طبع، خواص، مضرات و مُصلح زنجبیل در ویکی آنا
زنجبیل عموما در آشپزی در بسیاری از غذاهای آسیایی و دارو های گیاهی به کار می رود.
کد خبر : 521632
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، زنجبیل گیاهی هندی و چینی است و مردم این کشورها بیش از ۴هزار سال است که از این گیاه در پخت و پز استفاده میکنند.
متخصصان طب هندی، زنجبیل را داروی جهانی مینامند. قسمت مورد استفاده زنجبیل ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.
علت معجزهگر بودن این گیاه، اجزای تشکیلدهنده آن است که شامل نشاسته، رزین و اسانسهاست که بوی خاصی به آن میبخشد و به نظر میرسد بیشتر ارزش درمانی زنجبیل به علت ترکیبات ادویهای آن، یعنی جینجرولهاست که طعم تند و سوزانندهای به این گیاه دارویی میدهند.
خواص و مضرات زنجبیل
- مصرف کم و مداوم زنجبیل رفع کننده سردی اعصاب است.
- زنجبیل به طور موثر دردهای ذهنی را کاهش می دهد،.
- افرادی که مشکلاتی نظیر لرزش دست، سستی و خواب رفتگی اعضا، ضعف اعصاب و … دارند میتوانند از مصرف زنجبیل نتیجه خوبی بگیرند.
- مصرف زنجبیل تازه با زرده تخم مرغ باعث زیاد شدن منی میشود.
- در اسهالی که ناشی از فاسد شدن غذا در معده باشد مفید است. مصرف مقداری شربت زنجبیل و عسل مفید است.
- ضماد تازه آن که نرم کرده باشند به منظور تحلیل ورمهای سرد مفید است.
- برای کاهش درد مفاصل بهتر است زنجبیل را ابتدا کوبیده بعد پخته سپس در آب گوشت ریخته و مصرف کنند.
- بهترین شیوه مصرف آن مربا کردن زنجبیل تازه با عسل است.
- زنجبیل به هضم بهتر غذا کمک میکند و سبب تقویت معده و کبد نیز میشود.
- زنجبیل ضد بلغم معده است و رطوبت زائد معده را تحلیل میبرد.
- کرم معده را نیز دفع میکند.
- زنجبیل برطرف کننده ریاح است. بادهایی که در بدن و مخصوصاً دستگاه گوارش تولید میشود را تحلیل برده و دفع میکند.
- خواص زنجبیل هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی موثر است.
- زنجبیل میتواند رطوبتهای زائد بدن را دفع کند و موجب سبکی، لاغری و شادابی در افراد شود.
- ضمن اینکه خمودگی و پف آلودگی صبحها را برطرف میکند سبب رفع سردی و رطوبت مغز می شود و حافظه را نیز بهبود میبخشد.
- زنجبیل سبب تنقیه و پاکسازی فضولات روده میشود.
- زنجبیل باعث کاهش انقباض ماهیچه های تنفسی با کاهش استیل کولین می شود.
- چندین ترکیب فعال در زنجبیل در برابر نشانه های سرطان بسیار قوی هستند و زنجبیل می تواند مرگ سلول های سرطانی را با استفاده از آپوپتوز تحریک کند، زنجبیل ترپنوییدها می تواند در سلول های سرطانی مخاط رحم از طریق فعال سازی آپتوپتوز القا شود.
- زنجبیل از فعالیت بیش از حد اعصاب جلوگیری و با ممانعت از عملکرد سروتونین در بخش گوارشی، حالت تهوع ، استفراغ ایجاد می کند و زنجبیل مسکنی غیر دارویی موثر برای بیماری صبحگاهی در دوران بارداری است. زنجبیل به حالت تهوع و استفراغ ناشی از عوارض جانبی شیمی درمانی کمک می کند.
- زنجبیل برای بازکردن انسدادهای داخل بعضی از اعضا مخصوصاً کبد مفید است (کبدهای سرد و رطوبتی و کبدهای چرب)
- زنجبیل هم ادرارآور و هم قاعده آور است (اصطلاحاً میگویند مدر بول و مدر حیض است).
- همچنین، زنجبیل سبب تحریک قوای جنسی نیز میشود.
- این گیاه بهترین دارو برای درمان سرماخوردگی و گلودرد است. هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شدهاید، چند بار در روز چای زنجبیل بنوشید و اگر گلودرد دارید میتوانید با این چای قرقره کنید.
- اگر در مسیر سفر دچار حالت تهوع می شوید پیش از سوار شدن به وسیله نقلیه مقداری زنجبیل تازه بخورید. خوردن زنجبیل بیماری سفر را کنترل می کند و از استفراغ و حالت تهوع در هنگام سفر کاملا پیش
- گیری می کند.
- زنجبیل یک ضد ویروس، ضد میکروب و ضد قارچ موثر است.
- زنجبیل می تواند سلول هایی که رگ های خونی را پوشش می دهند از استرس اکسیداتیو محافظت کند، که نشان می دهد می تواند به جلوگیری از سفت شدن شریان ها کمک کند.
- روغن زنجبیل را میتوان روی معده و رودهها ماساژ داد تا هم هضم را بهبود ببخشد و هم بادهای بدن را تحلیل برده و دفع کند.
- مالش بدن بویژه مفاصل با روغن زنجبیل از درد و خستگی و ورم آن میکاهد.
- مضر حلق و گلو است و التهاب و سوزش گلو یا داغی کف حلق را به دنبال دارد.
- سوزش ادرار و سوزش مقعد، خارش و تحریک پوست و ضعف نیروی جنسی گرم مزاجان از عوارض زیاده روی در مصرف زنجبیل است.
- مصرف زیاد زنجبیل برای کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو و یا داغی کف حلق هستند، گرم مزاجان، زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به هموفیلی و بیماریهای قلبی و افراد بیش از حد لاغر (زیرا زنجبیل سوزاننده چربی و سرکوبگر اشتهاست) مفید نیست.
- افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
- اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
- مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
- مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
طبع زنجبیل چیست؟
مزاج زنجبیل گرم و خشک است.
مصلح زنجبیل چیست؟
عسل و روغن بادام شیرین مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج زنجبیل است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/