صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۶ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹

تهیه طرح جامع حمایت از نظام آموزشی و تحقیقاتی کشور در مجلس

طرح جامع حمایت از نظام آموزشی و تحقیقاتی کشور توسط نمایندگان در مجلس تدوین شد.
کد خبر : 521116

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، طرحی با عنوان حمایت از نظام آموزشی و پژوهشی کشور توسط جعفر قادری نماینده مردم شیراز به مجلس ارائه شده و برای جمع آوری امضای نمایندگان در سامانه قانونگذاری بارگذاری شده است. جزئیات این طرح به شرح زیر است:


طرح جامع حمایت از نظام آموزشی و تحقیقاتی کشور


مقدمه:


افزایش نرخ دلار و ارزهای خارجی اثرات بسیار مخربی بر ساختار دانشگاه‌ها و حوزه‌های تحقیقاتی کشور گذاشته است. اعمال این تحریم‌های ظالمانه باعث شده تا روند تحقیقات در کشور با کندی مواجه شده و ساختار آموزشی کشور با چالش‌های جدی مواجه شود.


بالا رفتن قیمت ارزهای خارجی سبب شده است تا مشکلات زیر به صورت جدی برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به وجود آید؛ 


۱- بالا رفتن هزینه چاپ مقالات در ژورنال‌های معتبر خارجی و عدم استقبال دانشگاهیان و اساتید از این‌ مسئله و در نتیجه کاهش رتبه علمی ایران در سطح جهان (هزینه چاپ در هر ژورنال به صورت متوسط ۸۰۰ دلار است)


۲- عدم استقبال اساتید از فرصت‌های مطالعاتی به دلیل هزینه‌های بسیار بالای اقامتی در سایر کشور‌ها با وضعیت ارزهای جدید و دور ماندن اساتید از فرایند و دانش روز  تحقیقات جهانی  


۳- هزینه بسیار بالای فرایندهای آزمایشگاهی و خصوصاً پروژه‌های تحقیقاتی در موسسات آموزشی پزشکی و مهندسی و تعطیلی بسیاری از آزمایشگاه‌ها به دلیل خرابی دستگاه‌ها و فقدان قطعات (قیمت یک کیت dna  از حدود ۴۰۰ هزار تومان به حدود ۹ میلیون تومان رسیده است)


 ۴- عدم برخورداری اساتید و عدم تمکن مالی آنها در خصوص خرید لپ تاپ و سایر تجهیزات آموزشی و پژوهشی به دلیل قیمت بسیار بالای آن‌ها (در وضعیت فعلی قیمت یک لپ تاپ معمولی به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده است)


۵- عدم امکان خرید مقالات و استانداردهای علمی به دلیل قیمت‌های بسیار بالای آنها با محاسبه ارزهای جدید برای رفع بخشی از این مشکلات این طرح تهیه شده است.


 متن طرح:


ماده۱- معاون علمی رئیس جمهور، وزارت علوم،  تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلفند با استفاده از منابع موجود، به منظور ساماندهی نیازهای جامعه تحقیقاتی از ایجاد بانک‌های اطلاعاتی مقالات و ژورنال‌های خارجی در داخل کشور به صورت متمرکز حمایت کنند.


وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی مکلفند در صورت ارائه پذیرش مقاله در مجلات خارجی معتبر مورد قبول نظام آموزش عالی کشور (که فهرست آن به طور سالیانه منتشر و در اختیار همگان قرار می‌گیرد) از سوی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران هزینه چاپ مقاله را به‌طور مستقیم به حساب مجله مربوطه واریز کنند.


ماده۲- وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات پژوهشی وابسته به سایر دستگاه‌های اجرایی مکلفند بر اساس دسته‌بندی ساختاری و نیازهای کاربردی با استفاده از منابع داخلی، با اعطای کمک‌های بلاعوض و یا با کمک سیستم بانکی، تسهیلات کم‌بهره خرید لپ تاپ و تجهیزات آموزشی و پژوهشی به اعضای هیئت علمی خود پرداخت کنند.


ماده۳- بانک مرکزی مکلف است در تخصیص منابع ارزی دولتی، آزمایشگاه‌های دانشگاهی کشور را در قالب طرح جامع حمایتی سالیانه در اولویت قرار دهد.


ماده۴- وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند در فرآیند اعزام اساتید به خارج از کشور بازنگری کرده و ضمن محدود کردن اعزام به موارد کاملاً ضروری با افزایش مشوق‌های مالی و غیرمالی، فرصت مطالعاتی در داخل را از طریق همکاری با صنایع، واحدهای بزرگ کشاورزی و واحدهای اداری و خدماتی داخلی طراحی و به اجرا درآورند.


ماده ۵- وزارتین علوم و بهداشت، مکلفند با اعمال طرح‌های جامع و خدمات مشترک بین دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی به کاهش هزینه‌های ارزی کشور و دانشگاه‌ها کمک کنند.


ماده۶- وزارتین علوم و بهداشت مکلفند با هدف دسترسی کل دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور، یارانه خرید کتاب‌های خارجی را به صورت متمرکز به نهادهای اصلی وزارتخانه‌های ذیربط اختصاص دهند.


ماده ۷- به منظور استقرار مراکز رشد در دانشگاه‌ها، اجازه داده می‌شود تا بخشی از زمین‌های دانشگاه‌ها در قالب قراردادهای تعریف شده و بدون واگذاری حق مالکیت، در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد. 


ماده ۸- وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی را به گونه‌ای اصلاح کنند که وزن ارائه راه حل‌های مشکلات کشور بیشتر از صرف تولید مقاله برای ارتقای جایگاه بین‌المللی کشور باشد. 


ماده ۹- وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حمایت لازم از ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت را فراهم کرده و در آیین‌نامه ارتقاء، وزن کافی برای این ارتباطات منظور کنند.


ماده ۱۰- وزارتین علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند با تأمین زمین، امکان جذب سرمایه‌های غیردولتی برای احداث واحدهای مسکونی استیجاری مورد نیاز اعضای هیئت علمی جوان را فراهم کنند.


انتهای پیام/4106/4151/


انتهای پیام/

ارسال نظر