو می تواند در بعضی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند واکنش های پوستی، سردرد میگرنی، ناراحتی گوارشی و تهوع شود.
- برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.
- مصرف طولانی کاکائو به دلیل داشتن برخی ترکیبات شیمیایی میتواند حالتی شبه به اعتیاد و در حقیقت ولع به خوردن شکلات را در افراد و به ویژه در خانمها و بیشتر در حوالی زمان قاعدگی ایجاد کند.
طبع کاکائو چیست؟
طبیعت کاکائو در طب سنتی گرم و خشک است.
مصلح کاکائو چیست؟
زعفران، روغن پسته و گلاب از مصلحات کاکائو هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/